Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

połamania Pany! Rzeczka piękna i oby miejscówek starczyło dla Was obydwu!

Wystarczy, niestety ale ,,konkurencja" nie śpi. Zrobić we 2 cały odcinek i nie spotkać kogoś kto idzie z drugiej strony to już sztuka. No ale jeździmy i szukamy lepszych miejsc jeszcze nie tak zdeptanych. Ogólnie ciężko.

Najważniejsza i tak jest kiełba z ogniska. Na to zawsze jest czas :)

Edytowane przez Milan
  • Like 1

Dla wykonawców i zleceniodawców tego typu "robót", jest obojętne gdzie kopią. Rzeczka, pustynia, pole czy las. Jest kasa do wyrwania, to zleca się prace zaprzyjaźnionym firmom i dzieli dochodem.Byle wykorzystać dostępną gotówkę. Mogliby wziąć następne środki na meliorację, usunąć umocnienie i zasypać to miejsce np luźnymi karczami, kamieniami itp. Środki na następny rok zostałyby wykorzystane, a inne odcinki miałyby spokój, rządziłaby tam natura.

W ogóle melioranci mogliby sobie wybrać jakiś kawałek rzeki i kolejno wszyscy wykonawcy pracowaliby tam cały rok. Jedna ekipa umacnia, rozlicza robotę. Następna przychodzi , renaturyzuje, rozlicza. Niezwłocznie następna umacnia, rozlicza itd. Mieliby "swój" kawałek rzeki do roboty i rozliczania, zdobywania unijnych dotacji. Reszta miałaby spokój i naturalność.

• Like 1

DAWIDspinn:

...a teraz w większości taki super kanał...

normal_urz2.jpg

Ja p.....le kolejna rzeka zniszczona to sie w głowie nie mieści. Najgorsze, że melioranci do 2020 roku będą dysponowali jeszcze dużymi dotacjami z EU, a minister środowiska Szyszko jeszcze będzie im kibicował.

Edytowane przez trinited

Liczyłem na pobicie PB....czyli złowienie jakiegokolwiek kropkowańca bo była to moja pstrągowa premiera...miło spędziłem 2h nad wodą. Pozostaje wiara, że jakiś pstrążek jednak pływa w tej wodzie...

post-53156-0-75625600-1454685511_thumb.jpg

post-53156-0-43817900-1454685523_thumb.jpg

post-53156-0-08204400-1454685538_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz
  • Like 9

Na mojej rzeczce pojawiły się bobry i pozytywnie poprawiły po meliorantach

Nie ciesz się tymi bobrami  , zobaczysz jak szybko znikną strzeble , ślize , głowacze itp , a poza tym jak się wyprowadza dalej zobaczysz co zostanie z koryta  rzeczki .( muł i wanna bez podmyć w brzegu, jamek i jakichkolwiek kryjówek dla ryb.)

• Like 3