Skocz do zawartości

Gorzki smak rekordowego suma

wobo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziesięć, piętnaście lat temu z wypowiedzi tej kobiety i jej podobnych osobników możnaby zmajstrować kilka skeczy Kabaretu Moralnego Niepokoju. Publiczność posikała by się ze śmiechu. Dziś te występy budzą lekki niepokój u jednych, u drugich troskę i zrozumienie palących problemów, trawiących naszą cywilizację. Za kolejne kilkanaście lat być może po morzach i oceanach pływać będą okręty Sylwia Spurek, a dzieci będą się o niej uczyć z podręczników historii. Na długiej przerwie udadzą się do stołówki, zażyją pigułkę dobrego zachowania i spożyją pożywny, syntetyczny lunch wypuszczony z drukarki 3D. "Seksmisja" Machulskiego przestanie być komedią SF. Będzie przypominała program publicystyczny, poruszający istotne problemy postępowego społeczeństwa. Wyjrzyjmy z naszej bańki i chwilę się zastanówmy, czy to absurdalna perspektywa?

A jakie to masz palące problemy trawiące cywilizację?  Rządy?  To chyba największy problem.

To co szykują to seksmisja to bajka.

A co do suma to Pani radnej  i oszołomom z fundacji otwarta klatka zachciało się zabłysnąć i wiedzieli, że rozdmuchają to na całą Polskę. Tak to by nikt by o nich nie słyszał. Teraz będą sławni. 

Wszyscy z nich weganie i chcą nam narzucać co mamy w talerzu mieć. Chcą wpierd.... trawę to ich sprawa. Ja chce kotleta i uj im do tego. Schronisk doglądać, a nie mi życie układać.

Co poznam kogoś kto nie żre mięsa to skrzywiony umysłowo. I dodam, że to skrzywienie po studiach dostają. Barwią te szkoły,  szkodliwie, na czerwono. A żeby nie nazwali od razu czerwoną zarazą dostajesz kolor zielony. 

• Like 2

Pełniący obowiązki ministra spraw zagranicznych Izraela powiedział w wywiadzie telewizyjnym, że "Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matek". Jakoś nikt (osoba prywatna, organizacja) dotąd nie oskarżył go pomówienie (tym bardziej o zniesławienie), chociaż wypowiedź wzbudziła słuszne oburzenie wielu środowisk. Szpurek jest zbyt sprytna, żeby wprost oskarżyć kogoś o niepotrzebne pozbawianie życia lub znęcanie się nad zwierzętami. Nie zarzuca tego Tobie, mnie, PZW, PZŁ, organizacjom hodowców karpia, drobiu, trzody chlewnej itp.  Nie jestem prawnikiem, ale takie rzucone w publiczną przestrzeń ogólnikowe stwierdzenia moim zdaniem nie bardzo podpadają pod Art.212 KK. Już bardziej takie, że bierze kasę. :)

Najlepszym dowodem, że nie lekceważymy Szpurek jest to, że teraz i wcześniej dyskutujemy sobie na jej temat. 

Złe masz informacje bo kilka oskarżeń zostało wniesionych, ale sąd w pierwszej instancji umorzył. Wiadomo dlaczego. Żal pozostał.

Tylu co Polacy uratowali w czasie wojny, nie uratował do tej pory cały świat. 

Zakłamywanie historii to teraz modne. Zwłaszcza przez trzy narody. A dwa z nich to ścierwo podłe.

• Like 5

" Złe masz informacje bo kilka oskarżeń zostało wniesionych, ale sąd w pierwszej instancji umorzył. " 

Być może moje stwierdzenie pochodzi z wyjaśnienia jakie podała Anna Azari, odnosząca się do słów I.Katza. Możesz mi podrzucić jakieś przykłady takich postanowień? Jakiś link na moją skrzynkę? Chętnie się zapoznam. Właśnie dlatego, że chciałbym poznać przesłanki takich decyzji. Szukałem, nie znalazłem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...