wichu79 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Wichu łowileś nie z tego brzegu. Cień na wodę ????Koledzy!!!Dziś dodzwoniłem się do siedziby PZW Olsztyn.I niestety załączone zdjęcia zaprzeczają jakoby mojemu niedzielnemu wyskokowi nad rzeczkę.W zeszłym roku odcinek był zarybiony w kwietniu ponad 12tys. sztuk pstrąga.O dziwo rada podjęła decyzję o przekwalifikowaniu odcinka z górskiego na nizinny o czym do dziś nie miałem pojęcia????Po badaniach jesienią zeszłego roku nie stwierdzono obecności salmo trutta stąd decyzja o zmianie statusu wody.A wspomnę iż rzeka miała status górskiej od 2008 roku a może i wcześniej i co roku była zarybiana w większym lub mniejszym wymiarze.Więc.....Cień na wodę nie odgrywał tu decudującego czynnika negatywnego????A było już tak piknie???? Edytowane 27 Marca 2018 przez wichu79 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A jak w poprzednich latach trafiało się tam coś. Widokowo pachnie rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Ja nie odwiedzałem tej rzeki.Ten odcinek a w sumie kilkukilometrowy był od kilku lat wodą górską zarybianą pstrągiem więc "coś" tam było.Wybierałem się tam od 3 sezonów aż w końcu jak się wybrałem to się okazało że "po ptokach"????Ale niedaleko jest druga rzeczka w której bankowo można złowić pstrąga???? Edytowane 27 Marca 2018 przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Dzieci śmieci...Tania nalewka "beczułka" dominuje. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 U mnie na razie ciężko znaleźć wodę dobrą do łowienia, ale wiosnę czuć: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Moje okoliczne siurki zapomniane i mało odwiedzane , dawno temu podobno piękne klenie i jazie w nich pływały, tak mówią okoliczni mieszkańcy. Sceneria wczesnowiosenna . W tym sezonie trzeba więcej czasu poświęcić takim ciekom , może być ciekawie , na pewno letnia oprawa zapiera dech w piersiach. Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Sawiola 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrZak Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Pływają tu piękne klenie i jazie???? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Tako oto strumyk niecałe 30 kilometrów od Krakowa.Na tym jazie, co ciekawe na środkowym stopniu, złowiłem swojego pierwszego w życiu pstrąga...dawno.W latach osiemdziesiątych pojawiło się na rzeczce mnóstwo dużych potokowców. Sam wyciągnąłem niemało takich ponad 50 cm, a ile, nie napiszę, bo mi nikt nie uwierzy. Musiały być z zarybienia i urosły. Ze dwa kilometry powyżej tej budowli, jeszcze jako chłopak, złapałem rybę, co do gatunku której do dziś nie mam pewności.Wyglądała jak monstrualny kiełb, wzięła na czerwonego robaczka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To i ja coś zapodam. Wodę trafiłem dość sporą (zdjęcia tego nie oddają), gdy by było cieplej to przy takim stanie można fajnie połowić na tym ciurku 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Sierżant jak wtedy wyglądała ta woda w sensie głębokości. Wiele z takich siurków obecnie niesie połowę dawnej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Uroczo i nawet parę maluchów się trafiło 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Uwielbiam wiosenne spacery. Lubie odwiedzić źródełko i nawet napić się świeżej "państwowej" wody.Czasem uda się zobaczyć szczupakaAlbo spotkać dawno nie widzianego kolegę Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Zielony 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Sierżant jak wtedy wyglądała ta woda w sensie głębokości. Wiele z takich siurków obecnie niesie połowę dawnej wody. Ten też. W lecie woda bardzo mała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Piękny słoneczny dzionek i spacerek.Tak przy okazji w przyszłą sobotę tj.czternastego kwietnia sprzątamy rzekę mierzawę.Serdecznie zapraszamy do pomocy każda para rąk się przyda.Zbiórka na przykościelnym parkingu w Krzcięcicach o godzinie 9.00 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Wybrałem się ostatnio na nową dla mnie wodę i pierwsze pstrągi z kolejnej rzeki zaliczone. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Woda co raz bardziej klarowna 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zdjęcia klasa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zazdroszczę , bo ja, na to, żeby woda była klarowna, muszę jeszcze poczekać, u mnie "pośniegówa". Adrian ma rację, zdjęcia, jak zwykle, klasa! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Potwierdzam kolega pawlikowski robi piękne zdjęcia, nie ma co . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Dziękuję Panowie, co jakiś czas będę Was męczył moimi zdjęciami Marku pierwszy raz trafiłem dobrą wodę na tym ciurku tego roku. W porównaniu do poprzedniego to jest jakaś masakra No tak u Ciebie pewnie z wodą będzie jeszcze chwilę kiepsko, ale potem ... Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez pawlikowski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Taka sytuacja 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Długo czekałem na takie łowienie: 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Przybyłem, zobaczyłem... nie złowiłem [emoji17] Pozdrawiam nick Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 A taki ciurek ze cztery-pięć metrów szerokości 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wczorajsza akcja sprzątania naszej rzeczki nieźle dała mi w kość i dziś z wielkim trudem wyrwałem się z łóżka by pospacerować nad wodą.Spacerek sam w sobie udany,bardzo lubię tą porę roku nad wodą,wszystko budzi się do życia.Z rybkami było już gorzej zaliczyłem nową życiówkę ale nie spełnia forumowego minimum .Najmniejszy pstrążek jakiego kiedykolwiek złowiłem,oczywiście niepodpięty.Pocieszający fakt jest taki,że to z naturalnego tarła. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi