Skocz do zawartości

St.Croix Legend Tournament TBC74HF?

didi

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich,pytanie moje dotyczy modelu TBC74HF, kijek mialby mi posluzyc do gum w przedziale 20-60,czy ten blank nadaje sie pod takie zastosowanie,czy obsluzy komfortowo taki zakres,no i oczywiscie czy przy gornym przedziale nie bedzie zabardzo siadal i byl zbytnio przeciazony? zastanawiam sie rowniez nad modelem o oczko nizej do 1oz,tylko troche strach ze bedzie za slaby z gory dzieki za odpowiedzi POZDRAWIAM!!!

• 5 lat później...

Akurat tego nie miałem . Przyznaje bez bicia :D. Ja wiem ,że legendy dużo zniosą bo na chwilę obecną  mam 3. :D.Jednakże zakup kija, który z założenia ,,na wejściu " będzie przeciążony o 50 % wobec tego co podaje producent wydaje mi się nonsensem ...

Dlatego zaproponowałem TBC710HF - cena praktycznie ta sama a i jeszcze fajną gumką rzucisz ;)

• Like 1

Akurat tego nie miałem . Przyznaje bez bicia :D. Ja wiem ,że legendy dużo zniosą bo na chwilę obecną  mam 3. :D.Jednakże zakup kija, który z założenia ,,na wejściu " będzie przeciążony o 50 % wobec tego co podaje producent wydaje mi się nonsensem ...

Dlatego zaproponowałem TBC710HF - cena praktycznie ta sama a i jeszcze fajną gumką rzucisz ;)

Rozmawiałem dzisiaj z dystrybutorem St.Croix - Żbikiem. Powiedział że 100g da radę ten TBC/LBC76MHMF, ale będzie to jego max bezpiecznego rzucania. Myślałem jeszcze o TBC79HMF, niestety niedostępny w nowym katalogu :(

Żbiku Ci powiedział :,,max bezpiecznego rzucania" a jest jeszcze taka wartość jak ,,komfort".....

Powiedz mi dlaczego upierasz się przy TBC ?

Musi być st.c ? Przecież jest tyle fajnych kijów.....

Nie upieram się, po prostu lubię St.Croixy :) a że bardzo polubiłem niebieskie blanki to trzeba coś kupić na ten sezon

Ja też lubię st.c chociaż na dwóch mam zdarty kolor i nalepkę ,żeby nie było widać że to st.c :D :D :D :D :D

A tak na poważnie to przesuwałem rękojeść ;)

Moja ostatnia propozycja co do TBC dla Ciebie to TBC73XHF :)

Big Jig będzie za mocny. Tego jestem pewien. TBC79HMF byłby idealny - ale wycofali z produkcji niestety. Gdyby nie to , to już by do mnie jechał :)

Wiesz jak to jest ..

Biorąc pod uwagę aspekty psychologiczne pisząc ze będzie za mocny wiem , ze podjąłeś juz decyzje i raczej żadna siła Cię od niej nie odgoni :))

Zatem w kategorii TBC z przykrością stwierdzam , ze nie mogę Ci nic podpowiedzieć ...

Może po prostu jakiś avidzik ? :)))

• Like 1

• 1 rok później...

Witam, mało o tym kiju jest info na necie a chciałbym go kupić pod jerki 50-90 gr i sporadycznie gumy 15-18 cm. On jest opisany do 1 1/2 oz cw do 42 gr ale coś mi się wydaje, że ma dużo większy zapas. Pasuje mi bo jest dłuższy a ja wole do jerków dłuższe kije. Mam teraz PC70HF2 ciśnie bez obaw 90 gr z całych sił i wyciągnął sporo szczupaków 70-90cm największy 95,5 cm z tego roku a teraz myślę kupić coś lepszego. Ewentualnie bym wysłał do pracowni w zimę, żeby przesunęli uchwyt tak żeby wydłużyć dolnik do 35 cm licząc do pazura. Oryginalnie ma około 29 cm do pazura.