Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

A oto moja magiczna rzeczka ;)

Niestety na długości jakichś 10km od ujścia została uregulowana chyba 9 lat temu. Z rybek na tym odcinku zauważyłem tylko trochę ślizów ale za to są piękne miejscówki pstrągowe tylko żadnego ich mieszkańca jeszcze nie zauważyłem  :huh:  Szerokość to coś około 7m, w pewnych miejscach idzie ją przekroczyć, głębokość od 30cm do nawet 3m sporo powyżej prezentowanego odcinka :D

Na razie łapcie fotki tego uregulowanego odcinka, wyższy jest jeszcze piękniejszy bo ciągnie się kilometrami przez gęsty las a w dodatku są tam klenie powyżej 60cm! :wub:

fshzw_imag0005_af748.jpgfshzw_imag0008_575ef.jpgfshzw_imag0009_e931f.jpgfshzw_imag0010_c490e.jpgfshzw_imag0011_a3af6.jpg

Strumyczek, chyba ze stawów hodowlanych :)

fshzw_imag0007_58d01.jpg

fshzw_imag0012_676da.jpg

• Like 8

Bajera :) Po co pstragi jak masz klenie po 60 centow ;)

Te kluchy to straszne cwaniaczki, rzeczka mega mała, z bardzo czystą wodą, i te bystrzachy wszystko widzą :ph34r:

Kilka 30 tek już zaliczyłem. Te największe interesował tylko plusk wpadającej przynęty do wody ale jak tylko podpłynęły i obczaiły to po prostu olewka totalna -_-

Zastanawia mnie też czy obecność dosyć dużego młynu na tym uregulowanym odcinku może mieć coś wspólnego z brakiem jakiejkolwiek większej sztuki <_<

• 3 tygodnie później...

Ostatnio postanowiłem odwiedzić rzekę a dokładnie jej odcinek, na którym nie łowiłem od kilkunastu lat. Wiele lat temu na jednym brzegu tej rzeki był przepiękny park miejscowego szlachcica.Dzisiaj wszystko zarosło i tak jest chyba lepiej.6f6002775e1a5fcdmed.jpg Miejsce jest magiczne i pachnie wielkimi jaziami pstrągami choć to woda nizinna.

• Like 4

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...