Rajfel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 No w takim strumieniu to tylko na opałkę. Ten Twój, Rhyacophila, strumień to już kawał wody.Ja ostatnio ganiam po takich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja często łowię na takiej rzeczce, może nie tak mała jak wasze ciurki, ale nadrabia rybami i krystaliczną czystością przez większą część roku;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ten Twój, Rhyacophila, strumień to już kawał wody.Ja ostatnio ganiam po takich: Gdzie taka dżungla, jeżeli mogę zapytać. Ja ostatnio po podobnej chodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Jutro postanowił odwiedzić rzeczkę z dzieciństwa . Nie powala rozmiarami . Są miejsca że wędką dotykam drugiego brzegu i nie jest to bat 7 m może coś się złowi to wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Gdzie taka dżungla, jeżeli mogę zapytać. Ja ostatnio po podobnej chodziłem.W woj. śląskim. Szeroko pojęta zlewnia Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Klimatycznie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Czad, też chciał bym trochę kamieni w swojej strudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 To jeszcze raz ten sam potok tylko kilka h wcześniej. Na dnie kamień i pach.Niestety lata świetności ten potok już miał bardzo marnie z rybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Przepraszam wstawił mi się dublet... Edytowane 3 Września 2014 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Wspomnienia cieplejszych dni z okolic bieguna zimna.Ryby? No cóż, w większości wielkości akwariowe.Wiosną można na nim trafić na urządzenia służące do prowadzenia racjonalnej gospodarki rybackiej. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Strumyk i jego mieszkaniec a tak przy okazji życiówka,chyba zacznę przygodę z łowieniem na muchę .Trzecia próba i pożyczony sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Szczęśliwcy odliczają już minuty by ujrzeć takie widoki.To samo miejsce kilka dni później 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Skalniak, Piękny kawał wody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) . Edytowane 26 Grudnia 2014 przez DAWIDspinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Napisałem tekst o degradacji rzeczek w mojej okolicy ale go szlag trafił, a że drugi raz mi się pisać nie che to powiem tylko że u mnie wszystkie takie rzeczki, rzeki i ciurki są systematycznie oczyszczane, przekopywane, usuwane są drzewa nie tylko te które leżą w wodzie ale i z brzegów, w tym roku nawet zbudowali dwie tamy na Rgilewce, wykorytowali, wyskarpowali, usunęli wszystkie drzewa, wody jest 10-20cm. Nikogo to nie obchodzi, wszystko jest niszczone. Warta też niedługo wyschnie przez gospodarkę wodną na Jeziorsku bo rolnicy nie chcą żeby im wiosną łąki zalewało. Chcecie to przejadę się porobię zdjęcia jak to teraz wygląda.Ta rzeczka na sporym odcinku do ujścia jeszcze nie zniszczona. Edytowane 1 Marca 2015 przez adrionn911 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A to mój strumyk i rybka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Podjedź do jakiegoś pobliskiego pszczelarza, dostaniesz sztobry wierzby do wsadzenia nad ciurkami (wsadza się to w ziemię w postaci patyka, nie trzeba żadnych narzędzi). Wierzby są trudne do wytępienia i dobrze znoszą nogi w wodzie. Można oczywiście sztobry robić samemu, ale np wierzba wiciowa robi gąszcz, a drzewiasta iwa bardzo trudno się ukorzenia, więc trzeba sztobry brać z mieszańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Podjedź do jakiegoś pobliskiego pszczelarza, dostaniesz sztobry wierzby do wsadzenia nad ciurkami (wsadza się to w ziemię w postaci patyka, nie trzeba żadnych narzędzi). Wierzby są trudne do wytępienia i dobrze znoszą nogi w wodzie. Można oczywiście sztobry robić samemu, ale np wierzba wiciowa robi gąszcz, a drzewiasta iwa bardzo trudno się ukorzenia, więc trzeba sztobry brać z mieszańców Jeśli będą Ci potrzebne sztobry pisz śmiało da się załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Wiało strasznie i z tego powodu wybór padł na zadrzewiony podlaski ciurek, jak się potem okazało w takich okolicznościach czai się inne zagrożenie. Na naszych oczach wiatr powalił 4 potężne spróchniałe już drzewa. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez grzegorzp 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wy to chyba w innym państwie mieszkacie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 U mnie też cienko z siurkami.Jednak udało mi się namierzyć fajny strunyczek. Będę go badał dopiero w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Moja górska perełka Na tak krystalicznie czystej wodzie jak widać na filmiku skuszenie klenia to nie byle wyzwanie! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter4127 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witajcie koledzy,Czy ktokolwiek z Was zna może ciurek o nazwie Kurówka, który wpada do Wisły w Puławach? Jakiej ryby można się tam spodziewać, oraz jaka jest mniej więcej jego głębokość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Moja górska perełka Na tak krystalicznie czystej wodzie jak widać na filmiku skuszenie klenia to nie byle wyzwanie! W tamtym roku nie mogłem, ale w tym już powinno się udać Beskidzkie klenie bójcie się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) U mnie trochę ich było. Z tych małych Rgilewka, Orłówka, Kiełbaska, Tralalka, Kanał Niemiecki, Kanał Królewski i średnia rzeka Ner. Niestety wszędzie poza Orłówką spuścili już wodę, W moim regionie jest taka tendencja do spuszczania wody zewsząd. Bagien już nie ma, osuszyli nawet rozlewiska na których był chroniony gatunek ptaka Wodniczka, i to był chroniony środkami finansowymi z unii. Tu możecie o Nerze: http://kacpereko.blox.pl/2011/11/Dolina-Neru-zewszad-atakowana.htmlI tu: http://klubciconia.ptaki.info.pl/forum/printview.php?t=4487&start=0&sid=f2978a0d7131c67f514388412d0be00b Edytowane 6 Stycznia 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi