tzienkiewicz Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Też znam Mateusza. Ale do rzeczy. Tak rozprzestrzenianie się ludzi i ich oczekiwań należy ograniczać. Nasze rozpasane oczekiwania niszczą wszystko. Nie da się wiecznie mieć więcej, więcej , więcej. Jak nad tym nie zapanujemy to będzie wielkie bum. Już jest albo się zaczyna. Z tym że może wróćmy do watku tytułowego? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Z tym że może wróćmy do watku tytułowego?Jestem bardzo ZA. Taki ciurek. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Tak rozprzestrzenianie się ludzi i ich oczekiwań należy ograniczać. Nasze rozpasane oczekiwania niszczą wszystko. Nie da się wiecznie mieć więcej, więcej , więcej. Jak nad tym nie zapanujemy to będzie wielkie bum. Już jest albo się zaczyna. https://livingatlas.arcgis.com/landcover-2050/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Siurek tudzież mała rzeczka podczas wiosennego przyboru, latem wody jest dużo mniej. Las jak widać żyje. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Mocno kwiślane klimaty. To u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Tak w temacie bobrów, to tenkara, którą zamierzam niebawem przećwiczyć na swoich wodach daje inny obraz pogrodzonych ciurków: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Jak widać na wyżej linkowanym filmie, pstrąga nie brakuje. Główny czynnik odróżniający te wody od naszych, to faktycznie odległość od gęstych siedlisk ludzkich. Tam gdzie nie można kłusować, to i u nas ryby widać - pod koroną zapory na Solinie, na Morskim Oku. Wszędzie indziej albo ryba wytruta jakimś syfem z działek, albo siaty, albo inne wynalazki miejscowych janushy, co to i 3cm uklejki w maszynce do mięsa na mielone przerabiają (poznałem osobiście takiego debila co takie kotlety robił, nie martwiąc się specjalnie o fekalia z niewyciętych wnętrzności). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Jo osobiście przy bobrowych tamach wyników nie miałem, ale zawsze podejrzewałem, że siedzą tam największe sztuki, tylko ciężko je przechytrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Leśny potok. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 I dla odmiany górski potok, co prawda letnie okoliczności przyrody ale miło się wspomina. Ryby też były, duże jak ten strumyk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 To pewnie te grzyby większe od ryb. A już na pewno cięższe. Piękne klimaty. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Wstawiałem kilka zdjęć z ostatnich odwiedzin strefy źródłowej pewnej małej rzeczki ale coś poszło nie tak.Poniżej kolejna próba a rzeczka ładna, dziewicza i ku mojej wielkiej radości ponownie ma wodę. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Leśny potok.Ja pitol....e zaraz zejdę na zawał.... Ja ja wam zazdroszczę takich wód ,nawet jak mało tam rybek i nie duże... U mnie , każde drzewko , gałązka ścięta przez bobra do wody wprawia w zachwyt... Dziś normalnie z godzinę siedziałem nad Tym zakrętem, bo to jedyne drzewa na odcinku kilku kilometrów 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Hejka. Jak komuś brakuje wody to ja mogę "pożyczyć" ze dwa wiadra. ???? Tam gdzie dało się dojść to był "ON". ???? Ogólnie jeszcze trzeba poczekać na "spadek". Tylko patrząc na aurę to szybko to się nie zapowiada. ???? Wyjazd "zaliczony". ✌ ???? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Tofix nie narzekaj woda jest potrzebna ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Inne ujęcia leśnego potoku 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Teraz rzeka, a jeszcze w pierwszej połowie stycznia rzeczka niczym ciurek siurek... ???????? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Wiosną ten strumyk wyglada bardziej urokliwie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Tak to było, jak ostatnio wybrałem się posiurkować... (siurek tak środeczkiem mniej więcej przepływa sobie). Chyba do wiosny przyjdzie poczekać :-( 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzas Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Smoku - to siurek w Twojej okolicy? Wszystkie teraz w takim stanie? Chciałem w weekend się wybrać w te rejony, ale jeśli tak to wygląda - to odpuszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Latem jeszcze zatęsknimy za tą wodą :-) Niestety tylko na szybszych odcinkach woda mieści się w brzegach, na tych powiedzmy łąkowych - jak wyżej. Drwęca rozlana totalnie, dopływy - nie do łowienia: zupa. Efekty ponadto mizerne - raczej walka z przeciwnościami losu dla wytrwałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 20220217_090223.jpg Tak to było, jak ostatnio wybrałem się posiurkować... (siurek tak środeczkiem mniej więcej przepływa sobie). Chyba do wiosny przyjdzie poczekać :-(A ja tu "narzekam" ????, że mam dużo wody.To dopiero "bajoro". ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Dobrze że jest taka woda, to i rybki będą miały trochę spokoju (od wędkarzy, kormoranow i innych plag na tym świecie), a i rzeka sie oczyści, przepłucze, przemiesza wszystkie osady. A pstrągom wyjdzie to tylko na zdrowie i kondycję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Też bardzo mnie cieszy taka ilość wody w rzekach. Szczególnie po ostatnich suchych latach.Z łowieniem poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczekkk Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 20220217_090223.jpg co w duszy gra cda Tak to było, jak ostatnio wybrałem się posiurkować... (siurek tak środeczkiem mniej więcej przepływa sobie). Chyba do wiosny przyjdzie poczekać :-( Niestety czekamy, ale wiosna jest coraz bliżej i trzeba poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi