Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

witam

tez mialem przygody z pstragowym ciurkiem... calkiem przyzwoita woda...

jak ktos zgadnie jaka to woda na slasku, w okolicach gliwic, zabiore go tam w nagrode :D

Ja bym sie z tą fotą nie afiszował... szczególnie na 'ślunsku' ....

Chyba wiem gdzie to, zatrzymuje sie na tej stacji czasem i widac ten ciurek z drogi, a wiadomo jak każdy maniak.. nawet w kałuzy wypatruje sie ryb..:-)

Witam wszystkich pozytywnie zakręconych, którzy mimo niesprzyjającej aury pogodowej idą na swoje rzeczki szukać "kropkowanego" szczęścia. Poniżej zamieszczam zdjęcia dwóch rzeczek nad którymi staram się przechytrzyć pstrągi. Jak na razie pstrągi wygrywają. Może jak się trochę ociepli będzie lepiej?

post-53129-0-70802900-1365008655_thumb.jpg

post-53129-0-08892700-1365008682_thumb.jpg

post-53129-0-44019200-1365008725_thumb.jpg

post-53129-0-00979500-1365008819_thumb.jpg

Edytowane przez flpbl

Wczoraj byłem na moim "ciurku", w zeszłym roku już fajne pstrągi się łowiło o tej porze, jednak teraz, przedłużona zima czy opóźniona wiosna i jest inaczej. Pstrągów nie widać, ale - woda podwyższona i są srebrniaczki, w sumie miałem 5 szt, wyjęte dwa. Wszystkie oczywiście wróciły do wody. Poniżej fotki i filmik z holu pierwszego.

post-46382-0-60431300-1365897101_thumb.jpg

I fotki drugiego, po wyjęciu i przed wypuszczeniem;

post-46382-0-47455500-1365897351_thumb.jpg

Edytowane przez Zanderix

Janusz fajne sreberka :)

Cześć Piotrze, fajne to fakt, na pstrągowym sprzęcie to już niezła zabawa jest. Te wyjęte miały między 45 a 50 cm, jeden z tych, niewyjętych miał dobre       65 + i to była dopiero jazda :) Dzisiaj też byłem na tym samym odcinku i już lipa, jeśli nie liczyć okonka 20 cm, pstrągów dalej nie widać trzeba chyba jeszcze poczekać trochę, zobaczymy za tydzień.