JL48 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wyedytujcie koledzy nazwy itd. Dla dobra wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Rzeczka gdzieś w Polsce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Dawno tam nie zaglądałem i trochę się zmieniło,a boberków ile się namnożyło. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Tak skarpa to mi grabie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Mamy ładne tereny w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Szkoda tylko, że spora cześć tych pięknych rzek i strumieni jest niczym akwedukty w starożytnym Rzymie i niesie tylko wodę ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Mimo, że za oknem szaro, buro, ponuro, postanowiłem wykorzystać chwilę wolnego czasu i skoczyłem rano, na 1,5h na niewielki górski potoczek. Woda szła jeszcze pośniegowa, ale dwa pstrągi udało się wyjąć, takie 30+, ale na tym ciurku, w takich warunkach, uważam to za naprawdę dobry wynik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ta rzeczka pstrągów nie ma lub mi nie dane było ich złowić ale bobry popracowały i to ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dlatego fajne są boberki, nie fajne natomiast są ich domki i w nie wpadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 U mnie boberki zdecydowanie się nie podobały i odstrzelono ich ostatnio 24 sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 U mnie boberki zdecydowanie się nie podobały i odstrzelono ich ostatnio 24 sztuki. To jak ziarnko piasku na pustyni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 U mnie boberki zdecydowanie się nie podobały i odstrzelono ich ostatnio 24 sztuki. U mnie też by się to przydało.. Jednak tak jak kolega wyżej napisał... To tylko niewielki ułamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Ja w ostatnią sobotę odwiedziłem taki oto zachodniopomorski ciurek:rzeczka niepozornie wyglądająca ale odcinek, na ostatniej fotce, tuż przy lewym brzegu wody ma na ponad 1,5 metra Niestety przez ponad 4 godziny usilnych starań życia w wodzie nie stwierdzono Edytowane 4 Marca 2015 przez Artech 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) A miało być tak pięknie... Wczoraj na spacerze zobaczyłem koparkę nad moim ciurkiem 50m od bloku a dzisiaj już coś takiego Była fajna rzeczka gdzie czasami było do około metra wody, a będzie jakieś gówno z wodą do kostek...Ręce odpadają... Jak po sznurku... Szkoda, że nie mogę nic z tym zrobić. Edytowane 5 Marca 2015 przez Wil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Uhuhu rowniutko Pewnie bali sie ze jak bedzie powodz, to pol Polski ta rzeczka zaleje...Ktos milo przyinkasowal kasiurke. Chyba prace musze zmienic hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Moze uda mi się pogadać z tymi dziadami to może mi ją troche pogłebią na małym oscinku. Nie wiem czy jest szansa, żeby uratować tą rzeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Wil, możesz coś zrobić dla tej rzeczki. Paliki do faszyny nie siedzą tak mocno w dnie, jakby się wydawało Sprawdzone wielokrotnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Hihihi Noce były długie i stają się coraz keótsze, więc muszę się pospieszyć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 "Szkoda, że nie mogę nic z tym zrobić. :mellow:" Butelka, benzyna, szmatka i go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Jak to zrobią to wyciągnięcie palików coś da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Jak to zrobią to wyciągnięcie palików coś da? Rzeka znowu "zrobi" sobie zakręt Oczywiście trochę to potrwa. Niestety ale jak Ci poprawiacze raz się tam zapuścili to mogą wracać bo do 2022 sporo kasy z Unii do wyprania ups. przepraszam oczywiście zainwestowania. Ja co jakiś czas na jednym z ciurków wrzucam kłody do wody. Wogóle jest to dobrym nawykiem aby gdzie się da to wrzucić czy tam wsunąć jakieś większe gałęzie czy tam drzewka do wody np. po wichurze albo pracowitej nocy bobrów trochę tego można znaleźć na brzegu a lepiej wyglądają w wodzie Pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Co roku wiosną odwiedzam jedną maleńką i urokliwą rzeczkę. Wokół jest las i łąki. Najbliższe domostwa są w odległości kilometra a rzeczka śliczniutka. Kiedyś bywały tam nawet pstrągi . Rok temu po powstaniu oczyszczalni ścieków całą rzeczkę pogłębiła koparka. Można powiedzieć, że operacja się udała a pacjent zmarł. Niestety poziom wód katastrofalnie się obniżył . Paradoksalnie jakość wody w rzeczce po uruchomieniu oczyszczalni widocznie się pogorszyła. Zwyczajnie ją czuć. Wracając do moich wiosennych odwiedzin to zawsze chodziłem do miejsca gdzie z leśnej skarpy wypływa źródełko a wokół był mnóstwo wapiennych kamieni. W tym kamienisku pstrągi kopały gniazda tarłowe a o tej porze roku można było oglądać wylęg. Tym razem nie było wylęgu a kamienie wyrzucone koparką suszą się na brzegu. Zdjęcie tego nie odda ale tarlisko znikło. Smutny to widok. Dobre dwie godziny wrzucałem kamienie ponownie do rzeczki ale całosć jest żywym dowodem na to, że natury nie powinno się poprawiać. Takie niewinne oczyszczenie - pogłębienie cieku zabija go na wiele lat a bywa, że bezpowrotnie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Rzeczka z okolic Oslo, w której żyją kropki. Dużo potencjalnych miejscówek, ale dojście trudne. Mimo tego kilka rybek dzisiaj się skusiło na moje łamańce Edytowane 7 Marca 2015 przez kowalek87 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 W ubiegłą sobotę był prawdziwy strumyk a wczoraj przeorałem wobkiem po takim siurku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 W ubiegłą sobotę był prawdziwy strumyk a wczoraj przeorałem wobkiem po takim siurku. Tylko nie mow, ze cos trafiles w tym rowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi