Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

attachicon.gifDSCN8804-001.JPG   Cztery niezbyt oddalone od siebie rzeczki

attachicon.gifDSCN0016.JPG           W długi, letni dzień można odwiedzić każdą z nich na kilka godzin.

attachicon.gifDSCN0008 (2).JPG

attachicon.gifDSCN7569.JPG

Zapewne dwie z nich na "P", jedna na "R" i jedna na "D". Jedna z tych na "P" razem z tą na "D" tworzą tzw "połączone"   ;)

• Like 1

Zapewne dwie z nich na "P", jedna na "R" i jedna na "D". Jedna z tych na "P" razem z tą na "D" tworzą tzw "połączone"   ;)

Bez tajemnic!

To co pierwsze i najpiękniejsze - Płytnica

Drugie, Boże jakże piękne - górna Piława

Potem kapryśne i kiedyś na lipienie w Polsce najlepsze - Połączone (Piława i Dobrzyca po złączeniu się)I

I na koniec Dobrzyca, trudna, ponura, jakże ekscytująca.

A domarsz na niektóre odcinki Dobrzycy wymaga wyjątkowego samozaparcia...

post-46397-0-40436300-1496255202_thumb.jpg

Niestety rybostan w ostatnich latach jest dość ubogi, wracam tam z powodu dawnych ekscytacji...

• Like 9

Parę lat temu tata zabrał mnie na plytnice istne szaleństwo po 20 pstrągów na głowę. Z tym że przeważały mniejsze sztuki,ale tam gdzie był głębszy dołek stał około 35 cm. Plus do tego lipienie. W zeszłym roku się wybrałem tam z kolegą, kolorowo to nie bylo. Jedna sztuka tylko. Bardzo mi się tam podobało, plus atrakcje typu loszka z małymi i dzikie psy ???? mimo to było bajka

• Like 1

Niedzielny poranek,koziołki,sarenki,żurawie były jeszcze zające,bażanty a na łosie spóźniłem się pięć minut.Koledzy szykowali ognisko przy moście i nagle z krzaków na drogę wyszły dwa łosie,nie zdążyli zrobić fotki tak byli zaskoczeni a wszystko kilka metrów od zabudowań.W tym siureczku przegrałem z niezłym kabankiem.Szkoda tylko,że fotki marne robione telefonem.d799448cfd04909cgen.jpg71f858cfcb1117d0gen.jpge27d036b87c3abf9gen.jpg2e9348c43de9ed79gen.jpg

• Like 8