Skocz do zawartości

Ciurki, Siurki i Strumyki

Rhyacophila

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszy bardzo krótki wieczorny zwiad nad strumyczkiem. Okraszone to zostało 5 okoniami i rodzynkiem w postaci pięknego jak na taki ciek klenia. Moja mała wiara w dniu wczorajszym spowodowała, że nie wziąłem chyba pierwszy raz ze sobą podbieraczka. Rybę podbierałem ze skarpy i udało mi się to dopiero za trzecim razem. Cwaniak chciał mnie pozbawić mojego numeru jeden na tym odcinu rzeki pakując się uporczywie a to pod nogami w ziele a to po drugiej stronie strumyka. Na szczęście się udało.

d0f4b8ab722dce877040365723a73b14.jpg

bc4f14097400049098e3bb39b8641e1c.jpg

Edytowane przez tymon
  • Like 15

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cały tegoroczny sezon potrzebowałem żeby w końcu znaleźć się nad tą rzeczką i....urzekła mnie :) Do tego kilku kropkowanych mieszkańców 30+ postanowiło się przywitać z nowym odwiedzającym. Co mnie najbardziej zaskoczyło to piękny kardynał przy dnie na wyciągnięcie kija. Dobre 40+ w taki ciurku....ufff. Teraz tylko czekać wiosny  :rolleyes:

ifz7gl.jpg

2hfjfns.jpg

Kijek ma 213 cm...

ogjmev.jpg

34ifcqt.jpg

2dt4niu.jpg

Zdjęcia robił kolega. Daliśmy radę połowić we dwóch ;)

• Like 30

• 3 tygodnie później...

Andrzeju tez pomyślałem o tej rzeczce , pojechałem w niedzielę na zwiad - pierwszy raz zobaczyć..

Może w przyszłym roku na pstrągi? jeśli tam są? Ta rzeczka dzieli się na odcinek tarnowski i podkarpacki?

W niedzielę deszcz, zobaczyłem Czarną i parę grzybków zabrałem do domu, talentu do grzybów nie mam, widzę tylko takie większe jak na zdjęciu , czasami z 1km :)

post-49044-0-60263900-1505942723_thumb.jpg

Edytowane przez jerzy6
  • Like 2