yffea Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A to jedna z moich ulubionych z małych rzeczek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A to jedna z moich ulubionych z małych rzeczek. P5310634m+.jpg przyjemna kleszczowo-pstrągowa miejscówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam serdeczne. Kilka fotek jednej (największej) z moich ulubionych rzeczek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 C.d. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W linku jest kilka zdjęć Rgilewki "przed" i "w trakcie" inwestycji. Mi się bardziej podobała przed, zdecydowanie. A wam?http://www.grzegorzew.pl/gener_ug_nowa/inwest.php?tek=21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W linku jest kilka zdjęć Rgilewki "przed" i "w trakcie" inwestycji. Mi się bardziej podobała przed, zdecydowanie. A wam?http://www.grzegorzew.pl/gener_ug_nowa/inwest.php?tek=21 "rzeka zostanie odbudowana" wtf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Oni tak to nazywają, teraz tam jest 10-15cm wody. Słyszałem ostatnio o programie odbudowy tarlisk, albo gdzieś czytałem że można utworzyć jakieś stowarzyszenie. U mnie nikt się ochroną wód nie zajmuje a w końcu by trzeba bo to co się dziej to skandal. W 2013 Jeziorsko tak wstrzymało wodę na Warcie żeby upraw, łąk rolnikom nie zalewało że już w marcu była niżówka, na prawie 3/4 rzeki można było miejscami wejść suchą nogą. Coś z tym trzeba zrobić. Wie ktoś coś? Przepraszam że piszę w tym temacie ale nie widziałem odpowiedniego. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Czy ktoś z Was łowił w rzeczce/strumyku o nazwie Sławka, która wpada do Wieprza? Można tam liczyć na spotkanie z kropkiem? Ewentulanie, czy ktoś mógłby polecić na pstrąga jakieś mało uczęszczane siruki na Lubelszczyźnie, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Wiało strasznie i z tego powodu wybór padł na zadrzewiony podlaski ciurek, jak się potem okazało w takich okolicznościach czai się inne zagrożenie. Na naszych oczach wiatr powalił 4 potężne spróchniałe już drzewa. Znam ta rzeczce jak z rybkami teraz? Pływa coś tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ostatnio spacerowałam po takim strumyczku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Odcinek bardziej kanałowy niż ciurkowo,siurkowo,strumykowy.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Z zainteresowaniem śledzę ten wątek bo lubię łowić w takich rzeczkach. Od paru lat w Irlandii, a niedługo ponownie Polska. Wrzucam kilka fotek z dwóch rzeczek, na których łowię, a właściwie rzeczki i jej dopływu - leśnego strumyka. Rybki jakie w nich występują to pstrąg potokowy (brown trout), troć i łosoś oraz wchodzące z morza wraz z przypływem cefale (mullet) - to w głównej rzece, w dopływie łowiłem jedynie pstrągi. Zdjęć rybek nie wstawię bo za małe wg. regulaminu forum. Największe pstrągi ok 27cm, łososie łowiłem max ok 45 cm, trocie 25 - 30 cm. Pstrągów jest dużo lecz małe. Żywią się wg mnie wyłącznie owadami, larwami i mniejszymi pobratymcami - brak innych rybek na pokarm. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Jak mawia jeden z moich kolegów... ale mandżuria... . EDIT: Poza tym te letnie czy wiosenne zdjęcia dobitnie utwierdzają mnie w przekonaniu, że zima jest do d... przynajmniej dla mnie. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Najlepsze jest to, że na zdjęciach 2,3 i 4 tuż za drzewami po lewej stronie jest ogrodzenie, a za nim spore osiedle mieszalne domków (na którym zresztą mieszkam ) Brodząc w tej rzece - bo tylko tak da się tam łowić - ma się wrażenie że jest się w zupełnie innym świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tak blisko domostw i nie ma śmieci.....niemożliwe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tak blisko domostw i nie ma śmieci.....niemożliwe !! I rzeczka nie jest jeszcze prosta jak sznurek, i żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 I rzeczka nie jest jeszcze prosta jak sznurek, i żyje! strasznie zapuszczona, widać że wymaga "odbudowy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A to jedna z moich ulubionych z małych rzeczek. P5310634m+.jpgpodoba mi się i wygląda znajomo, ale mogę się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Pięknie tam masz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) A to mój ulubiony strumyk i pare rybek ze strumyczka dodam ze łowie w niej na muche wedka w 2klasie Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kamilos 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kamil, piekna rzeczka, ale te rybki to zaraz moder Tobie skasuje - regulamin wstawiania zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Rzeczka fajna Edytowane 9 Stycznia 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) W rzeczce widziałem na tarle psyragale 60+ Dodam ze to zdjęcia z Norwegi rzeczka płynie z 300 metrów od domu w którym mieszkam Z takiego małego siurka przechodzi w dużą rzekę a następnie wpływa do fiordu Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kamilos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 I moj ulubiony ciurek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi