Andrzej Stanek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tak się składa, że używam multika do świadomego łowienia większych ryb. Czasami na świadomości się tylko kończy, wyniki mizerne. To co jednak się uwiesiło daje nadzieję i pewność, że na otwartej wodzie można powalczyć z wąsatymi w średnim polskim wymiarze. Czasami nawet coś więcej. Mój multi miał swój dzień chwały jak i ŚP Kolegi Janusza (szczęściarz do sumów). Ryby polski standard (130-150). Moc hamulca wystarczająca jak i pojemność szpuli zakładając, że mamy ruchomy i kołyszący się grunt, zapewnioną mobilność. Kotwicę zostawmy w domu pływając w pojedynkę. Równomierne i mocne oddawanie linki wcale nie trwa wieki, zapas na zwijadle w dystansie +100 spokojnie wystarcza. Mamy jedynie darmowe błądzenie po zaporówce z możliwością zwiedzania ciekawych miejscówek. Był czas, że używałem kołowrotków z stałą szpula w rozmiarze 4000 a nawet 10000 (karpiowanie). Multik taki jak Ryoga 2020HL daje mi całkowite bezpieczeństwo holu przy swojej mocy i pojemności. Nie zauważyłem by wodzik w czymś przeszkadzał. Hamulec działa płynnie, nie ślizga się jak w wielu innych podobnych konstrukcjach. W ręku mam zwarty mocny zestaw, łapa nie odlatuje. Ebro to kosmos, na większość naszych zaporówek spokojnie wystarczy, wielki komfort samego łowienia i to sporymi przynętami. Potworów się nie boję, niech tylko zechcą skoczyć. Jak polegnę to odszczekam... Znane - samurajskie zmagania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Znam dosyć dobrze Revo Toro Winch (51) i uważam że jest już wystarczający do ciężkiego łowienia. Jeśli ktoś nie jest przekonany do okrąglaków to Toro jest dosyć mocnym i solidnym młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi