Skocz do zawartości

Ochraniacz na wędki,Szczytówki.Modele, firmy?

szydlos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcę zakupić coś co zabezpieczy w jakimś stopniu uszkodzenia ,głównie szczytowych elementów delikatniejszych kijków.Ma być to szybko zakładane i zdejmowane a także mieszczące się w kieszeni.Widziałem u kolegów nad wodą takie ochraniacze Firmy Mikado, kiedyś chyba Konger to sprzedawał. Może ktoś z kolegów to używał i powie jak to wygląda w praktyce i użytkowaniu? A może macie inne patenty czy też modele na zabezpieczenie i spięcie wędziska koledzy?? Za każdą podpowiedz z góry dziękuję, 2 szczytówki złamane przy wyciąganiu z auta to już wystarczająco dużo  :angry:  ;)

post-48456-0-47168200-1635273257_thumb.jpg

To chyba do noszenia a nie przewożenia. Weź zwykłą rurę pcv z marketu i będzie ok. Nie wygląda ale najbezpieczniejsze.

:P tylko mi chodzi aby kije były z kołowrotkami..Na szybkie wypady.Coś aby w aucie w miarę zabezpieczało głównie szczytówkę i trzymało dwuskład w kupie .

[emoji14] tylko mi chodzi aby kije były z kołowrotkami..Na szybkie wypady.Coś aby w aucie w miarę zabezpieczało głównie szczytówkę i trzymało dwuskład w kupie .

To raczej coś takiego jak na foto 1. Choć ja wożę w pokrowcu jak na foto 2. Wchodzi 3 do 4 wędek z kołowrotkami, które oczywiście wystają. Warunek różne długości wędek. Ma usztywniane boki. 9ae24e916fac7f694fe5960167a93227.jpg7ed94e94633e46d4b23dbb66fc73ed61.jpg Edytowane przez kondzit@wp.pl
  • Like 1