luk_80 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/wiadomosci/skarzysko-kamienna/art/9337224,setki-tysiecy-zlotych-zarzad-melioracji-wydaje-na-udraznianie-rzek-komu-to-potrzebne,id,t.html O tym jak masakruje się małe rzeczki za dużą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Święta prawda, dobrze opisany art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Na zdjęciu w artykule miejsce znajome lecz nie do poznania. Zdewastowany zakręt jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) połamania Pany! Rzeczka piękna i oby miejscówek starczyło dla Was obydwu!Wystarczy, niestety ale ,,konkurencja" nie śpi. Zrobić we 2 cały odcinek i nie spotkać kogoś kto idzie z drugiej strony to już sztuka. No ale jeździmy i szukamy lepszych miejsc jeszcze nie tak zdeptanych. Ogólnie ciężko. Najważniejsza i tak jest kiełba z ogniska. Na to zawsze jest czas Edytowane 2 Lutego 2016 przez Milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Hheheheeh no tak kiełba to podstawa Momentalnie wraca ochota do łowienia Co do dewastacji małych rzeczek to niestety z roku na rok przybywa zmeliorowanych odcinków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 I są tam Pstrągi 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie wiem dlaczego tak mam z rzeczkami, ale im mniejsze tym bardziej mnie kręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 I są tam Pstrągi Super Tylko jak tam Panie lowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Znajomy ciurek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie zaczailem ze to nasze okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 są i łowi się fajnie , malutki woblerek i jazda przy nawisach traw 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/wiadomosci/skarzysko-kamienna/art/9337224,setki-tysiecy-zlotych-zarzad-melioracji-wydaje-na-udraznianie-rzek-komu-to-potrzebne,id,t.html O tym jak masakruje się małe rzeczki za dużą kasę.Dla wykonawców i zleceniodawców tego typu "robót", jest obojętne gdzie kopią. Rzeczka, pustynia, pole czy las. Jest kasa do wyrwania, to zleca się prace zaprzyjaźnionym firmom i dzieli dochodem.Byle wykorzystać dostępną gotówkę. Mogliby wziąć następne środki na meliorację, usunąć umocnienie i zasypać to miejsce np luźnymi karczami, kamieniami itp. Środki na następny rok zostałyby wykorzystane, a inne odcinki miałyby spokój, rządziłaby tam natura.W ogóle melioranci mogliby sobie wybrać jakiś kawałek rzeki i kolejno wszyscy wykonawcy pracowaliby tam cały rok. Jedna ekipa umacnia, rozlicza robotę. Następna przychodzi , renaturyzuje, rozlicza. Niezwłocznie następna umacnia, rozlicza itd. Mieliby "swój" kawałek rzeki do roboty i rozliczania, zdobywania unijnych dotacji. Reszta miałaby spokój i naturalność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 nie ma już tych olch po prawej stronie ,,wszystko wycięte ,,,stwarzały zagrożenie powodziowe,,ja się pytam , a przez 40 lat nie stwarzały ?????cd zdjęć 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Niech już będzie maj! Albo chociaż kwiecień!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) DAWIDspinn:...a teraz w większości taki super kanał... Ja p.....le kolejna rzeka zniszczona to sie w głowie nie mieści. Najgorsze, że melioranci do 2020 roku będą dysponowali jeszcze dużymi dotacjami z EU, a minister środowiska Szyszko jeszcze będzie im kibicował. Edytowane 3 Lutego 2016 przez trinited Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 są i łowi się fajnie , malutki woblerek i jazda przy nawisach traw A ja wiem co to za rzeczka :-) I nawet jaki odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 są i łowi się fajnie , malutki woblerek i jazda przy nawisach traw Jaką głębokość ma ten siurek będzie chociaż 50 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jaką głębokość ma ten siurek będzie chociaż 50 cm? są dołki do 70cm , ale ogolnie 40 cm i mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Hheheh @Cormoran76 komentarz w filmie "Ale rzeka Panowie" Bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Na mojej rzeczce pojawiły się bobry i pozytywnie poprawiły po meliorantach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Kilka drzewek wpadnie do wody na pewno a co to oznacza sami dobrze wiemy. Oby jak najwięcej miejscówek było dla kropków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) Liczyłem na pobicie PB....czyli złowienie jakiegokolwiek kropkowańca bo była to moja pstrągowa premiera...miło spędziłem 2h nad wodą. Pozostaje wiara, że jakiś pstrążek jednak pływa w tej wodzie... Pozdrawiam,malcz Edytowane 5 Lutego 2016 przez malcz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Malcz, ja bym uzbroił się w delikatną muchówkę i poczekał do wisny. Subtelnie położona pod nawisy traw imitacja jęteczki pkwie Ci czy są tu ryby w kropki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Na mojej rzeczce pojawiły się bobry i pozytywnie poprawiły po meliorantachNie ciesz się tymi bobrami , zobaczysz jak szybko znikną strzeble , ślize , głowacze itp , a poza tym jak się wyprowadza dalej zobaczysz co zostanie z koryta rzeczki .( muł i wanna bez podmyć w brzegu, jamek i jakichkolwiek kryjówek dla ryb.) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Zdecydowanie wolę naturalną działalność bobrów niż prawdziwie destrukcyjną meliorantów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi