rybak109 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Pogoda Eden-owa? fakt wczoraj byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 ja bym obstawił Wałszę 2 lata temu byłem raz na Wałszy. Zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Mimo wody koloru kawy z mlekiem udało się złowić dwie ryby, jedną nawet całkiem przyjemną Ech, żeby było trochę bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 jak widać "poprawiacze natury" już swoją łapę na "mojej" rzeczce też położyli.... mimo tego,uroku swojego tak do końca nie straciła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 i .... krzaczasta zapora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Krzaczaste zapory cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Echhh maj:) A taka rzeczułka mała płynie u mnie. Trafiają się pstrągi ale najczęściej jazie i jaziki:) Generalnie bardzo lubię tam łowić bo trzeba się naprawdę zakraść by coś złowić a i często zobaczyć, bo skarpy są wysokie.Na małe smużaczki to widowisko jest czasem przednie:) Kurcze, gdzie ta wiosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Rewelka takie rzeczki a nie ta wielka nizinna Wisła i te cholerne wielokilogramowe bolki, sandały, wąsacze i szczupłe. Ciągać takie cholerstwa, ręka aż boli a fuj :-).Ale faktycznie, nie ma jak wiosną (faktyczną!!!) nad taką małą wodą. I przechytrzyć coś konkretnego radość wielka. Pozdro dla "siurkowych" łowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) A oto mój strumyczek dzisiaj znaleziony Edytowane 22 Marca 2013 przez DarekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 I mieszkaniec z mojego strumyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 DarekM, całkiem ciekawy strumień, tylko ciekawe jak latem z wodą będzie stał?Rewelka takie rzeczki a nie ta wielka nizinna Wisła i te cholerne wielokilogramowe bolki, sandały, wąsacze i szczupłe. Ciągać takie cholerstwa, ręka aż boli a fuj :-).Ale faktycznie, nie ma jak wiosną (faktyczną!!!) nad taką małą wodą. I przechytrzyć coś konkretnego radość wielka.Pozdro dla "siurkowych" łowców. Heh:) Ja do np, Odry mam najmniej 100 km. A rzek mniejszego kalibru jest wkoło sporo, to i się człek na takie łowienie nad rzekami nastawił. Jak się nie ma co się lubi...Ale urok to ma. Dobrze, że Rega jeszcze w miarę niedaleko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kurcze jak ja Wam zazdroszczę takich strumyczków. U mnie też była fajna rzeczka, nawet kilka lat temu można było się świetnie pobawić z kropkami, ale przyjechały kopary i .... ehhh. Przez dwa ostatnie lata z wiosny biegałem po niej i brania nie miałem, ba ryby nie widziałem !!!, a wcześniej trafiały się takie nawet takie 40+ co jak na warunki w mojej okolicy to wyczyn nie lada. Jest co prawda kilka siurków, ale to mateczniki i tylko miejscowi się cieszą ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Fajne są też takie ukryte w bagnach, gdzie mało kto zagląda Edytowane 22 Marca 2013 przez Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Sąsiadka poprzedniej rzeczki. Czasami potrafi tak zaskoczyć, że sam się zdziwiłem.Tu w maju A tu w zeszłym roku po roztopach Pięknie nagiął wędeczkę I drugi na tej samej rzeczułce, już mniejszy ale i tak cieszył. Ciekawe jak im się teraz żyje i czy przetrwały ten rok? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Mocne kropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Przepiękne barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ło rany u mnie w okolicy takich ciap nie mają. Piękności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) A to mój strumyczek, który płynie z wolna... Żeby ktoś nie pomyślał, że u mnie już nie ma zimy... To zdjęcie z przed około miesiąca... Jak jeszcze wiosna żyła Edytowane 23 Marca 2013 przez GrzsiekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Miło popatrzeć na nieindustrialny ciurek u mnie takich brak w promieniu 150km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Miło popatrzeć na nieindustrialny ciurek u mnie takich brak w promieniu 150km... Z wcześniejszych postów wywnioskowałem że kol.z krainy scyzoryków a tam takich rzeczek kilka jeszcze zostało. :) Edytowane 24 Marca 2013 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordi86 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Nie jest to co prawda ciurek,ani tymbardziej strumyk a w sumie już dość wygodna pstrągowa rzeczka.Chociaż latem wody jak na lekarstwo to pstrągi dają radę.Z kabanem(+50) nigdy się nie spotkałem,ale kilka dobrych ryb dało frajdę.Niestety od dwóch lat większe ryby gdzieś wymiotło... A to niegdyś najrybniejszy dla mnie fragment rzeki.30-40m ,które dało mi piękne 45 i 47 fariosy.W spokojnym i dość głębokim zakolu nigdy nie było dużej ryby,ale prawie zawsze zameldował się jakiś wymiarek.To była zimowa bankówka.Od dawna nie miałem tam już kontaktu z rybą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Może panowie z robaczkiem rzeczkę namierzyli niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Z wcześniejszych postów wywnioskowałem że kol.z krainy scyzoryków a tam takich rzeczek kilka jeszcze zostało. :)To był krótki i dość opłakany w skutkach pobyt ( w tej krainie )Po którym zostało mi tylko kilka miłych wspomnień znad rzek i powiedzenie pewnego mądrego pana " baba z kieleckiego jest jak chleb z giganta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Moja rzeczka też kiedyś tak wyglądała , obecnie po 20 latach inwazji bobrów powstało jedno wielkie bagno . Z 1 klasy czystości wody zostało wspomnienie. A o strzebelkach, ślizach i głowaczach można pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordi86 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Czasem bobry zrobią coś na + dla ryb,ale z reguły ich prace nie przynoszą korzyści rybom.Najpiękniejsze zwałki to te,które powstały "naturalnie" z pomocą wysokiej wody albo wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Zwałka to jest na dole po lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi