hasior Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Rozumiem Cię ,ale widzisz jak jest,jak czegoś na prawdę sprawdzonego się nie kupi,to w dzisiejszych czasach najpewniejszy jest "zonk" czasem mamy nadzieję że tak nie będzie ale niestety zazwyczaj tak jest, ściema goni ściemę,gdyby slammer nie miał tych problemów ze splataniami cienkich linek,miałbyśto czego potrzeba w dobrej cenie,ale niestety chyba zostaje szukanie czegoś wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 po 3 wyjściu niestety zalt pozegnał się ze swiatem działających kręciołów.Jeszcze kręci, ale wrażenie przypomina mielenie pieprzu młynkiem...Do sklepu wysłana informacja i prośba o zwrot kasy - produkt niezgodny z deklarowanym opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Kuba mówisz, że nie ma miękkiej gry.Albo ma kręcić jak nie to zwrot kasy . Edytowane 26 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 A jaka jest jeszcze opcja?Wydajesz 100e i kręcioł nie robi, spędza więcej czasu w serwisie niż nad wodą i... łykasz coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 po 3 wyjściu niestety zalt pozegnał się ze swiatem działających kręciołów.Jeszcze kręci, ale wrażenie przypomina mielenie pieprzu młynkiem...Do sklepu wysłana informacja i prośba o zwrot kasy - produkt niezgodny z deklarowanym opisem.Znaczy się, to już "ostatni look" Ciekawe jak się zachowa Sprzedający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Sorrki, ale nie mogę się powstrzymać A nie mówiłem Za tego Zalta, plus koszty wysyłki 2x do Polski miałbyś Rarenium :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Sorrki, ale nie mogę się powstrzymać A nie mówiłem Za tego Zalta, plus koszty wysyłki 2x do Polski miałbyś Rarenium :-)Tomek nie dołuj Kuby.Kuba im nie odpuści i kasę mu zwrócą, jeszcze kupi Rarenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja sie zupełnie nie dołuję.Tpe od razu mnie ostrzegał, więc kupowałem w pełni swiadom ryzyka, z checi przetestowania i sprawdzenia jak się to może sprawować. Okazuje się ze sprzęt do deklarowanych zastosowań to jakaś kila zupelna i dluzej chodzą catany po 35e...Jeszcze chodzi mi po glowie Penn Conquer - nie jest uszczelniany, ale otwierana "dupka" i dostęp pod jedną śrunką do bebeszków i łożysk - moze się okazać że to jest to czego potrzeba. W kosmiczne uszczelnienia jakoś wierzę słabo, zawsze woda się wleje i moze być problem z jej wylaniem się... Poparuje, wejdzie w najdrobniejsze zakamarki i dupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Kuba a o battle nie myślałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Spinnfisher 100 tańszy, uszczelnionyConquer 180$ z wysyłka kosztuje... Mało widze plusów battla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja sie zupełnie nie dołuję.Tpe od razu mnie ostrzegał, więc kupowałem w pełni swiadom ryzyka, z checi przetestowania i sprawdzenia jak się to może sprawować. Okazuje się ze sprzęt do deklarowanych zastosowań to jakaś kila zupelna i dluzej chodzą catany po 35e...Jeszcze chodzi mi po glowie Penn Conquer - nie jest uszczelniany, ale otwierana "dupka" i dostęp pod jedną śrunką do bebeszków i łożysk - moze się okazać że to jest to czego potrzeba. W kosmiczne uszczelnienia jakoś wierzę słabo, zawsze woda się wleje i moze być problem z jej wylaniem się... Poparuje, wejdzie w najdrobniejsze zakamarki i dupa...mz to wrozy tylko klopoty z szybszym wlewaniem do srodka + widziales cene? w dublinie blisko 250 euro chodzi troszke duzo a to byl taki w rozmiarze 2500-3500 (pisze o wielkosci szpuli w porownaniu z shimano).MZ pierwsze padaja lozyska nie sadze bys zaraznal reszte bebechow w jakikolwiek sposob (one zwykle z alu/mosiadzu?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Wiesz, łożyska sobie moge zmienić, nie wiem czy mają jakies kosmiczne rozmiary, ale IMO to jest do dobrania, dobrej jakości. Plus penn słynie z produkcji maszyn własnie morskich, z tego co google wieści niosą.łożyska mogę po jakimś czasie zmienić, jak bedę miał d... otwieraną, to serwis szybki - a to najważniejsze. Można co poniedziałek czyscić, przesmarować i ogień - tydzień orki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 No Kuba i sie podjarałeś na tą dupkę otwieraną . Mi tam bez różnicy w sumie jak przetestujesz z dupką otwieraną czy bez penn to penn , bedę wiedział ile pociągnie mój battle , mniej więcej oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 No a co ci w tym zalcie chrzesci jak nie lozyska???????????????? jesli rdzewiejace lozyska nie sa problemem to chyba wiekszosc mlynkow da rade...Lozyska dac ceramiczne i masz maszyne do konca swiata. Ps ciekawe czy dolozenie lozysk z 2 gumowanymi pierscieniami (2rs?) by cos dalo pozytywnego? (w sensie czy by sie nie krecil kolowrotek za ciezko) bo w rowerze dawaly rade otwierane raz na rok, a byly iagle albo zaklejone blotem, albo woda oblewane, ze o solance w zimie nie wspomne (i mowa tu zarowno o piastach jak i suporcie). te w suporcie zwykle wytrzymywaly 1-2 lata zanim je niemal chirurgicznie trzeba bylo wyjmowac (zapiekaly sie alu nakretki w stalowej ramie niemal na amen). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Kupiłem zalta zanim pojawił się w sprzedaży ogólnodostepnej. Mam go grubo ponad rok. Naparzam nim trotki z brzegu gdzie piach i woda to norma i sandacze z łajby. Nie ma lekkiego zycia bo non stop słona woda- nie myje nie płucze wożę w bagażniku bez żadnych pokrowców itd. jedyne co to po roku wymieniłem w nim smary i chodzi jak nówka.Trafiłeś albo wadliwą sztuke co sie zdaza najlepszym albo masz wode za słoną tam u siebie Kuba pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Chyba druga opcja, bo wszystkim łowiacym tutaj znajomym popadały błyskawicznie... A kontynuując wątek - po mailu do F-M z prośbą o zwrot kasy dostałem po kilku dniach odpowiedź by kołowrotek odesłac do reklamacji, z opisem uszkodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 I, by zamknąć wreszcie temat.Dzisiaj dostałem info z F-M o uznaniu reklamacji i prośbę o numer konta do zwrotu kasy.Sklep i dystrybutor stanęli na wysokości zadania, moim zdaniem sprawa zakończyła się z punktu widzenia klienta bdb.Cieszy, że się udało, choć sprzęt poległ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 I co Kuba w jego miejsce zamierzasz kupić? Drugiego czarnucha, Rarenium czy Penna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Szklankę zimnej wody i "po co ci to"Czarnuch robi, po cholerę mi coś innego.I tak musiałem go kupić w miejsce zalta, niech sobie dozyje u mnie swoich dni, jak padnie to sie będe rozglądał.2 tyg temu go utopiłem, na dobre nascie sekund w słonej wodzie, od tamtego czasu jeździ w aucie - dzisiaj sprawdzałem, chodzi bez pierdniecia.Czary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Nie, Shimano made in Japan ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 No, mozeCo by nie było - wyglada to na dobrą drogęMinimalna komplikacja bebechów, szybki, działa...Plus plastik, więc nie ma mowy o korozji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Dla mnie ten cały zalt arc to odświeżona wersja starego blue 7XX, być może delikatnie zmodyfikowany, upiększony i automatycznie cenowo postawiony o 100zł wyżej od poprzednika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Dla mnie ten cały zalt arc to odświeżona wersja starego blue 7XX, być może delikatnie zmodyfikowany, upiększony i automatycznie cenowo postawiony o 100zł wyżej od poprzednika... chyba zalt arc ma trochę inny mechanizm i konstrukcję posuwu szpuli niż blue arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 No, mozeCo by nie było - wyglada to na dobrą drogęMinimalna komplikacja bebechów, szybki, działa...Plus plastik, więc nie ma mowy o korozji Kuba dbaj o niego jak relikwię, takich młynków już nie robią.To ostatnie z tych gniotsia nie łamiotsia .Najważniejsza sprawa luz na korbie i oliwka do rolki prowadzącej linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Póki co działa i działa. Ile razy mnie już z nim fala przykryła, ile razy na kajaku chwilę w wodzie leżał czy na skałkach zanim sie wspiąłem to był omywany kilka razy przez falkę - już nie pamiętam.Nadal kręci, robi, wszystkie mechanizmy sprawne.Nie wiem czy to przez nie nawiązywanie do najlepszych wzorców czy może przez brak niebieskiej korbki?W razie W w odwodzie sporo podobnych sobie drzemie, prawie-że na wyciągnięcie ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi