M4TYY Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 I jeszcze dwa takie 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Oby tak dalej Edytowane 30 Czerwca 2018 przez tymon 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Brawo! Dobre nawyki to podstawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Już prawie rzeczka.. i jej mieszkaniec 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Aż dziwne że w tak pięknym miejscu nic nie było oprócz drobnych kleni, obrzucane z jednego brzegu jak i z drugiego... a zawsze o tej porze mozna było się w tym miejscu spodziewać wyjść ładnych kropasów Piękny dołek, pod korzeniami zawijający jeszcze dalej w lewą stronę i tam jest jeszcze głębiej , obstukane, opukane, "wytłiczowane" i niczewo.. A to z innej perspektywy z drugiego brzegu Kolejna miejscówka w której często mi wychodziły pstrągale krótkie bo krótkie ale były, prostka żwirowata, teraz po kostki wody może lepiej, i brak życia w tym miejscu.. No i jakieś dziwne rzeczy się dzieją nad rzeką, takie jakieś nowe owoce z napisem made in japan, co to jest??? Na mazowszu też jest pięknie, potencjał rzeka ma ogromny, no ale... Edytowane 5 Lipca 2018 przez MATIG 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Świetne tarlisko na trzecim zdjęciu ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Świetne tarlisko na trzecim zdjęciu Oj tak, tylko ciekaw jestem czy tej ryby jest na tyle dużo żeby się w ogóle wycierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizio Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Oj tak, tylko ciekaw jestem czy tej ryby jest na tyle dużo żeby się w ogóle wycierała Zeby sie ryba w ogole wycierala to wystarczy jeden dojrzaly samiec i jedna dojrzala samica, mlot.... a nie ich ilosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Niewielka rzeczka, bardzo ciężko dostępna ale mimo to ścieżka wydeptana, ślady butów na przybrzeżnym błotku... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Świetne tarlisko na trzecim zdjęciu ????Pierwsze wrażenie bywa złudne... Żwir na dnie to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Górski strumień: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 U mnie ciąg dalszy wypadów z córką na ten sam ciurek. Czasu bardzo mało i trzeba skupiać się tylko na dwóch, trzech miejscach. Rybki w postaci okoników i dwóch jazi jak na tak płytki odcinek ( bardziej przyjazny młodej) to nie ma co narzekać, choć w latach poprzednich woda była na tym odcinku znacznie ciekawsza. Wracając sobie pod prąd w kierunku samochodu mijaliśmy się nawzajem z jaziami ukrywającymi się pod roślinnością przybrzeżną. Kolejna próba to już chyba próba muchy Oczywiście o jakichkolwiek rzutach aby rozbujać sznur nie ma mowy, ale spławić muszkę na głowami jakoś damy radę. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Początek urlopu nad ulubioną rzeczką, jakże udany 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Czasem zaglądam raczej tak z sentymentu,rybki wyjedzone to i wodę ciężko znaleźć tak pozarastało.A przy tym pniaczku czasami stało coś fajnego. Edytowane 15 Lipca 2018 przez Skalniak 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) ....gdzieś na Warmii.....Kiedyś za dzieciaka w ciągu dnia wody było po kostki....Jak zamknęli zastawkę to prawie jak na kanale.....Rybostan był bogaty.Nie to co teraz....Dwa zdjęcia zrobiłem powyżej zastawki a dwa już za wodospadem. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lipca 2018 przez wichu79 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Mała rzeczka i niezbyt duże rybki, przyznam jednak, że jednego okonia miałem w prawie forumowym ... Niestety chaszcze w miejscu gdzie te większe skusiłem miały ponad 150 cm. Edytowane 22 Lipca 2018 przez SlawekNikt 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Mała próbka wczorajszych widoczków 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Czy ciurki, siurki i strumyki w polsce powysychały???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Wygląda to nie ciekawie,susza daje wszędzie spustoszenie,a od jutra znów nadają po 35-6 w cieniu,będzie lipa na mniejszych ciurkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Czy ciurki, siurki i strumyki w polsce powysychały???? W mojej okolicy z wodą jest zdecydowanie gorzej niż w poprzednich latach.Wczoraj prawie dwie godzinki walczyłem z tamą bobrową na moim ulubionym siurku.Mam nadzieję,że zrezygnuje z budowy tamy w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Załączam filmik z YT. Wieprzówka (lewy dopływ Skawy, poniżej Wadowic) została rzeką roku 2013 w konkursie organizowanym przez Klub Gaja i po pięciu latach tyle z niej zostało. Ostatnio miałem okazję przejechać przez kawałek Wielkopolski. Warta w Poznaniu i pod Koninem malutka, Prosna poniżej Kalisza dogorywa, a jej dopływy na odcinku Konin-Kalisz praktycznie już nie istnieją. Gdyby nie tablice informacyjne przy mostach na trasie, to nic by nie wskazywało, że tam coś wcześniej płynęło. Miałem też okazję widzieć Odrę w Świecku. Tak na moje oko jej poziom w ciągu trzech tygodni obniżył się o jakieś osiemdziesiąt centymetrów, może nawet metr. Jednym słowem tragedia, która się dzieje na naszych oczach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Akurat mieszkałem do zeszłego roku w Andrychowie przez 46 lat. Z wodą było zawsze krucho latem odkąd "mądre" głowy zalały betonem wszystkie progi i baseny. Debilizm...Jeszcze powiedzmy z 10 lat temu można było fajne kropki połapać. Ojciec mi opowiadał, że w latach 50-60 ubiegłego wieku pływały w niej pstrągi takie po 50-60 cm, świnki, brzany, klenie, jelce, głowacze, ślizy....A strzebli co w niej bylo to szok...te jeszcze ja pamiętam. Z owadów widelnice...nie widziałem w żadnej rzece takiej ilości.Znajomy wędkarz widział w niej nawet 3 trotki, łososie? takie po 80 cm....Ale to było dawno temu....Dopóki włodarze miasta nie będą chcieli wrócić do naturalnej rzeki, dopóty wody w niej nie będzie...A na to się raczej nie zanosi.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Jabadaon bardzo kibicuję dopływom Skawy w tamtych okolicach. Dawno tam nie byłem, ale kiedyś spędzałem w okolicy Wadowic prawie każde wakacje. W 1964 zobaczyłem pierwsze pstrągi w malutkim strumyczku przepływającym przez Babicę i tak mi w głowie zostały, że do dziś tej choroby (chyba farioza jakaś?) nie mogę się pozbyć. Szkoda, że założyciel wątku milczy. Adam, przecież wiesz, że los rzeczek w Twojej okolicy też mi leży na wątrobie! Napisz coś koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Kiedyś w ciurkach 0,5-1 metr pływały ryby... Jest taka rzeczka Włosień, Włusień...do końca nawet nie wiem, jak się nazywa. Nie kojarzę szerszego miejsca niż 1,5 metra. Ile tam było pstrąga... malutkiego, max 30-35 cm. Nie zdarzyło mi się chyba, żebym wedkując nad nią, jakiegoś nie zlowił. Wybrałem się nad nią 2 lata temu... I fajny spacer sobie zrobiłem... Właściwie większość ciurków w tej okolicy jest pusta... Są może 1-2, góra 3 wyjątki... Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Wybrałem się nad tą rzeczkę całkiem niechcący i się zakochałem 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi