Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

"Była Białka(rz. Biała), były ryby,
Moją rzeczkę spierd**ili.  :)

Była taka fajna rzeczka... Gdzie niegdzie dołeczki, podmycia, rynny, a teraz... Jestem pewnien, że po kilku tygodniach rzeczka zmieni się w płytki strumyk i z ryb, czasem rekordów które stały na dołkach przez jeden dzień zostanie cały ch**.
Miejmy nadzieje, że bobry które zostały pogryzą te wystające brzegowe patyki!!!"

Dramat tak ładnie było ehh.... wszystko jest na sprzedaż nie rozumiem tego czemu w tym kraju tak się handluje takimi rzeczami pod przetargi byle kasa poszła, rozj... zdewastować zabić...

Dzisiaj byłem na rekonesansie nad moją rzeczką. Słoneczko fajnie przygrzewało to i w okularach wszystko było widać.

Hehe nie widziałem nic powyżej ~10cm.

Z ryb została dupa a na rzeczką faszyn kupa. Dziąkuję, dowidzenia... Skończyły się czasy okoni,kleni i jazi. Aż przykro patrzeć dzisiaj przypominając sobie czasy gdy na tej rzeczce uczyłem się wędkować. :(

Edytowane przez WIL

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj brakło chęci ale w najbliższym czasie muszę się tam przejść chociaż taki kilometrowy odcinek.Nawet nazwę toto ma,w dali widać jakieś zakręty i kilka drzew.  2r619qv.jpgmh3nyf.jpg

No i stało się przeszedłem kawałek wyżej.Ciekawość zaspokojona,To co mogę powiedzieć,porażka,masakra,zgroza,i jeszcze wiele innych brzydkich słów których nie napiszę.Ludzie to tam chyba nie mieszkają,jedyne czego w wodzie brak to ryb.Począwszy od czaszek i kości zwierząt do masy opon,wszystko można znaleźć. A potencjał na piegowate rybki jest.11gm4wo.jpg 2qcjnkl.jpg xm7i38.jpg 16j1pah.jpg 34gaerd.jpg

• Like 7

Dzisiaj odwiedziłem mój ciurek (ten z 1 str tego wątku; http://jerkbait.pl/topic/16237-ciurki-siurki-i-strumyki/) z muchówką i pobawiłem się z jazikami, jest ich tam co niemiara, widziałem 2 szt takie 50+, większość jednak to takie jak na fotce, fajne łowisko się zrobiło.

post-46382-0-87598500-1464290921_thumb.jpg

Dzisiaj odwiedziłem mój ciurek (ten z 1 str tego wątku;z muchówką i pobawiłem się z jazikami, jest ich tam co niemiara, widziałem 2 szt takie 50+, większość jednak to takie jak na fotce, fajne łowisko się zrobiło.

Janusz ściąg tą fole z korka niech se oddycha ;)

Do sucharka wychodziły czy nimfka ?

• 2 tygodnie później...