flpbl Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Kurcze, nawet nie wiedziałem o takich zapisach. Muszę sprawdzić jak jest umnie. hmm, nie znalazłem żadnego podobnego zapisu... Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez flpbl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Tu kropasy mają się gdzie chować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Kurcze, nawet nie wiedziałem o takich zapisach. Muszę sprawdzić jak jest umnie. hmm, nie znalazłem żadnego podobnego zapisu...Co, jak mi się wydaje, niczego jeszcze nie dowodzi. @DarekM.Kapitalna dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Piękne widoki.Uwielbiam takie klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flpbl Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Co, jak mi się wydaje, niczego jeszcze nie dowodzi. Dla mnie jest wszystko jasne. Skoro nie znalazłem to mogę uznać, że takiego zapisu nie ma w moim regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Dla mnie jest wszystko jasne. Skoro nie znalazłem to mogę uznać, że takiego zapisu nie ma w moim regionie. III. OBOWIĄZKI WĘDKUJĄCEGOW WODACH PZW1. .........................2. Przed przystąpieniem do wędkowania, wędkarz zobowiązany jest do ustalenia do kogo należy wybrane przez niego łowiskoi czy nie obowiązują na nim dodatkowe ograniczenia, poza zawartymi w niniejszym Regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flpbl Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 III. OBOWIĄZKI WĘDKUJĄCEGOW WODACH PZW1. .........................2. Przed przystąpieniem do wędkowania, wędkarz zobowiązany jest do ustalenia do kogo należy wybrane przez niego łowiskoi czy nie obowiązują na nim dodatkowe ograniczenia, poza zawartymi w niniejszym Regulaminie.Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotowlosy Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam wszystkich!Wszystkie rzeczki przepiękne, aż dech zapierają swoją urodą Ja też się pochwalę swoją okolicą - ciurek znaleziony dzisiaj, przypadkiem, w trakcie poszukiwań nowych miejsc na nadchodzący sezon szczupakowy (około 200-300m obok jest niczego sobie, osobne jeziorko..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Woda w administracji PZW, czy możliwe jest samodzielne, legalne zarybienie??? No i gdzie kupic materiał?Jeśli woda pstrągowa to PZW musi mieć w operacie potoka i tam sypać. Ale czy sypie to już inna inszość.... Sprawdź w okręgu. Samowolne zarybianie czymkolwiek jest nielegalne, ale nie niemożliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 A to fotka z dzisiejszych poszukiwań rybek z czerwonymi kropkami.Byłem tam pierwszy raz,ale na pewno nie ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Nie miałem aparatu a chciałem mieć pamiątkę z tego miejsca bo kleń dosłownie wystawał grzbietem z wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 pięknie ubarwiony... z takiej rzeczki cieszy podwójnie ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Taka tam górska rzeczułka Edytowane 10 Września 2013 przez Greed111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 zanderek z ciurka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ale mistrz z takiego ciurka sandokan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Przepiękny sandacz, z takiej wody ciesz podwójnie A to struga którą w tym roku eksplorowałem najczęściej.Kropków sporo, największe juz pod 50cm. Edytowane 11 Września 2013 przez bertus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Patrzę na te Wasze wody i patrzę - z wywieszonym jęzorem, dla mnie próbowanie się w takich urokliwych zakątkach stanowi kwintesencję naszej wędkarskiej (nie)doli. Mój podkaliski siurek również potrafi zaskoczyć. Obecnie prócz drobnych kleni i jazi sporo okonków, okoni, zdarzają się i okoniska, dziś w trakcie holu szkraba odprowadziły mi go dwie +40... W kolejnym rzucie trzydziestak. Nie pozwólmy tematowi sczeznąć! Edytowane 10 Października 2013 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Woda faktycznie mała i kameralna, ale tak jak piszesz jest parę miejsc w których można spotkać ładnego garbuska. Zawsze tam zaglądam przy okazji zawodów o Puchar Prosny , fajnie kręci, zacieniona z dołkami na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gedz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Piękne te wasze rzeczki , zawsze mnie ciekawiło jak się łowi w takich ciurkach i w takim pięknym otoczniu . Mam pytanie jak znajdujecie takie rzeczki , najczęśćiej dostajecie informacje od znajomych , czy może przeglądacie mapy i szukacie dopływów śednich i małych rzeczek ? A te przedstawione przez was rzeczki są w wykazach wód pzw czy to zapomniane przez ludzi wody ? Sam mam taką niewleką rzeczkę 300 m od domu według wikipedi jest to rzeka III rzędu , dopływ większej pstrągowej rzeki . Moi wujkowie opowiadali że kiedyś łowiło się tu bez problemu szczupaki i widywano również pstrągi , ale niesty zostały puszczone do niej ścieki z okolicznej fermy gęsi . Myślałem że w tej rzeczce nic już nie ma ale w tamtym roku i w tym widziałem w niej jakieś malutkie kilkucentymetrowe rybki . Myśłicie taki ciek ma jakiś potencjał ? Edytowane 23 Grudnia 2013 przez gedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Szczupak da sobie radę wszędzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Myśłicie taki ciek ma jakiś potencjał ? Jeśli nie spróbujesz, nie przekonasz się. Na mój gust ma potencjał, przynamniej ze szczupakiem i okoniem, a dalej z kleniem i jaziem nie powinno być wiekszego problemu, byle owo zanieczyszczenie nie było skrajnie duże. W płytkich i najpłytszych siurkach łowienie pasiastych i kaczorów jest względnie łatwe, każdy dołek, zakręt, zacienienie - zwłaszcza, kiedny na danym odcinku urozmajceń jest niewiele - będzie przynosiło ryby. Obławiamy zawsze te połacie wody, w których nie widać dna... Głównie polecam paprochy na 2-3g. Wyniki mogą przejść najśmielsze oczekiwania. W poście z 10 X zaprezentowałem moją kameralną wodę - przed złowieniem 30-taka z foty miałem odprowadzenie w tym samym miejscu dwóch garbusów ~40 cm... Oczywiście, zwykle krzątanie się wzdłuż tego typu rzeczek mija się z celem w ostrej zimie, zwłaszcza w wypadku, gdy ujście znajduje się niedaleko, lecz i te doświadczenia będę na początku roku weryfikował, tylko naprzód musiałyby nastać mrozy, acz lepiej by sobie dały na wstrzymanie... Odnośnie do łowienia kleni i jazi - tutaj już trzeba się wykazać, cichutko, kamuflaż i w pole. Mam za małe doświadczenie, by napisać coś konstruktywniejszego, jednak z początkiem roztopów można zapolować na jazika (i klenika?), przynamniej wiem, że u mnie były widziane w tym czasie (luty-kwiecień) "półmetrowe płotki idące w górę rzeki", a z początkiem letniego sezonu nie powinno być problemu z namierzeniem obu panów. Sporo eskapad w '14 zamierzam poświęcić tej mojej rzeczułce pod kątem kleksów i idusów. Wiem, że w co poniektórych strużkach oba gatunki dopisują cały rok. Pstrągów u mnie nie ma i nie będzie, toteż się nie wypowiem. PozdawiamDawido PS. Mam nadzieję, że konwencja tematu dopuszcza wstawianie ryb, którym nieco brakuje do norm zawartych w regulaminie. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Dawido 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Niedaleko domu i jest potencjał . Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Zdjęcia zrobione wiosną Dodam,że to 3 różne rzeczki Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Bartek_C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi