Lepton Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Dajcie spokój rzek nie ma, ryby odlowione, game over.. Szkoda, że nawet epitafium rzeki nie będzie zawierać słów : "Takie dorodne pstrągi w niej żyły". Prowadzone odłowy przesiedleńcze, jednoznacznie wykazały, że w Sztole okazów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 A widamo jakie ryby i ile tego wyłowili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Kto umiał łowić to i w tak "jałowej" rzece jak Sztoła fajne ryby łowił...????Większość fajnych ryb spłynęło już dawno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Odłowiono kilkaset sztuk pstrąga potokowego, głównie niewielkie ryby ,ale było kilka sztuk 40cm +.Były też podobno jakieś niewielkie ilości strzebli, jakieś pojedyncze karasie i jazie, które zapewne spłynęły ze zbiornika Leśny Dwór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Pstrąga okolo 400szt , trafil się kleń i świnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Teraz już można w sumie gadać bez większych tajemnic. Lowiliscie tam w ostatnich latach? Jak było z wynikami? Kiedy ta rzeka miała swój najlepszy czas i jakie ryby wtedy sie tam lowilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianS Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Byłem w tamtym roku raz. Małe pstrągi do do 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negative Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ja w tym roku kilka fajnych rybek złowiłem, największy może z 40cm.Nie jest żadną tajemnicą , że na okazy na Sztole raczej nie było co liczyć,za to nigdzie nie było tak pięknie ubarwionych ryb jak tam,kto łowił ten wie...Mój największy potok za kilkanaście lat łowienia(w ostatnich latach raczej z sentymentu,pojedyncze wypady) miał ok. 47cm i do dziś go najmilej wspominam ze w wszystkich złowionych pstrągów,mimo ,że łowiłem większe ryby na innych łowiskach. 47cm że Sztoły to jak 70cm z Dunajca???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 (edytowane) PZW nie stwierdziło żadnych ryb w Białej, próbował ktoś tam kiedyś łowić? W niedzielę 19.12 w Szkole jeszcze widziałem pstrągi, woda już niziutka. Edytowane 22 Grudnia 2021 przez R0BERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Na Sztole łowiłem w latach 1990-95. Uwielbiałem tą rzekę. Wyjazd do Bukowna, wąwóz i woda o niesamowitym kolorze. Ryb było sporo, ale niezbyt duże. Trzydziestaki się zdarzały, rzadko coś większego, raz przegrałem z rybą 50 plus. Duże były na Kanale Szczakowskim. Za to nad Sztołą było ślicznie i pstrągi miały barwy jakby były z rafy koralowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Liczę że ktoś nakręci epitafium nad rzeką ze stanem obecnym. Nie żeby ranić ludzi którzy dbali o rzekę ale ku przestrodze, że takie coś może dotknąć kazdego z nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Epitafium może być zaskoczeniem bo przecież nie tylko o rzekę chodzi jakby troszkę szerzej spojrzeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 W Białej były ryby, i to konkret kabany, trochę wcześniej, kilka lat temu. Sztoła tez miała swoj urok, i fajną populację. Ale nie było tam miejsca dla zbyt wielu ryb 45+. Kanał szczakowski, to dosłownie kanał, zarosniety jak cholera, woda kryształ i przez to wiele osób tam nie dociera. I to jest jego samoobroną, kiedys może było inaczej, ale młody szczaw jestem i nie wiem jak kiedyś było, ale teraz się broni sam. W sumie oglądając yt to kanał to takie trochę łowisko z NZ, ale nie będę o tym pisał, bo po co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Kiedyś nie było inaczej ????. Jedna z najtrudniejszych wód na jakiej łowiłem. Zielsko, krzaki, kurzawka i sporo szczupaków, które uwielbiały obcinać przynęty (a kieszeń ucznia/studenta cierpiała ????). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Tutaj jest parę zdjęć z ostatniej niedzieli, wszędzie wody ubyło, BP przeradza się z rzeki w potok... http://forumjurajskie.pl/viewtopic.php?f=16&p=85365&sid=2f3003a9257c3b001fb2bd58f09ba5bf#p85365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 To już koniec Żegnaj Sztoło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Straszne człowiek stworzył, a później zniszczył...kondolencje chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Brak słów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 masakra https://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/7,93867,27980850,katastrofa-ekologiczna-stala-sie-faktem-sztola-przestala-plynac.html?_ga=2.253208332.446457219.1641566121-1447524015.1641566120#S.main_topic_2-K.C-B.4-L.3.maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Brak słów Podobno ryby miały być odłowione. kvrwa, masakra.Co to za ryba na pierwszym zdjęciu bo nie widać? pstrąg?Na drugim na pewno pstrąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 tez sie zastanawialem wyglada jak tilapia xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Pstrąg.Wszystkie ryby to można odłowić z akwarium o ile się usunie rośliny i dekoracje a z takiego cieku można próbować ile się uda. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Duzo zależy w jakim tempie jest redukowany przepływ, ryby naturalnie schodzą wtedy, Choc w dolkach zawsze cos zostanie .Beka jest taka, że mówiono że tak naprawdę ile wody będzie w rzece będzie widac po roztopach. Chyba po to żeby uspokoić lub oglupic naród. A tu zakręcony kurek i pustynia...no to żeśmy się dowiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Pytanie gdzie ta woda teraz się hmmm kumuluje jak pompy jej nie tłoczą i co ona tam sobie działa bo pewnie gdzieś tam jest ... A jak to woda gdzieś też kiedyś raczej się pokaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Sławek woda jest teraz w kopalni , wyrobisko ma 620km2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi