Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ostatnie zdjęcie - nikomu nie potrzebne dziadostwo ograniczające migrację ryb. Przepławki ni widu ni słychu. Na mojej rzece jest niestety podobnie :( O ile lepsze byłyby bystrotoki.... Albo kilka lasek dynamitu i rozp**** to w drobny mak :) A  jak już jesteśmy przy tym temacie... Orientuje się ktoś, czy istnieją prawne i legalne możliwości rozbiórki takich progów albo zamiany ich w bystrotoki ? Kto się czymś takim zajmuje, do kogo ewentualnie można w tej sprawie pisać ?

Edytowane przez Grzesiek
  • Like 3

Ostatnie zdjęcie - nikomu nie potrzebne dziadostwo ograniczające migrację ryb. Przepławki ni widu ni słychu. Na mojej rzece jest niestety podobnie :( O ile lepsze byłyby bystrotoki.... Albo kilka lasek dynamitu i rozp**** to w drobny mak :) A jak już jesteśmy przy tym temacie... Orientuje się ktoś, czy istnieją prawne i legalne możliwości rozbiórki takich progów albo zamiany ich w bystrotoki ? Kto się czymś takim zajmuje, do kogo ewentualnie można w tej sprawie pisać ?

Pan Józef Jelenski ma w tym doświadczenie. Przydałoby się widzę szkolenie DIY to co zrobiło AB-OVO.

Teoretycznie powinien ubiegać się o to użytkownik rybacki tfu pzw u aktualnie tfu wód polskich?

cd430d913803deb5204f575a460093d5.jpg

• Like 10

• 2 tygodnie później...

Ostatnie zdjęcie - nikomu nie potrzebne dziadostwo ograniczające migrację ryb. Przepławki ni widu ni słychu. Na mojej rzece jest niestety podobnie :( O ile lepsze byłyby bystrotoki.... Albo kilka lasek dynamitu i rozp**** to w drobny mak :) A  jak już jesteśmy przy tym temacie... Orientuje się ktoś, czy istnieją prawne i legalne możliwości rozbiórki takich progów albo zamiany ich w bystrotoki ? Kto się czymś takim zajmuje, do kogo ewentualnie można w tej sprawie pisać ?

Czasami idzie coś ugrać w takich sprawach o ile użytkownik rybacki wykaże się determinacją. Wygrzebałem zdjęcie takiego właśnie działania Dyrektora biura zarządu Okręgu Ciechanowskiego w sprawie progu wodnego na jednej z rzeczek,który nie był drożny dla ryb.Po przebudowie powstało widoczne na zdjęciu połączenie rampy i bystrotoku.

post-46901-0-55799300-1544792873_thumb.jpg

• Like 5

• 3 tygodnie później...