tompal78 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 klimatycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Piastun piekne zdjecia, az chce sie wyrwac nad taka rzeczke 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Bardzo dziękuję, miło, że rzeczka się podoba, żal tylko, że takich coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) W głębi tego dopływu bobry piękną tamę zbudowały. Widocznie lubią mieszkać w ładnym miejscu Edytowane 3 Marca 2017 przez Zielony 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Powoli czuć wiosnę, choć śnieg jeszcze jest. Zaczynam objeżdżać "swoje" rzeczki, wprawdzie dziś tylko jedna była do łowienia, ale pogoda ekstra. Jak widać nie tylko ja wybrałem się na przedwiosenny spacer : 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Dzisiaj pierwszy w tym roku wypad na "mój" Ciurek, na jego uregulowany odcinek, coś się nawet działo. Po 12 pogoda się zmieniła i ryby zrobiły się aktywne, w niespełna trzy godziny miałem trzy niewielkie jazie i dwa pstrążki takie ok 30-35 cm. Pierwszy z nich na fotce, wyjątkowo niespokojny egzemplarz, zaraz po braniu zaprezentował kilka świec z piruetami i śrubami. Pozowanie wyraźnie mu się nie podobało, branie też bardzo dynamiczne, wystartował do podnoszonej dużej nimfy prowadzonej jak mokra. na drugiej fotce nurcik, w którym grasował. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 10 Marca 2017 przez bartsiedlce 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Faktycznie akrobata Że ja nie mam w pobliżu tak dostępnych ciurków Kropki w wodzie jakieś są, jednak przebić się przez dżunglę krzaczorów do wody to koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Siurki w moich okolicach też już powoli budzą się z zimowego snu. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Dziś pierwsza wizyta na pewnej uroczej rzeczce. Jedyne co o niej wiedziałem to że przeważnie jest płytko, woda przejrzysta, dużo zwalisk, a ryby ostrożne. Trochę czasu zajęło "wstrzelenie się" w klimat. Kilka rybek uwiesiło się na haczykach Akumulatorki na kolejny tydzień naładowane Na taką oto minijaskółeczkę od @robertd skusiły się dwie rybki:(mam nadzieję, że zdjęcie posiada wystarczające walory artystyczne żeby pozostać w poście mimo braku minimum, jeśli nie to moderator zrobi porządek ) 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Każdego roku odwiedzam tą rzeczkę. Wbrew temu zdjęciu strumień podupada. Ogromne ilości ściętych drzew, śmieci i do tego wydry...Ryb nie stwierdziłem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizio Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ten sam strumien ktory odwiedzil kol. rav_id. Fotki wykonane latem. Kiedys prawdziwe tajne eldorado dzis juz niestety nie ten poziom wody.. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Dzisiejszy dzień był bez kontaktu z rybą 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Niestety rzeczka martwa(ryby i wszelkie życie wytrute najprawdopodobniej zrzutem ścieków czy czymś w tym stylu) Edytowane 12 Marca 2017 przez nick 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Magiczne miejsce , w którym siurek staje się rzeczką . Magiczne miejsce , zapomniane przez Boga i ludzi , w którym znależliśmy jakiś czas temu z Tatusiem azyl okoniowy i szczupakowy , łowiąc i wypuszczając sobie wciąż te same rybki . Miejsce , o którym jakiś rok temu zwiedziały się dwunożne kormorany , czyszcząc bez litości ciurek a dzieła zniszczenia zimą dokonały przebrzydłe , czarne ptaszyska . Moja druga w tym roku wizyta na zero - brakuje mi tych ryb , choć widoki ... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Piękne ciurki, piękne klimaty Panowie ! 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Fajne fotki, juz widzac jakis przeblyski zieleni nawet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 @rav_id , @wizio - ależ ten wasz ciurek ma uroku w sobie! wspaniały! Może warto założyć tam jakąś grupę co by się nim trochę zaopiekowała? Czy po prostu zbyt wiele ludzi tam łowi?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Bylem tam dopiero raz, ale wydaje mi się, że jest dość uczęszczana. Tuż przede mną zaparkował inny wędkarz, który jak się z krótkiej rozmowy dowiedziałem, lubi złowioną rybkę zjeść :/ Stał też inny samochód - właściciel chyba zaczął łowić niżej ode mnie bo niedługo po tym jak zacząłem łowić, mijał mnie idąc w górę rzeki. Z gałęzi w środku rzeczki zdjąłem urwaną obrotówkę...To, że w tych warunkach cokolwiek złowiłem zawdzięczam chyba tylko lekkiemu zestawowi i niestandardowym przynętom.Żeby rzeczki doglądać mam za daleko...Swoje podobno też robi niski - już od kilku lat - poziom wody. A rzeczka naprawdę ładna, zdjęcia w pełni tego nie oddają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 W środku tygodnia miałego go tylko dla siebie yhyhyh 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Kolejny spacer nad rzczką. Coś tam chyba jeszcze się uchowało bo widziałem jak coś się tarło (chyba) w trzcinach. Pozdrawiam nick 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dzisiejszy spacerek,dwa spady i jeden poniżej forumowej normy. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dzisiaj kolejna wizyta na "moim" Ciurku zakończyła się moją sromotną klęską. Jedna z bankowych miejscówek, która zawsze potrafi zaskoczyć, zamieszkana jest przez bardzo przyzwoitego kropkowanego jegomościa. Otóż dzisiaj wspomniany mieszkaniec miejscówki sponiewierał moją muchę, taką "welonkę" ni to mokra, ni to streamer - ważne, że się sprawdza(ła) na tym łowisku. Sponiewierał, jak wspomniałem, do tego stopnia, że hak pękł na początku łuku kolankowego, musiał być osłabiony, pewnie po jakimś zaczepie. Pstrąg był bardzo słusznych rozmiarów, trudno dokładnie to określić, ale niejednego już widziałem i ten ma dobrze ponad 50 Poniżej fotka miejscówki, widać poprzeczne załamanie na powierzchni wody, w tym miejscu jest na dnie garb z twardego materiału a za nim wypłukany ładny i dość rozległy dołek. Woda odbijając się na garbie wpada w ruch wirowy wypłukując dołek i marszcząc powierzchnię wody ... a na tej fotce mucha, czerwoną strzałką zaznaczyłem miejsce złamania haka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 To dopiero pierwsza "runda". Czas na drugą i ciekawe na co go skusisz, oby nikt Ci go nie podebrał wcześniej, gratuluję takiej "klęski" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) To dopiero pierwsza "runda". Czas na drugą i ciekawe na co go skusisz, oby nikt Ci go nie podebrał wcześniej, gratuluję takiej "klęski" Dzięki, też nie uważam, że to porażka mimo, że nie użyłem cudzysłowu Fotka miejscówki nieco zamaskowana, wycięty horyzont Ogólnie niewielu wędkarzy tam łowi, większość znam - nie biorą ryb A co do much, to szykuję podobne ale na większych i mocniejszych hakach. Ta "połamana" mucha była na haku #10 takim do nimfy, znalazłem u siebie w "klamotach" haki do drop shot'a rozmiar #2 ale na krótkim trzonku, więc jedynie łuk kolankowy szerszy, sam trzonek prawie takiej samej długości no i hak zdecydowanie mocniejszy, zobaczymy ... Edytowane 27 Marca 2017 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi