Gadda Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 https://www.razem.no/na-czasie/jednak-beda-truc/?fbclid=IwAR0qsHp2zJryH3NuFSpUIi_wCVnFzY8_CSqvga-tVn_5QvddclscZjrmUmw Może warto w ramach współpracy europejskiej podesłać im trochę naszych działaczy PZW? Oni by szybko zmniejszyli pogłowie tego szczupaka, nie zatruwając przy tym wody... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Po co działaczy, zwykłych wędkarzy wystarczy. U nas robią swoje, w Szwecji sobie radzą znakomicie to i w Norwegii dadzą radę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Po co działaczy, zwykłych wędkarzy wystarczy. U nas robią swoje, w Szwecji sobie radzą znakomicie to i w Norwegii dadzą radę...Trzeba pogadać z MSZ, aby w ramach ocieplania wizerunku kraju, uzgodnił z Norwegami odłowienie w Polsce grupy wędkarzy a następnie wypuszczenie ich w Norwegii. Problemem mogą być wędkarze "no kil", w związku z tym z tych odłowionych, do Norwegii należy wysłać tylko tych w gumofilcach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Trzeba pogadać z MSZ, aby w ramach ocieplania wizerunku kraju, uzgodnił z Norwegami odłowienie w Polsce grupy wędkarzy a następnie wypuszczenie ich w Norwegii. Problemem mogą być wędkarze "no kil", w związku z tym z tych odłowionych, do Norwegii należy wysłać tylko tych w gumofilcach.Killowcy potrafią w Simmsach paradować i pływać łodziami za 200 koła. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Można by przy okazji przekierować dalej na zachód Ukraińców dobijających bazpanskie wody ale to że względu na ujemny współczynnik poprawności politycznej wizerunku nie poprawi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi-lo Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Darku,Gdzie TY intelektu szukasz? Większość ma trudności w przyswojeniu podstawowych informacji związanych z sytuacją polityczną, nie mówiąc o pogłębionej analizie skąd biorą sie konkretne newsy. Wielu czerpie info z najlepiej poinformowanych potarli społecznościowych lub dworcowej stacji i nie obciążają zbytnio swoich szarych komórek.PozdrawiamMariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Sąsiad z racji czasów zatrudnia Ukraińców. Podczas remontu mojej łódki zapoznałem się z gościem, jednym z nich. U siebie jest on wędkarzem i myśliwym. Pokazywał mi zdjęcia karpia ok. 8 kg złapanego na wodzie 0,5 m max. Pokazywał mi również wiele filmików wpuszczanych ryb po wypięciu haka plus milion zdjęć z połowów. Taki ukraiński pasjonat. Powiedzial mi też, że u niego, ktoś złapany z siecią albo na innych formach kłusownictwa - rozliczany jest na miejscu. Taki trochę dziki kraj ... I w jego regionie nikt nie zabiera ryb dla kota. Nie jest to regułą, ale nie możemy przykładać jednej miary....bo też nie jesteśmy "cywilizowanym" światem. Można by przy okazji przekierować dalej na zachód Ukraińców dobijających bazpanskie wody ale to że względu na ujemny współczynnik poprawności politycznej wizerunku nie poprawi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 W moim przypadku, to jest mi ganc pomada o jaką nację chodzi i jej zamiana na naszym bezrybiu samopoczucia mi nie poprawi .. jak ryb nie było tak jest ich coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 No, czyli standardowo... czyścimy i każdy kolejny wpis "światopoglądowy" nagradzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Killowcy potrafią w Simmsach paradować i pływać łodziami za 200 koła.Tych jest najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 https://www.razem.no/na-czasie/jednak-beda-truc/?fbclid=IwAR0qsHp2zJryH3NuFSpUIi_wCVnFzY8_CSqvga-tVn_5QvddclscZjrmUmw Może warto w ramach współpracy europejskiej podesłać im trochę naszych działaczy PZW? Oni by szybko zmniejszyli pogłowie tego szczupaka, nie zatruwając przy tym wody... jest to pomysł zbrodniczy......no ale Norwegia, kraj cywilizowany, nie za bardzo jest jak krytykować, lepiej i bezpieczniej przyznać Norwegom rację.....o, gdyby to Polak wymyślił, to by się z Polakiem rozprawiono.....zarówno na forum wewnętrznym, jak i zewnętrznym.....a prawda jest taka, że wszędzie jest tyle samo idiotów.....i przestańcie w końcu szkalować jedzących ryby, w Simmsach czy gumofilcach, taka zabawa źle się skończy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 jest to pomysł zbrodniczy......no ale Norwegia, kraj cywilizowany, nie za bardzo jest jak krytykować, lepiej i bezpieczniej przyznać Norwegom rację.....o, gdyby to Polak wymyślił, to by się z Polakiem rozprawiono.....zarówno na forum wewnętrznym, jak i zewnętrznym.....a prawda jest taka, że wszędzie jest tyle samo idiotów.....i przestańcie w końcu szkalować jedzących ryby, w Simmsach czy gumofilcach, taka zabawa źle się skończy Ryby jadam, chodzę w "gumofilcach" Lemigo a na głowie zwykle czapeczka Simmsa ???? coś w tym jest... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Będę krytykował Norwegów wtedy gdy to oni będą jeździli do nas na ryby. W tej chwili jest odwrotnie. Dziś rano usmażyłem smacznego szczupaka. Z prywatnej wody. Łowiłem razem z dzierżawcą. Miałem kurtkę Simmsa i piankowe gumiaki Żeksona ????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Jako teoretyk (nie jadam ryb słodkowodnych) dopytam, "smaczny szczupak" to antonim?Jeżeli nie, to "smaczny boleń" pewnie też nim nie będzie, więc nie ma się co dziwić zapędom konsumpcyjnym dla tego gatunku oraz brzan i kleni.Jeżeli tak, to czy "smaczny szczupak" z prywatnej wody mniej podpada pod potencjalny antonim przez to, że jest "bardziej smaczny" jak ten z wody innej niż prywatna.Wiadomo "de gustibus non est disputandum", ale to tym bardziej można dziwić się Norwegom, że im tak smaczna ryba wadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 "Rotenon zaburza funkcje łańcucha oddechowego w mitochondriach. Ryby duszą się i wypływają na powierzchnię." Nie mają Norwegowie jakiejś swojej pani Sylwii - obrończyni zwierząt? Jak Rotenon ulega degradacji tak szybko jak Randap znaleziony kilka lat temu w piwie kilku dużych browarów w Niemczech, to ja dziękuję. Z tych samych powodów nie jadam łososi z norweskich hodowli sadzowych. Te wyłowione martwe szczupaki wiadomo gdzie trafią. Pamiętam jak mi opowiadał myśliwy ze Zwierzynia o lisach, których nadmierna ilość pojawiła się kiedyś w Bieszczadach. Nagle zaczęły się czymś zarażać, skutkiem choroby tracić futro i po pierwszej zimie było po sprawie. Pewnie z tymi szczupakami byłoby podobnie. Gdyby zaczęło brakować innych ryb, same wzajemnie by się powyżerały, a największe powymierały ze starości. Bez potrzeby zabijania życia w jeziorze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Bynajmniej. Nie jest to antonim. Był bardzo smaczny ????. Z czystego śródleśnego jeziorka. Na którym może łowić 2-3 osoby. I na moje oko jest ono wręcz przerybione. Gdy byłem w Norwegii to w restauracji zamówiłem coś takiego jak "lutefisk". Im to smakuje. Ja wolę szczupaka. Wojny z tego powodu im nie wypowiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi