SlawekNikt Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 https://gazetakrakowska.pl/bukowno-straci-najwiekszy-walor-turystyczny-sztola-zniknie-z-mapy-jakie-beda-konsekwencje-braku-rzeki/ar/c15-15860337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Sławek perłą to była jeszcze 5 lat temu, woda szafirowa ..od jakiegos czasu czarna smoła.Wysłuchalem tej audycji no i pan Piętka ma sporo racji ale koszt utrzymania pomp to około 5mln rocznie i żadna firma prywatna nie będzie chętna do wywalenia takiej kasy.Może jakims wyjściem było by podzielenie kosztów pomiedzy firmą,miastami, ochroną środowiska ,wodami polskimi itd itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Z drugiej strony to kontynuacja pompowania wody utrzymuje lej depresyjny wokół kopalni. Może i często sam jestem "Eko-ekstremistą" ale w tym przypadku chyba lepiej odmówić z rzeki co się da, przenieść do Biełej Przemszy i wtedy wyłączyć pompy... Za te 30lat może będzie okazja "zrobić" rzekę od nowa. A jak wiadomo najprościej zaczynać od zera a nie poprawiać po poprzednikach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Tez tak myślę, odłowic, przerzucic do Przemszy w okolicach Maczek i pozostanie czekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 A po co przerzucać do syfiatej Przemszy, gdzie zresztą i tak będzie mniej wody o 90% po zamknięciu pompowania wody do Białej.Bliżej jest Kanał Szczakowski, gdzie woda czysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 (...) Bliżej jest Kanał Szczakowski, gdzie woda czysta...Nie jestem jakoś szczególnie lokalnie zorientowany, ale Kanał Szczakowski czeka w perspektywie też odcięcie od pomp? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Kanal tez obnizy pewnie poziom bo duży udzial ma w nim sztoła, a Przemsza bedzie czysta (choc niska) gdy nie bedą jej dopierdzielac syfem z kopalni rudy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 (edytowane) Dziś byłem w Bukownie woda czysta. Szkoda rzeki. Edytowane 25 Października 2021 przez Luciano79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Dziś byłem w Bukownie woda czysta. Szkoda rzeki.Piękna, i pomyśleć że za chwilę jej nie będzie ????a niby pieniędzy mamy aż za dużo... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Dziś byłem w Bukownie woda czysta. Szkoda rzeki.Gościu, pinezka Ci się wbiła w aparat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Gościu mam dwa telefony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Czyli zrobiłeś zdjęcie telefonem, zdjęcia w telefonie. Dlaczego ja tak na rybach nie kombinuje jak słabe wyniki są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Pożegnaliście się z rzeką? Właśnie wyłączono pompy:https://gazetakrakowska.pl/poczatek-konca-w-trzech-rzekach-malopolski-coraz-mniej-wody-calkiem-znikna-widac-za-to-smieci-i-szczatki-zwierzat-zdjecia/ar/c15-15948953?fbclid=IwAR2zi4AFWvVHy3KUF4MrAh_M-ak0tSjErRRvDkFZ4IJ-sXLK_yAnV9KHuos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Pożegnaliście się z rzeką? Właśnie wyłączono pompy:https://gazetakrakowska.pl/poczatek-konca-w-trzech-rzekach-malopolski-coraz-mniej-wody-calkiem-znikna-widac-za-to-smieci-i-szczatki-zwierzat-zdjecia/ar/c15-15948953?fbclid=IwAR2zi4AFWvVHy3KUF4MrAh_M-ak0tSjErRRvDkFZ4IJ-sXLK_yAnV9KHuosNie mam pojęcia o tego typu tematach, ale chyba wyłączanie pomp powinno być mocniej stopniowane i znacznie bardziej rozłożone w czasie aby dać naturze choć trochę czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Wczoraj wyłączyli 10 pomp a wszystkich jest 15.Byłem tam wczoraj zobaczyc, trwaly odłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Nie mam pojęcia o tego typu tematach, ale chyba wyłączanie pomp powinno być mocniej stopniowane i znacznie bardziej rozłożone w czasie aby dać naturze choć trochę czasu ...Oczywiście, ale tak się to robi w normalnych krajach, a nie dzikiej Polsce. Oczywiście od razu podniosły się głosy, że skąd na to wziąć pieniądze. A w tym celu są tworzone specjalne fundusze rekultywacyjne/likwidacyjne. Szkoda rzek, i dobitnie to tylko pokazuje jak wszystkie szczeble organizacyjne mają w głębokim poważaniu ochronę środowiska. Wody Polskie wolą się chwalić lodołamaczami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Oczywiście, ale tak się to robi w normalnych krajach, a nie dzikiej Polsce. Oczywiście od razu podniosły się głosy, że skąd na to wziąć pieniądze. A w tym celu są tworzone specjalne fundusze rekultywacyjne/likwidacyjne. Szkoda rzek, i dobitnie to tylko pokazuje jak wszystkie szczeble organizacyjne mają w głębokim poważaniu ochronę środowiska. Wody Polskie wolą się chwalić lodołamaczami. Może zieloni ... pomogą , przecież żabki i inne stworzenia cierpią ...Potrafili przez Chomiki budowę S7 blokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Może zieloni ... pomogą , przecież żabki i inne stworzenia cierpią ...Potrafili przez Chomiki budowę S7 blokowaćEko też walczą, ale niestety nic nie wywalczyli. Smutne jest to, że większą aktywnością od wędkarzy wykazywali się nawet kajakarze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Pstragarze to procent wędkarzy a dla włodarzy kół czesto utrapienia bo łowią po krzakach jakieś drogie w zarybianiu ryby. Jak dzwonię na psr że robaczkarze to też nie ma chęci. Lepiej jak jest bajoro to się wrzuci trochę tanich karpi i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Ruki skąd masz takie informacje? Jak nie znasz sprawy to nie "bij piany"...Co niby zrobili kajakarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Ruki skąd masz takie informacje? Jak nie znasz sprawy to nie "bij piany"...Co niby zrobili kajakarze?2 przystanie, pan od wypożyczania kajaków na "Ł." ukradł kilka ryb (kłusol ebany), szkoda że mu w zęby wtedy nie dałem od razu i mnóstwo śmieci na brzegach. Wymieniać dalej zalety kolego negatywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zapomniałeś jeszcze dodać , że te wszystkie spływy odbywały się zawsze z piękną ,zgodną z naturą oprawą dźwiękową, tak ,że jakby człowiek zamiast muchówki trzymał w ręku grubą jak trzon od grabi gruntówkę to miałby ochotę delikwentów w łeb zdzielić???? Po takim spływie śmiało można było z 1h odskoczyć w las na grzyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Ja żałuje, że nie piję piwa w butelce podczas moich rzadkich wypraw nad te rzeki, było by czym rzucić w tą hołotę, która od 'łabędzia' spływa i tyle dla rzeki zrobiła wg. Rukiego Edytowane 18 Grudnia 2021 przez bezi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Ruki skąd masz takie informacje? Jak nie znasz sprawy to nie "bij piany"...Co niby zrobili kajakarze?Piję do tego, jak nikły(w porównaniu do innych grup) odzew był od strony wędkarskiej. I nie, nie jestem kajakarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Dajcie spokój rzek nie ma, ryby odlowione, game over.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi