jerzy6 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Tak też tam byłem , ale koło Jodłówki-Wałki to jest minimalny ciurek przekracza granicę Podkarpackiego i płynie lasem , stopniowo rośnie , widziałem w lesie czystą, płytką wodę o dnie piaszczystym, w miejscowości Czarna jest już trochę większą rzeczką z głęboczkami i dalej charakterystycznymi powalonymi drzewami. Ryb też nie widziałem, ale tłumaczę to sobie złą pogodą.A w tym terenie leśnym wiele dróg pozamykanych, pozostaje wędrówka pieszo. Rzeczka urokliwa i dużo lasów , brak zabudowań w większości terenu. Może się podobać. Edytowane 21 Września 2017 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Co do rzeki Czarna Tarnowska coś mi się tak wydaje że jej nie ma w wykazie wód okręgu tarnowskiego tylko na całej długość podlega pod okręg rzeszowski, może mi się tylko tak wydaje.Było by to ciekawe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Bo w regionie-granicy małopolskiego to taki mały ciurek że nie wiadomo czy coś tam jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Tu nie chodzi o granice wojewódzkie tylko o granice okręgów pzw. Bo w regionie-granicy małopolskiego to taki mały ciurek że nie wiadomo czy coś tam jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Tak rzeczywiscie masz racje i tego nie wiem .Na spisie nie ma a może jest gdzieś mapa naszego rejonu, PZW powinien taką udostępniać.I jest , ale ja z tej mapy nic nie mogę odczytać Ani jej powiększyć...Przez zapisanie udało mi się powiększyć, ale i tak niewyraźnie...W wykazie nie ma , należy do zlewni Wisłoki, więc pewnie cała do podkarpackiego.http://www.pzw.org.pl/okreg_tarnow/cms/17083/mapa_wod_okregu_pzw_tarnow Edytowane 21 Września 2017 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastuś z Bratko Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Czarna(Grabinka) należy do okręgu rzeszowskiego: http://www.pzw.org.pl/rzeszow/cms/21282/wykaz_wod_pzw_okregu_w_rzeszowie_udostepnionych_do_wedkowania_w_Żeby było bardziej na temat to zdjęcie innej rzeszowskiej rzeczki: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Wątok, okolice Tarnowa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 W tym wątku była dobra tradycja niepodawania nazw małych rzek. Mam nadzieję, że zostanie utrzymana. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Przecież napisałem "...bez śmieci." Zwiedziłem prawie wszystkie rzeczki w okregu krk na których wolno wędkować i nie kojarze rybnej bez śmieci.:-) chyba, że wilga lub głogoczówka bo akurat tam akurat byłem może raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Nie sądzę żeby yffea chciał najazdu nad wodą którą znalazł. Naciesz się zdjeciami bez dociekania gdzie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) A czy gdzie kolwiek padło pytanie "gdzie to"? Opisałem tylko moje spostrzeżenia dotyczące rzeczek okręgu krakowskiego. Z resztą u nas niema tajnych ciurków bo wszystkie wyszczególnione są w zezwoleniu. Na tych, których tam niema jest zakaz łowienia, co, moim zdaniem, jest dla nich szkodliwe. Edytowane 28 Września 2017 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Najbardziej dla takich i innych siurków jest zezwolenie na temat limitów,zabieranych ryb.Bo wiemy jak to wyglada jak kazdy wezmie bo mi wolno.Ale tak czy siak miamy jakies fajne miejsca niekoniecznie pełne jakis tam ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Tajny strumień 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Paleśnianka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Leśny strumyczek, jest mały, zrobił się ciut większy, :) jest ciut ciut większy :) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Dzisiejszy spacerek w nieznane dla mnie rewiry. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Potok Czarna w miejscowości Czarna. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Ładny ten twój potok szczególnie na pierwszym zdjeciu,pływa tam jeszcze cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Potoczek nie jest w moim okręgu, potoczek płynie przez lasy, woda ma dziwny kolor, ryb nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Wyglada ciekawie i ciekaw jestem co tam moze pływac bo niewyglada na głeboki.Co to za okreg?A z rybami to lepiej by było zobaczyc w cieplejszych porach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Okręg Rzeszowski, na tym potoku jest parę głębszych miejsc, wcześniej zamieszczałem zdjęcia potoku na granicy ok. Tarnów-Rzeszów. Potok wypływa w ok. Tarnów ale nie ma go w wykazie wód PZW ok. Tarnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Wiec ryb pewnie niema zezarli skoro niewolno łowic bo nikt nikogo tam niemusi sprawdzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Z ostatniej wyprawy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Okręg Rzeszowski, na tym potoku jest parę głębszych miejsc, wcześniej zamieszczałem zdjęcia potoku na granicy ok. Tarnów-Rzeszów. Potok wypływa w ok. Tarnów ale nie ma go w wykazie wód PZW ok. Tarnów.Pewnie jest dopływem jakiegoś większego cieku, który jest ujęty w obwodach rybackich jako "rzeka x wraz z dopływami". Może też "terytorialnie" przepływać przez 2 okręgi a jes użytkowany tylko przez jeden z nich. Zaryb, to coś tam bdzie pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastuś z Bratko Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Czarna to woda górska okręgu rzeszowskiego. Byłem tam kilka lat temu, ale wyniki marne.Teraz jeżdżę w inne miejsca: Edytowane 28 Października 2017 przez Bastuś z Bratko 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi