Rhyacophila Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Piękna łąka Tomku, szczerze zazdroszczę a i przy okazji gratuluję udanego dnia z muchówką. Wszystkie ryby padly na imitacje konika polnego. Duże muszki w małym strumyku - u mnie też to działa, haha. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Cześć! A masz tam Adamie kajakarzy?Ostatnio skutecznie przepędzili mnie okrzykami jak rybki z górnej Płytnicy. <_< Fotografie,ryby fajne uwagi z USA także prowokują do tego aby obu Wam pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 To może ja też coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Fajne wasze te ciurki,najbardziej takie lubię.Wczoraj na takim kończyłem sezon. haha,kto da mniejszy ? Ruszyłem w ostatki na średnią rzekę.Kilku kolegów po kiju także kończyło tutaj sezon przeniosłem się na mniejszą,tu tylko dwóch...jak dla mnie o dwóch za wiele, no więc udałem się tam,gdzie nikt nie łowi...na dopływ dopływu tam gdzie woda nie głębsze niż po kolana i to tylko na takich grubych jamach Za to rybki dopisały,co prawda nic ponad 30 cm,ale ilość... niekłute pstrążki,prawdziwe dzikusy,waliły jak szalone i w wobki i obrotówki ,i pewnie we wszystko inne by stukały. Ciężko na tym siurku ,o coś większego ,mój największy pstrążek tu miał 38 cm i był to ,jak na taki rowek,prawdziwy kaban.Za to takie łowisko ma jedną zaletę...nikt tu nie łowi.Byłem sam jeden,niezdeptana woda,nikt przede mną nie łowił.Rybki brały świetnie,małe to małe ,ale jak cały sezon się nie wyłapiesz to i w ostatni dzień sezonu nie nadrobisz,wolałem więc bawić się z lodowatymi ,ślicznymi rybkami,kolorowymi jak cukierki,niż czatować na grubego zwierza,którego bym i tak pewnie nie spotkał w ten ostatni dzień.Jak mówię rybki brały doskonale,ale na większych rzeczkach nie udało się nic upolować...pewnie dlatego,że nie byłem sam i nie byłem pierwszy,ale jest jeszcze coś-pstrążki brały przy dnie ,skakały do wolno prowadzonych przynęt,tuż nad dnem,w zacienionych miejscach.Pewnie przez te słońce.Większe rzeczki są masakrycznie zarośnięte,jakby pstrągi brały przy powierzchni ,to dałoby się je łowić w oczkach pomiędzy zielem,a jeśli faktycznie żerowały przy dnie,to na mocno zarośniętych,większych rzeczkach były praktycznie nie do złowienia.Tak sądzę. No i doszedłem do miejsca gdzie już dalej nie da się łowić Do puki da się rzucić w dziurkę i poprowadzić przynętę choć kilka -kilkanaście centymetrów,jest nadzieja na branie.tu już łowić się nie da ostatnie spojrzenie na strumyk.Do zobaczenia za kilka miesięcy omijajcie kochane pstrążki siatki ,ostki i inne niebezpieczeństwa długa droga do domu... ...ale zawsze będę deptał rzeki,rzeczki,ciurki,siurki i strumyki dla widoku tych ślicznych kropek... pozdrawiam miłośników małych rzeczek i wszystkich zarażonych nieuleczalnie kropkoidozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Piękny ciurek i piękne rybki... Gratulacje...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Całą sobotę łaziłem nad moją strużką, nawet wlazłem na łosiowe towarzystwo rodzice i dwójka młodych. Wyraźnie wiele ryb udało się już na zimowiska, złowiłem więcej okoni niż kleni co nie wróży nic dobrego na najbliższy okres. Moja ulubiona miejscówka, nie wiem czy zdjęcia potrafią przekazać jej klimat? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Fajnie jest wyskoczyć na taką rzeczką np 2 dni po łowieniu na jeziorze- taki zupełnie inny klimat....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Byłem dziś obejrzeć ciurek.Myślałem,że bedzie trochę większy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Świetny "ciurek" i jaki fajny "patyk", Dobrzyca czy Piława ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Patyki to ten Pan robi takie, że mogą się śnić po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Mimo ze nie znam takich ciurkow to z przyjemnoscia sie to oglada, wyobraznia pracuje.Chlopaki dobra robota .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 to i ja dorzuce swoje wczorajsze, fajne te wasze panowie ciurki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 to i ja dorzuce swoje wczorajsze, fajne te wasze panowie ciurki Jakiej ryby można szykać w takim ciurku leśnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Pstrąga potokowego i gatunków towarzyszących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dzisiaj w "moim ciurku" szukałem pstrągów, nie znalazłem ale za to trafił się taki ni to kelcik ni srebrniaczek. Raczej kelcik wysrebrzony już coś ok 50 cm w wodzie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dzisiaj będąc na rybach tak się właśnie zastanawiałem co tam w tym ciurku słychać Mam do niego duży sentyment P.S. Ja w tym okresie najlepsze efekty maiłem w górę od mostu z takim dużym parkingiem obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Łukasz, tam pojadę może jutro ale na pstrąga to jeszcze ciut wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ten pstrągowy ciurek odkryłem w listopadzie ubiegłego roku,od stycznia sprawdzam liczebność i okazało się że jest ich tak trochę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Brak słów. w takim rowie taka ryba. Sam najbarzdiej lubie dzikie leśne rzeczki ale to już kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Większy pstrąg w tym ciurku miałby problemy z zawróceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Czytam i czytam, to tez coś wrzucę. Dwie Warmińskie rzeczki Edytowane 20 Stycznia 2013 przez duch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Superowy malowniczy strumyk na kropasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 duch, Palce lizać...już widzę te piękne kolory w okolicach płetw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Rhyacopphila,a są,są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi