Robbert89 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Ja prosty chłopak z Krakowa, i u mnie dużą rzeką jest Wisła, która na tle odcinka Warszawskiego czy okolic ujścia jest mała. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A właśnie a propos Krakowa. Zowie się on miastem kultury i sztuki i takie tam, a wystarczy pojechać parę km od jego granic aby spotkać takie zjawisko. Śmieci- wszędobylski, brzydki i nieodłączny element ludzkich osiedli. Niby nic niezwykłego, dzikie wysypiska to plaga małopolski i nie tylko. Problem w tym, że na fotce jest rzeczka, a oto dowód: Takie miejsca są na szczęście coraz rzadsze, niemniej jednak sprawiają przykrość i sztuką jest zachować kulturę na taki widok. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Robbert89 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Z Krakowa, a nie znasz się na sztuce , na zdjęciach są instalacje: "szklany świat" i "wszystko płynie" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Pstrągowo.. woj.łódzkie Edytowane 21 Lutego 2018 przez Krzysiek P 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Wrzucacie fotki pięknych rzek, ale właśnie, rzek, a nie jak głosi tytuł Ciurków, Siurków i Strumyków. Więc postanowiłem naprostować trochę sprawę i wrzucić fotki zgodne z tytułem. Wybacz Robercie, ale ciężko jest czasami rozgraniczyć co jest ciurkiem, a co rzeką Rzeczki na których wędkuje w jednym miejscu mogę przejść lub przeskoczyć bez większych problemów, a kilkaset metrów dalej nawet jeśli bym skakał 8 metrów w dal to by zabrakło Taki jest właśnie urok tych naszych pięknych rzeczek, rzeczułek, strumyków czy jak zwał tak zwał Fajny ciurek u Ciebie na zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzz Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Lubię upaćkać się po pas. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Problem w tym, że na fotce jest rzeczka, a oto dowód: sm2.jpg Takie miejsca są na szczęście coraz rzadsze, niemniej jednak sprawiają przykrość i sztuką jest zachować kulturę na taki widok. W takich przypadkach savoir vivre przewiduję odstępstwa o ile śmieciarze w zasięgu ... wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Takie tam z początku sezonu. "Bezrybny" ale stosunkowo ładny odcinek, pewnie 99% chłopaków ze Szczecina i okolic zna Edytowane 22 Lutego 2018 przez Matiz992 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ja prosty chłopak z Krakowa, i u mnie dużą rzeką jest Wisła, która na tle odcinka Warszawskiego czy okolic ujścia jest mała. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A właśnie a propos Krakowa. Zowie się on miastem kultury i sztuki i takie tam, a wystarczy pojechać parę km od jego granic aby spotkać takie zjawisko. sm.jpgŚmieci- wszędobylski, brzydki i nieodłączny element ludzkich osiedli. Niby nic niezwykłego, dzikie wysypiska to plaga małopolski i nie tylko. Problem w tym, że na fotce jest rzeczka, a oto dowód: sm2.jpg Takie miejsca są na szczęście coraz rzadsze, niemniej jednak sprawiają przykrość i sztuką jest zachować kulturę na taki widok.Prądnik to czy Dłubnia Robercie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Aby dowieść, że krakauerzy są za pan brat ze sztuką, wrzucam taki oto strumyk.Co prawda wygląda nieco jak ścieki z mleczarni, ale trzeba wziąć pod uwagę, że obraz malował artysta, i to, jak widać, uznany artysta. A wszak wszyscy wiedzą, że artyści widzą świat nieco inaczej, i w innych barwach.Weźmy na przykład śnieg; na płótnach nigdy nie jest biały, raczej jakiś niebieskawy, błękitny, czasem w odcieniach różu...Podobnie na tym pejzażu woda w ciurku ma odcień biały, co z pewnością nie odpowiada rzeczywistości.W naturze jest czyściutka, może z akcentem brunatnym, bo płynie sobie przez torfowisko, chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szymanek69 Opublikowano 22 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jedno miejsce - różne oblicza 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jarku, nie umiem powiedzieć które mi się najbardziej podoba wszystkie są piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) @Szymanek 69, ten próg-bystrotok kamienny został narzucony w wyniku próby przeprowadzenia renaturyzacji? Nie wygląda na twór natury, natomiast świetnie dywersyfikuje nurt i tworzy siedliska. Kojarzysz temat? Edytowane 22 Lutego 2018 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 @Robbert89, to głazowisko jest wytworem ludzkim na 100%, natomiast jakiemu celowi miało to służyć - nie mam bladego pojęcia. Za nim znajduję się mostek i zespół po części nie użytkowanych stawów po obu brzegach rzeczki. Trochę wody zasila nawet jeden ze stawów. Myślę że poprzedni użytkownik miał jakąś wizję takego głazowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 I z czym w te głazy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 "Chodzi" tam tylko jig albo "nimfa plumka" i czasami... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Jarku piękne miejsce ! Bardzo ładnie pokazane. Moja rzeczka i poszukiwanie ryb w kropki. Jestem przekonany, że można coś tam wydłubać. Wrócę jak będą lepsze warunki pogodowe Edytowane 24 Lutego 2018 przez pawlikowski 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Ja to lubię takie klimaty! Sam widok nadrabia za wszystko inne.Bystra woda, mały wodospad, dookoła zimowa aura Edytowane 25 Lutego 2018 przez Matiz992 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) To i ja coś dodam z ostatniego sobotniego wypadu . Edytowane 25 Lutego 2018 przez MATIG 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 To i ja coś dorzucę od siebie. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Taki, tam kolejny rów. Z pstrągami [/url]">http:// [/url]">http://https://www.fotosik.pl/zdjecie/9c90ac6a3898684c'> Edytowane 26 Lutego 2018 przez Kokosz 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekryba Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Potoczek dzisiaj 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Potoczek był teraz juz tylko lodowa autostrada ,ale bez zycia jesli wogóle były tam ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Odliczam minuty do wiosny... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi