Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, doświadczyłem tego w niedzielę w sposób bardzo dosadny ;) Zaczęliśmy obławiać nasz ulubiony odcinek, po około pół godziny dwóch wędkarzy nas wyprzedziło bez słowa. Ustawili się 50m przed nami :) Średnio nam się uśmiechało po nich poprawiać i się z nimi ścigać. Pozostało szukać innego kawałka rzeki gdzie jeszcze nikt tego ranka nie śmigał.

Jak mnie tak ktoś wyprzedza to reaguję.Z reguły krótka uwaga przynosi skutek  Przyzwalanie na tego typu zachowanie utwierdza takich wyścigowców że to normalne. 

Edytowane przez bertus

Racja Hubercie. Myślę, że tych dwóch panów jednak wiedziało, że nie jest to normalne zachowanie. Nie chcieliśmy sobie zepsuć całkowicie dniówki dlatego zwinęliśmy się w inne miejsce, ale prawda jest taka, że trzeba reagować tak jak pisałeś.

• Like 1

Jak mnie tak ktoś wyprzedza to reaguję.Z reguły krótka uwaga przynosi skutek Przyzwalanie na tego typu zachowanie utwierdza takich wyścigowców że to normalne.

Krótka uwaga? Co mówisz? "Nie idź dalej ja pierwszy tu byłem"? Zdradź proszę[emoji38]

Pozdrawiam nick

Edytowane przez nick
  • Like 1

Jest to z pewnością świństwo tak kogoś wyprzedzić... (właśnie na rzeczce w zach-pom kiedyś tego doświadczyłem choć wędkarz poszedł kilkaset metrów wyżej) ale z drugiej strony, rzeka jest dla wszystkich. Nikt nie powinien się czuć uprzywilejowany nad wodą. pzdr

• Like 1

Kilka chwil spędzonych nad wodą.Rybki nie dopisały ale cała reszta super.Maj jest piękny ale to teraz jest moja ulubiona pora roku jak ta zieleń budzi się do życia.Najpierw kaczka niewytrzymała nerwowo i wyskoczyła z gniazda choć i tak bym jej nie nadepnął,a po chwili kolejna już z małymi.1zlu0qd.jpg2zxmvk9.jpg28koncm.jpg33xdnhe.jpg15mzjwz.jpg

• Like 12

• 2 tygodnie później...

Wczoraj , chcąc uciec choć na chwilę przed wszechobecnym wiatrem ,  wybrałem się na mój kleniowy , kameralny ciurek płynący wśród lasów . Byłem tam już dwukrotnie w tym roku i bez szaleństw , za to widoki jak zwykle wynagradzały wszystko . Tak było i tym razem - złowiłem trzy kleniki , miałem dwa piękne brania , było troszkę mniejszych i większych okonków . Pogoda iście kwietniowa - słońce , deszcz , śnieg , grad i wiatr . W krótkich , słonecznych momentach było naprawdę urokliwie ...

1493064396dsc04368.jpg

1493064437dsc04370.jpg

1493064483dsc04371.jpg
1493064543dsc04373.jpg

1493064598dsc04374.jpg

1493064640dsc04375.jpg

• Like 20

Majówka w moim regionie rozpoczęła się deszczami ,brudną i podniesioną wodą.Szybka decyzja trzy dni urlopu i hajda w Polskę.Niestety nie udało się nawet zamoczyć przynęty,za to pod domem woda na tyle się poprawiła i koledzy złowili piękne ryby.Dzisiaj wróciłem jestem tak spragniony,że szybko nad wodę,żona z samochodem odjechała a ja na spacer i zaskoczenie woda wysoka i brudna,okazało się,że wczoraj polało lipa.Wrzucam wobka do wody i ledwo go widać może 5 cm pod powierzchnią,ale po chwili czuję lekkie puknięcie i jeszcze raz rybka się nawet pokazała idę zatem dalej,ostatecznie udaje się nawet złowić jednego maluszka.No i znowu zaczęło padać.Co za rok. 348psgw.jpg24zizo7.jpg

• Like 10

To nie jest(przynajmniej w/g mojej skali) rzeczka czy strumyk.Można tu stanąć i wyrzucić cały sznur ;-)

Urokliwa i w miarę dzika jak najbardziej.

Lubię takie.

Gwoli ścisłości ,krowy niech se wypasa po swojej stronie, a nie pędzi przez miedzę pośrodku! ;-)

Edytowane przez skius

Gwoli ścisłości ,krowy niech se wypasa po swojej stronie, a nie pędzi przez miedzę pośrodku! ;-)

To niestety codzienny rytuał. Przegania je na pastwiska na drugim brzegu.  Wiem że to nie żaden siurek i przeskoczyć się go nie da, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego wątku o tej rzece.

Znam takiego co na Wiśle przewozi krowy na pontonie z dętek od traktora  na wyspę(czasami półwysep) i odbiera je za 2 miesiace.

Wszystko może i OK,ale jak zaczną ryczeć w nocy te niewydojone to wszystkie sandacze z główki spieprzają.

A to że krowy chadzają rzeczką przez bród? ,to tak ma być! tak było setki lat i było dobrze.Zresztą tam się ryba trzyma.

Edytowane przez skius
  • Like 3