adic Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 bystrzyca pod świdnicąa gryzie tam coś czy to kolejne urokliwe ale bezrybne miejsce w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 czasem weźmie coś małego ,ale lepiej wybrać sie gdzieś indziej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) ..mnie udało się wczoraj ,,zdobyć" ujście Blizny do Rospudy. Najczęściej okazję do tego mają spływowicze z punktu widzenia kajaka. Ostro nagimnastykowałem się skacząc z kępy na kępę. Woda wysoka .Łęg bliski zalania.Wróciłem, rowerowa wycieczka, jak przysłowiowy koń po westernie. Warto było. Edytowane 18 Marca 2019 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 ..mnie udało się wczoraj ,,zdobyć" ujście Blizny do Rospudy. Najczęściej okazję do tego mają spływowicze z punktu widzenia kajaka. Ostro nagimnastykowałem się skacząc z kępy na kępę. Woda wysoka .Łęg bliski zalania.Wróciłem, rowerowa wycieczka, jak przysłowiowy koń po westernie. Warto było.A wyniki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Z dzisiejszego wypadu. Wpadły dwa kropkowane mikrusy, ale na tej wodzie, gdzie metr głębokości to ładny dołek, każda ryba cieszy. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 A wyniki? ...za wcześnie na wyniki. Ryba z leży zimowych nie weszła jeszcze w rzekę. Miesiąc wcześniej do ujscia rzeki do Jeziora dotarłem z Bielnika na dwóch kołach, do przeprawy spalonej w 1944. W poprzednią niedzielę na rowerze z z drugiej strony od Gołej Zośki. Dalej ww wycieczka nad Bliznę byla. Ciekawiej na odcinku szybszym jest, naście kilometrów wyżej, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Takie tam tegoroczne pstrykanie,rybki nie brały to chociaż fotek porobiłem.Miejscówki już pokazywane w tym wątku tylko w innych porach roku. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Aż miło potrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Piękna woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Szczęśliwcy odliczają już minuty by ujrzeć takie widoki.To samo miejsce kilka dni późniejTrzecia odsłona,poniżej pokazała się rybka ale zakąsić nie chciała. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Kolejny lubuski ciurek "zaliczony" 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Kolejny lubuski ciurek "zaliczony" Byłem nad tą wodą 1 raz, zaliczyłem 1 krótkiego pstrążka i 1 wyjście do przynęty-też maluch ok. 30cm. Za mała ta woda na ładniejsze ryby, chyba że przy samym ujściu się zwiększa-tam nie byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Byłem nad tą wodą 1 raz, zaliczyłem 1 krótkiego pstrążka i 1 wyjście do przynęty-też maluch ok. 30cm. Za mała ta woda na ładniejsze ryby, chyba że przy samym ujściu się zwiększa-tam nie byłem.Jeśli mówimy o tej samej wodzie, to wiem, że potrafią się uchować tam jeszcze większe sztuki, chociaż napewno jest ich nie wiele. Ja wczoraj dużo czasu nie miałem i przez godzinę dwa wyjścia miałem takich o których Ty wspomniałeś. Woda ogólnie bardzo płytka. Kiedyś się wybiorę na ujście do Nysy i zobaczę, jak to tam wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Powoli zaczyna robić się zielono kropki też jakby bardziej żwawsze 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Budzi się ta ,,nasza" wiosenka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akhenaton Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witajcie,Dzisiejszy spacer zaliczyłem na lokalnej rzeczce. Woda mocno skąpana w słońcu. Miejsc na dobrą kryjówkę dla kropkowanych mieszkańców jak na lekarstwo. Wędrówkę udało się wypełnić kilkoma spotkaniami z rybą. Jegomość ze zdjęcia skusił się na rudawego jiga, którego próbowałem „wcisnąć” w mocno podmyte korzenie. Fascynujące są te spotkania w takich okolicznościach przyrody 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Pstrągi wyżarte,bobry rządzą,no i ten syf.Przez kilka kilometrów tylko dziesięć domów blisko wody. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jakbym widział swoje wody. Na ostatniej wycieczce widziałem 3 telewizory i monitor w wodzie. Cywilizacja panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Tragicznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Dzisiaj, tak po prawdzie, pierwszy raz na "moim" ciurku, pogoda prawie letnia, od trzech dni jest 20 stopni a nawet ciut więcej. Na samym ciurku zmiany, pokazały się klenie, no raczej kleniki, których wcześniej nie było. Były jazie i pstrągi, czasem okonek się trafił i szczupaczek. Dzisiaj co prawda namierzyłem przyzwoitego pstrąga w lokalnym dołku, ale olał mnie kompletnie. Jedynie kilka wspomnianych kleników złowiłem, pstrągowy dołek i dwa, ze złowionych kleników na fotkach. Wszystkie brania na nimfę z niewielkim obciążeniem na haku #10 ciurek kameralny to i ryby też 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Kolego Januszu! Te kleniki to jaziki ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Bardzo możliwe, jednak spłaszczona głowa i szczęki kończące się na wysokości środka oka, poza tym smuklejszy kształt trochę mi nie pasuje do jazia. Poniżej fotka jazia z tego samego łowiska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Jak trochę podrosną to będą identyczne jak ten ze zdjęcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Dzisiaj, tak po prawdzie, pierwszy raz na "moim" ciurku, pogoda prawie letnia, od trzech dni jest 20 stopni a nawet ciut więcej. Na samym ciurku zmiany, pokazały się klenie, no raczej kleniki, których wcześniej nie było. Były jazie i pstrągi, czasem okonek się trafił i szczupaczek. Dzisiaj co prawda namierzyłem przyzwoitego pstrąga w lokalnym dołku, ale olał mnie kompletnie. Jedynie kilka wspomnianych kleników złowiłem, pstrągowy dołek i dwa, ze złowionych kleników na fotkach. Wszystkie brania na nimfę z niewielkim obciążeniem na haku #10 dołek.jpg klenik_1.jpg klenik_2.jpg ciurek kameralny to i ryby też Z tych zdjęć te klenie bardziej pod jazie mi popadają , ale może się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi