bartosz311287 Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Nowe blanki, szczególnie będę obserwował dłuższe modele pod jazia,klenia. Cenowo też fajnie się prezentują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Wrzuć jakiś link, bo jak na pierwszy post to dość mało informacji... Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 26 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 https://www.fishingcenter.com.pl/blanki/mj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Faktycznie ciekawa propozycja w tych dluzszych modelach.Szkoda tylko ze nic o uzytych materiałach nie napisano.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 O, to widzę że trzeba będzie odwiedzić FC i pomacać na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 O, to widzę że trzeba będzie odwiedzić FC i pomacać na miejscu Obmacaj i napisz co to za cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Byłem w Fishing Center, powyginałem, porozmawiałem z Irkiem - więc zdaję krótką relację. Blanki są z tego samego źródła co wcześniejsze Mizuki. Zresztą potwierdzają to wrażenia organoleptyczne - widać identyczny lakier, wykończenie itp. W sumie można powiedzieć że obie serie się w tym momencie uzupełniają - w Mizuki są modele UL / L w tym wklejki a w MJ blanki mocniejsze od L w górę. Ogólnie na sucho blanki robią dobre wrażenie i to abstrahując od ich ceny. Dobrze leżą w ręku - spora zbieżnośc na pewno pomaga w dobrym wyważeniu. Wagi bezwględne macie podane w załączonej tabelce. Łącza dwuczęsciówek są dobrze spasowane - technicznie a la Lamiglas czy Batson tzn. bez loomisowej "buteleczki" / overwrapu na końcówce częsci szczytowej. Co do materiału trudno mi powiedzieć, pewnie jest to jakiś blend różnych mat grafitowych - na sucho blanki sprawiają wrażenie szybkich i dosyć sprężystych ale to częściowo jest na pewno też skutek ich sporej zbieżnosci. To co zwraca uwagę i jest cechą wyróżniającą to są bardzo spinningowe, szczytowe ugięcia. Jeśli ktoś lubi i poszukuje blanków które będą pracowały, uginały się od pierwszej przelotki a nie startowały gdzieś głębiej - to blanki MJ wybitnie utrafią w gust takiej osoby. Zwłaszcza model MJ80M-2 jest tutaj przykładem - szczytówka pracuje niemalże jakby to była jakaś mocna wklejka, od samego koniuszka, chociaż blank jest oczywiście klasycznie tubularny. Pod obciążeniem blanki oczywiście wchodzą w głębsze ugięcie, pracują, dolniki są dosyć mocne (znowu konsekwencja zbieżności). Irek obiecał że wrzuci zdjęcia z ugięć blanków to będzie można objrzeć z boku jak to wygląda dokładnie. Z takich rzeczy, które na świeżo mogę zanotować zanim ulecą z głowy to to że najmocniejsze blanki: MJ66H-2 i MJ80H-2 - cechuję się nieco głebszym, mniej szczytowym ugięciem od pozostałych, co biorąc pod uwagę ich potencjalne zastosowania ( dwuczęściowa jerkówka, lekka swimbaitówka) jest niegłupio pomyślane. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKisiel Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Oglądałem i potwierdzam, że to ciekawa propozycja, a największe wrażenie robi lekkość tych blanków w tym poziomie cenowym, osobiście wziąłem Mizuki 244cm, bo ten blank już dawno chodził mi po głowie pod moje kleniowo-okoniowe łowienie na Liwcu. Kiedy wziąłem go do ręki, byłem zachwycony i dokładnie tego oczekiwałem od tego blanku, ale też wiem, że z MJ'a można spokojnie budować, bez strachu, że to papierowe blanki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Uszanowanie. Czy ktoś budował już kij na blanku MJ80MH-2 i może podzielić się informacjami znad wody?Zastanawiam się też czy set na przelotkach KL od 25 będzie dobrym pomysłem czy raczej postawić na KL-H i zaczynać od 25H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Ja mam kij na MJ80M-2. To chyba po prostu ciut słabszy braciszek tego MH. Zrobiłem go od 25H i jest cacy (na sucho, ale jest tylko pod plecionkę i nie bawiłbym się niższymi przelotkami. Jeśli już, to startowa raczej 30.). MH też bym robił od 25H. To są blanki (zwłaszcza ten MH) do kołowrotków rozmiaru Shimano 4000 i start od małej i niskiej przelotki nie ma sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Ja mam kij na MJ80M-2. To chyba po prostu ciut słabszy braciszek tego MH. Zrobiłem go od 25H i jest cacy (na sucho, ale jest tylko pod plecionkę i nie bawiłbym się niższymi przelotkami. Jeśli już, to startowa raczej 30.). MH też bym robił od 25H. To są blanki (zwłaszcza ten MH) do kołowrotków rozmiaru Shimano 4000 i start od małej i niskiej przelotki nie ma sensu. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Panowie, a ma ktoś z Was kijek na nowych blankach XUL MJ Blanks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Ja mam tego do 1g w torzitach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Mógłbyś coś o nim napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) Blank bardzo fajny, ale realnie myśle że jest bardziej do 2-3g niż do 1g. Dosyć szybki jak na swoją delikatność. W boju za bardzo go nie sprawdziłem, bo łowiłem nim tylko raz i to na trout area więc nie określę jak się zachowuje przy bardziej klasycznym łowieniu z konkretnymi gramaturami główek ligowych. Miałem zestaw torzitów z demontażu, a cena blanku nieduża więc z ciekawości kupiłem i poprosiłem kolegę o uzbrojenie. Moim zdaniem bardzo fajny blank do dłubania okoni na lekko, białorybu i trout area(pod gumkę). Używał jej pewnie nie będę za często bo szafa z wędkami xul, sul, ul się nie domyka a czasu mało Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez Karpiu95 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Blank bardzo fajny, ale realnie myśle że jest bardziej do 2-3g niż do 1g. Dosyć szybki jak na swoją delikatność. W boju za bardzo go nie sprawdziłem, bo łowiłem nim tylko raz i to na trout area więc nie określę jak się zachowuje przy bardziej klasycznym łowieniu z konkretnymi gramaturami główek ligowych. Miałem zestaw torzitów z demontażu, a cena blanku nieduża więc z ciekawości kupiłem i poprosiłem kolegę o uzbrojenie. Moim zdaniem bardzo fajny blank do dłubania okoni na lekko, białorybu i trout area(pod gumkę). Używał jej pewnie nie będę za często bo szafa z wędkami xul, sul, ul się nie domyka a czasu mało Hej, a masz/miałeś może w ręku kije Matagi do 1g? Ciekawy jestem porównania MJ i Matagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Również jestem bardzo ciekawy porównania, Blanki matagi do 1 g posiadam ale szukam nadal wedki idealnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zarówno matagi tr56 do 1g jak i TWA do 1g są delikatniejsze od tego blanku MJ MJ jest trochę mocniejszy, bardziej dynamiczny i ma mocniejszy dolnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zarówno matagi tr56 do 1g jak i TWA do 1g są delikatniejsze od tego blanku MJ MJ jest trochę mocniejszy, bardziej dynamiczny i ma mocniejszy dolnikPod koniec lat 90-tych napisałem taki humorystyczny tekst o łowieniu na spinningi o cw opisanym w decygramach i muchówki w klasie 1-2Ja pierdziu my już tu jesteśmy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Podziel się tym tekstem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zarówno matagi tr56 do 1g jak i TWA do 1g są delikatniejsze od tego blanku MJ MJ jest trochę mocniejszy, bardziej dynamiczny i ma mocniejszy dolnik Który z nich wg. Ciebie jest najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 do jakich zastosowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaEL Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Podziel się tym tekstem O nie, nie archiwizuję wszystkiego co napisałem, szczególnie 25 lat temu????Ale wówczas nie zakładalem na serio, że będziemy łowili na takie wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 do jakich zastosowańŁowienie na microjigi białorybu, przynęty tzw mormyszing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi