didi Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 witam wszystkich,pytanie moje dotyczy modelu TBC74HF, kijek mialby mi posluzyc do gum w przedziale 20-60,czy ten blank nadaje sie pod takie zastosowanie,czy obsluzy komfortowo taki zakres,no i oczywiscie czy przy gornym przedziale nie bedzie zabardzo siadal i byl zbytnio przeciazony? zastanawiam sie rowniez nad modelem o oczko nizej do 1oz,tylko troche strach ze bedzie za slaby z gory dzieki za odpowiedzi POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 pod gumy bedzie bardzo OK, 60 gram robi lekko i od niechcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Odgrzeję kotleta Z jakim obciążeniem da sobie radę wyżej wspomniany TBC74HF ? Szukam czegoś do 120g i tu pytanie czy da radę z gumami o takiej wadze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Po mojemu nie uciągnie ... TBC710HF uciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Po mojemu nie uciągnie ... TBC710HF uciągnie a ile da rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Napisałbym z,że 60 g to już z lekkim strachem :D. (patyk jest opisany jako do 42g) Edytowane 23 Marca 2018 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) A miałeś go w ręku czy mówisz na podstawie opisu?Tu masz ugięcie tbc 76mhmf przy 180r Edytowane 23 Marca 2018 przez nurek28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Akurat tego nie miałem . Przyznaje bez bicia . Ja wiem ,że legendy dużo zniosą bo na chwilę obecną mam 3. .Jednakże zakup kija, który z założenia ,,na wejściu " będzie przeciążony o 50 % wobec tego co podaje producent wydaje mi się nonsensem ... Dlatego zaproponowałem TBC710HF - cena praktycznie ta sama a i jeszcze fajną gumką rzucisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Akurat tego nie miałem . Przyznaje bez bicia . Ja wiem ,że legendy dużo zniosą bo na chwilę obecną mam 3. .Jednakże zakup kija, który z założenia ,,na wejściu " będzie przeciążony o 50 % wobec tego co podaje producent wydaje mi się nonsensem ... Dlatego zaproponowałem TBC710HF - cena praktycznie ta sama a i jeszcze fajną gumką rzucisz Rozmawiałem dzisiaj z dystrybutorem St.Croix - Żbikiem. Powiedział że 100g da radę ten TBC/LBC76MHMF, ale będzie to jego max bezpiecznego rzucania. Myślałem jeszcze o TBC79HMF, niestety niedostępny w nowym katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 A miałeś go w ręku czy mówisz na podstawie opisu?Tu masz ugięcie tbc 76mhmf przy 180rKrzychu wrzuć wszystkie foty które zrobiłeś do działu " Jerkbaitowa baza ugięć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Żbiku Ci powiedział :,,max bezpiecznego rzucania" a jest jeszcze taka wartość jak ,,komfort"..... Powiedz mi dlaczego upierasz się przy TBC ? Musi być st.c ? Przecież jest tyle fajnych kijów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Żbiku Ci powiedział :,,max bezpiecznego rzucania" a jest jeszcze taka wartość jak ,,komfort"..... Powiedz mi dlaczego upierasz się przy TBC ? Musi być st.c ? Przecież jest tyle fajnych kijów.....Nie upieram się, po prostu lubię St.Croixy a że bardzo polubiłem niebieskie blanki to trzeba coś kupić na ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Ja też lubię st.c chociaż na dwóch mam zdarty kolor i nalepkę ,żeby nie było widać że to st.c :D :D A tak na poważnie to przesuwałem rękojeść Moja ostatnia propozycja co do TBC dla Ciebie to TBC73XHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Ja też lubię st.c chociaż na dwóch mam zdarty kolor i nalepkę ,żeby nie było widać że to st.c :D :D A tak na poważnie to przesuwałem rękojeść Moja ostatnia propozycja co do TBC dla Ciebie to TBC73XHF Big Jig będzie za mocny. Tego jestem pewien. TBC79HMF byłby idealny - ale wycofali z produkcji niestety. Gdyby nie to , to już by do mnie jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Wiesz jak to jest ..Biorąc pod uwagę aspekty psychologiczne pisząc ze będzie za mocny wiem , ze podjąłeś juz decyzje i raczej żadna siła Cię od niej nie odgoni ) Zatem w kategorii TBC z przykrością stwierdzam , ze nie mogę Ci nic podpowiedzieć ...Może po prostu jakiś avidzik ? )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Tylko że avidzik ma fast a TBC ma MfF i tu jest ta moim zdaniem suptelna różnica. Jutro postaram się wkleić zdięcia w bazie ugięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) W grę wchodzi jeszcze axc74hf ale tego to już chyba nikt nie ma, Tylko gdyby nie ten krótki dolnik..... :/ Edytowane 24 Marca 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Witam, mało o tym kiju jest info na necie a chciałbym go kupić pod jerki 50-90 gr i sporadycznie gumy 15-18 cm. On jest opisany do 1 1/2 oz cw do 42 gr ale coś mi się wydaje, że ma dużo większy zapas. Pasuje mi bo jest dłuższy a ja wole do jerków dłuższe kije. Mam teraz PC70HF2 ciśnie bez obaw 90 gr z całych sił i wyciągnął sporo szczupaków 70-90cm największy 95,5 cm z tego roku a teraz myślę kupić coś lepszego. Ewentualnie bym wysłał do pracowni w zimę, żeby przesunęli uchwyt tak żeby wydłużyć dolnik do 35 cm licząc do pazura. Oryginalnie ma około 29 cm do pazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi