teethar Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Nie,, nie chce mu popsuć ciurka. Wręcz przeciwnie chce udowodnić że trzeba go lepiej chronić przez nie umieszczanie charakterystycznych zdjęć. A te zabudowania są dość charakterystyczne. Obstawiam Mazowieckie, niedaleko na wschód od Warszawy. :-D ale ok, konkurs nieaktualny. Nie chce koledze popsuć rzeczki. Sam mam swoje tajniaki i przypalany nie wydam. Pozdr maniaków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Do tego typu "tajnych" można dodać:rzeki po zatruciach,starej melioracjiodcinki miejskie gdzie presja jest mniejszarzeczki gdzie większe pstragi można złowić tylko na początku lub końcu sezonuodcinki ujściowe dopływów w które wieksze ryby wchodzą tylko przy długotrwałych deszczach.Sztandarowa rzeka w regionie z dającymi ryby odcinkami ściaga więksość presji wędkarskiej, więc jej dopływy lub odcinki bardzo wysoko w górze czasami bywają niemolestowane:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Widok w lewo.Widok w prawo.A pod nogami rybka. Wczoraj po niecałym miesiącu zawitałem na chwilę nad strumykiem i było branko.W domu miła niespodzianka,zawędrował sporo wyżej a i apetyt dopisuje.Przybyło około centymetra. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Super sprawa...życzę kolejnego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To zdjęcie z zabudowaniami to proszenie się o towarzystwo. Zróbmy mały eksperyment! Ktoś kojarzy o której rzece pisze kolega Lordi? Za poprawną odpowiedź nagroda w postaci woblera Irka Gebskiego! :-D:-D:-DPewnie, ze kojarzy (ja, to chyba jeden z tych czterech ). To jest siur z rodzaju dopływ dopływu. I płynie sobie, o tamój. A i nawet kiedyś widzieliśmy jak kaczki przyniosły tam ikrę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To jedna z tych wód gdzie ch...je nie zarybiajo Jestem jednym z tych czeterech co wie. Ale szukać w okolicach wymienionych w moim profilu nie proponuję... W mazowieckim także nie...Podać adres do wysyłki wobka? Z Kokoszem się podzielę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Konkurs odwołano :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Dwie różne zachodniopomorskie Edytowane 28 Marca 2016 przez Adrian Tałocha 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Kolejna... Stara melioracja, rzeczka bardzo głęboka na tym odcinku 5m szerokości i głęboko na 1,5. Edytowane 28 Marca 2016 przez Adrian Tałocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Ta ostatnia fajna. Nawet wiem najprawdopodobniej gdzie, tylko ciągle mi tam nie po drodze Edytowane 28 Marca 2016 przez DanekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ja planuje w tym roku poznać nowe rzeczki może w Twojej okolicy. Generalnie staram się od kilku sezonów dodać chociaż jedna rzekę do kolekcji???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Trudne zadanie sobie stawiasz, ale krajoznawczo czasem bywa ładnie Niestety po wiosennej kumulacji mięsiarstwa dobrych wieści nie mam... Wydaje mi się że z roku na rok presja jest większa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dwie rzeczki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 To jedna z tych wód gdzie ch...je nie zarybiajo Jestem jednym z tych czeterech co wie. Ale szukać w okolicach wymienionych w moim profilu nie proponuję... W mazowieckim także nie...Podać adres do wysyłki wobka? Z Kokoszem się podzielę No to jest nas trzech do tego wobka, wy macie po kotwiczce ja biorę korpus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 .. odliczę się jako czwarty Odnośnie tego ciurka: rozmawiałem ostatnio w tamtych okolicach z miejscowym (aczkolwiek - nie wędkarzem), niby mimochodem zapytałem o rybostan rzeczki. Odpowiedział: "pstrągi ?! .. nie ma szans. Jakby były to bym wiedział, mieszkam tu całe życie". Sprawy mają się tak: partyzanci zarybili - ryb nie ma za dużo (wcześniej ich nie było) więc sobie te ryby żyją. Takie jeszcze ostatnie ostoje "nieodkrytych" miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dzisiaj brakło chęci ale w najbliższym czasie muszę się tam przejść chociaż taki kilometrowy odcinek.Nawet nazwę toto ma,w dali widać jakieś zakręty i kilka drzew. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 .. odliczę się jako czwarty Odnośnie tego ciurka: rozmawiałem ostatnio w tamtych okolicach z miejscowym (aczkolwiek - nie wędkarzem), niby mimochodem zapytałem o rybostan rzeczki. Odpowiedział: "pstrągi ?! .. nie ma szans. Jakby były to bym wiedział, mieszkam tu całe życie". Sprawy mają się tak: partyzanci zarybili - ryb nie ma za dużo (wcześniej ich nie było) więc sobie te ryby żyją. Takie jeszcze ostatnie ostoje "nieodkrytych" miejsc. Akurat miejscowi to są bardziej w temacie i mniej Ja łowię na ogólnie bardzo znanej rzeczce, a i tak praktycznie nie ma wyjścia, by jakiś miejscowy mnie nie zaczepił i nie spytał, czy tu są w ogóle ryby, a jak są to jakie. Dosyć często słyszę też "bo 50 lat temu były tu karasie". Najlepsze jest to, że wielu z nich robi wielkie oczy jak słyszy, że pstrągi są, mimo że to malutka i płytka rzeczka i wystarczy na chwilę stanąć i popatrzeć w wodę, by te pstrągi zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 .. ten miejscowy to taki zaprzyjaźniony typek trochę przyrodnik. On szczerze mówił. Poza tym samych miejscowych mało. Rzeka "idzie" lasami, polami. Ale wymiernym dowodem na dzikość rzeki (i tu już niekoniecznie o tej ze zdjęć teraz piszę - bo są "dziksze") jest brak śladów wędkarzy - jakichkolwiek. Nie ma nic piękniejszego nad wodą pstrągową od stwierdzenia faktu, że jedyne ślady pozostawione na brzegach to .. swoje własne - sprzed tygodnia , oczywiście poza masą "pozwierzęcych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) .. Ale wymiernym dowodem na dzikość rzeki (i tu już niekoniecznie o tej ze zdjęć teraz piszę - bo są "dziksze") jest brak śladów wędkarzy - jakichkolwiek. Nie ma nic piękniejszego nad wodą pstrągową od stwierdzenia faktu, że jedyne ślady pozostawione na brzegach to .. swoje własne - sprzed tygodnia , oczywiście poza masą "pozwierzęcych".Albo szczytówka kumpla ;-) Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Jaziowe rewiry ... Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez malinabar 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Kilka fotek z dzisiejszego wypadu: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Była Białka(rz. Biała), były ryby,Moją rzeczkę spierd**ili. Była taka fajna rzeczka... Gdzie niegdzie dołeczki, podmycia, rynny, a teraz... Jestem pewnien, że po kilku tygodniach rzeczka zmieni się w płytki strumyk i z ryb, czasem rekordów które stały na dołkach przez jeden dzień zostanie cały ch**.Miejmy nadzieje, że bobry które zostały pogryzą te wystające brzegowe patyki!!! Przepraszam admina i moderatorów za wyrażenie, ale inaczej się nie da... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Była Białka(rz. Biała), były ryby,Moją rzeczkę spierd**ili. Była taka fajna rzeczka... Gdzie niegdzie dołeczki, podmycia, rynny, a teraz... Jestem pewnien, że po kilku tygodniach rzeczka zmieni się w płytki strumyk i z ryb, czasem rekordów które stały na dołkach przez jeden dzień zostanie cały ch**.Miejmy nadzieje, że bobry które zostały pogryzą te wystające brzegowe patyki!!! Przepraszam admina i moderatorów za wyrażenie, ale inaczej się nie da...to i tak dobrze, ze uregulowali wikliną a nie betonem., w ciągu paru lat rzeka i bobry zrobią swoje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 to i tak dobrze, ze uregulowali wikliną a nie betonem., w ciągu paru lat rzeka i bobry zrobią swojeRzeczywiście super, tylko się cieszyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Kołki od faszyny nie siedzą tak mocno, jakby się wydawało. Sprawdzane A woda zrobi swoje ... cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi