Zielony Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Różnie. Mieliśmy jechać na na morskie trocie do Danii ale cóż trzeba siedzieć w domku. Szczęśliwie mam w okolicy kilka pstrągowych rzeczek.Tyle, że woda przerażająco mała - SUSZA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 To Bystrzyca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Odnosnie ciurków miejsca dajace nadzieje rybie na warunki bytowania niestety presja miesiarstwa robi swoje w bankówkach pusto pojedyncze pstrazki w mniejszych rozmiarach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Erin. Rzeczka na zdjęciu to Kosarzewka w Bychawce.Tak Wygląda Kosarzewka w Bychawie poniżej progu nieistniejącego młyna. Jeszcze rok temu można było na tym odcinku złowić pstrąga. Kosarzewka i Gałęzówka powyżej Bychawy została zmeliorowana. Operacja się udała - pacjent zmarł. Bystrzyca także ma ekstremalnie niską wodę. Podobnie Krężniczanka, Bystra, czy Chodelka. Ta susza to dramat i obawiam się, że jeśli potrwa dłużej to być może trzeba się będzie żegnać z naszymi pstrągami. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Zielony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Panowie, wy na południu macie znacznie więcej wody niż centralne rejony PL. W moich okolicach wiele takich ciurków straciło życie bezpowrotnie już kilka lat temu. Za małolata łowiłem liny na rozlewiskach śródpolnych rzeczki Żacka struga. Nie istnieje nawet po niej ślad koryta, mimo że na google jeszcze widnieje Macie po prostu teraz u siebie to, co u mnie dzieje się już od paru lat. Bardzo smutny widok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Erin. Rzeczka na zdjęciu to Kosarzewka w Bychawce.Tak Wygląda Kosarzewka w Bychawie poniżej progu nieistniejącego młyna. Jeszcze rok temu można było na tym odcinku złowić pstrąga. Kosarzewka i Gałęzówka powyżej Bychawy została zmeliorowana. Operacja się udała - pacjent zmarł. Bystrzyca także ma ekstremalnie niską wodę. Podobnie Krężniczanka, Bystra, czy Chodelka. Ta susza to dramat i obawiam się, że jeśli potrwa dłużej to być może trzeba się będzie żegnać z naszymi pstrągami. Może nie będzie tak źle chyba. Słyszałem, że Bystrą w rzekę trociową chcą zamienić. Zarybienia poszły do wody ! P.S. No gdyby jednak zabrakło wód krainy P&L pod władaniem Lublina to niezły byłby numer. Region z taką tradycją wędkarstwa pstrągowo - lipieniowego bez własnej wody ?? Toż to SZOK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Wody na południu moze i cos płynie ale z kazdym dniem coraz mniej ale to i tak minimum 2razy mniej niz jeszcze pare lat temu na niektórych rzeczkach.Ale chociaz tyle ze nadal jeszcze cos płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastore Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Wody na południu moze i cos płynie ale z kazdym dniem coraz mniej ale to i tak minimum 2razy mniej niz jeszcze pare lat temu na niektórych rzeczkach.Ale chociaz tyle ze nadal jeszcze cos płynie.U mnie tez nie wygląda to za dobrze. Nie pamiętam jeszcze u siebie tak niskiego stanu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Bez okazów ale całkiem przyjemnie spędzony dzionek. Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez Skalniak 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Z niedzielnego wypadu kilka fotek. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Dzisiaj byłem na "moim" siurku, woda o 2 m wyższa niż zazwyczaj. Susza na łąkach i polach to zamknęli śluzę, jakieś zacne ryby buszowały w trawach i trzcinach przy samym brzegu, ale nie dały się skusić 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Wow, takiej wody nigdy tam nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Wow, takiej wody nigdy tam nie widziałem Powiem Ci, że też pierwszy raz aż taki wysoki poziom widzę. Łowiłem tam przy takim poziomie, że trzeba było chodzić w woderach, bo na blatach przed głównym korytem było wody powyżej kolan - wyniki były rewelacyjne. Teraz trzeba pilnować kiedy otworzą śluzę, będzie się działo, miejsce z fotek mam 7 km od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Powiem Ci, że też pierwszy raz aż taki wysoki poziom widzę. Łowiłem tam przy takim poziomie, że trzeba było chodzić w woderach, bo na blatach przed głównym korytem było wody powyżej kolan - wyniki były rewelacyjne. Teraz trzeba pilnować kiedy otworzą śluzę, będzie się działo, miejsce z fotek mam 7 km od domu Ja miałem jakieś 3 km dalej bo jechałem z Radzikowa Fajne czasy to były, 5 razy w tygodniu na rybach albo częściej. Na jednym z zakrętów sporo powyżej miejsca ze zdjęcia wyszedł mi do obrotówki potokowiec który raczej zamknął by rozdział w łowieniu pstrągów w moim przypadku A na takim małym stawku w w lesie (jakaś glinianka chyba) po drodze nad rzekę złowiłem karasia 48 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Majówka,jutro trzecie podejście może wreszcie uda się coś ciekawego złowić. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Wczorajsza woda nawet ryby były w wodzie - ale efekt tylko taki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Wczoraj i dzisiaj również byłem. Już wczoraj zastosowałem powierzchniową przynętę w postaci niewielkiej piankowej żabki. Wczoraj dwa brania, dzisiaj sześć - wszystkie puste. Brały całkiem słuszne jazie, o ile dobrze zauważyłem, niemniej odbijały się od przynęty. Żabka choć mała była chyba dla nich trochę zbyt dużaWoda b.wysoka to zlecieli się łowcy ze wszystkich stron, takich jak ja więcej nie było, byli za to inni 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Z wczoraj.Miało być tarło minoga strumieniowego i jest , ale zdjęcie na bystrej wodzie do bani. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Przy takich zdjęciach trzeba filtr polaryzacyjny na obiektyw założyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Januszek następnym razem wrócę się te 50 km po filtr. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Piękne i coraz rzadsze. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Ale czad. Pamiętam, jak dawno temu lipienie żerowały na mi minogach. Ale to były lipienie, mniejszego niż 45-50 cm nie było.... Edytowane 7 Maja 2020 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Wczorajsza woda - wyjątkowo wysoka i takie maleństwo na brzegu znalezione 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Nie zaliczyłbym Pilicy powyżej ZS do ciurków, ani strumyków... ale niech będzie, nie będę się narażał na przesoloną zupę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Nie zaliczyłbym Pilicy powyżej ZS do ciurków, ani strumyków... ale niech będzie, nie będę się narażał na przesoloną zupę... Obiektywnie masz rację, po kobiecemu - właśnie naraziłeś się na brak zupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi