loki Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 A posiadasz zezwolenie Regionalnego/Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska na ostępstwa od zakazów w odniesieniu do chronionych gatunków zwierząt.Rozporządzenie Ministra Środowiska z dnia 16 grudnia 2016 r w sprawie ochrony gatunkowej zwierząt wprowadza między innymi :2. W stosunku do dziko występujących zwierząt, oznaczonych symbolem (1) w załącznikach nr 1 i 2 do rozporządzenia,wprowadza się dodatkowo zakaz umyślnego płoszenia lub niepokojenia.3. W stosunku do dziko występujących zwierząt, oznaczonych symbolem (2) w załącznikach nr 1 i 2 do rozporządzenia,wprowadza się dodatkowo zakaz umyślnego płoszenia lub niepokojenia w miejscach noclegu, w okresie lęgowym w miejscach rozrodu lub wychowu młodych, lub w miejscach żerowania zgrupowań ptaków migrujących lub zimujących.4. W stosunku do dziko występujących zwierząt, oznaczonych symbolem (3) w załączniku nr 1 do rozporządzenia,wprowadza się dodatkowo zakaz fotografowania, filmowania lub obserwacji, mogących powodować ich płoszenie lub niepokojenie. Śliz pospolity zamieszczony jest w załączniku nr 2 - Gatunki zwierząt objętych częściową ochroną i nie jest oznaczony symbolem (1) , (2), (3). Zaznaczam ,że będąc na rybach nie zamierzałem umyślnie płoszyć tego gatunku ryb , przeszkadzać im w przedłużeniu gatunku a zdjęcie udało się zrobić tylko dlatego , że ryba leżała przy brzegu w płytkiej wodzie. Idąc tym tropem by zrobić zdjęcie np. pływającemu łabędziowi niememu też potrzebne jest zezwolenie Regionalnego/Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska na odstępstwa od zakazów w odniesieniu do chronionych gatunków zwierząt ?. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 A posiadasz zezwolenie Regionalnego/Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska na ostępstwa od zakazów w odniesieniu do chronionych gatunków zwierząt.Co to są "ostępstwa"?Coś maniakalnego czy bardziej obsesyjnego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Ostatnie tarliska polskich łososi, piękna kraina. ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPT Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Z ostatniej wyprawy. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Ostatnie tarliska polskich łososi, piękna kraina. ???? IMG_20220331_141252~2.jpgŁosie trą się w takim siurku? To na pewno nie trocie? Z tego co słyszałem łośki trą się w głównym nurcie na bardzo grubym substracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Przepraszam nie doprecyzowałem, na rzeczonym ciurku, sirku, były ostatnie tarliska polskiego łososia, w latach 90 i wcześniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Nad wodą bardzo powoli robi się wiosennie 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Nad wodą bardzo powoli robi się wiosennie IMG_20220406_093854.jpgSiemanko, rzeczka na T? Jak tak, jak tam wyniki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Dzisiejsza wycieczka z grochówką w tle. Ryb nie było, ochota spędzona... Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 ... Tour przez Strzelcowizne... W Mikaszowce. Ok Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 ... na foto Śluza Perchuc, ,3 wrota, 6,25–roznicy poziomów,o historia... Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Bob74 byłem wczoraj na tej samej rzece, próbuj dużo wyżej, tam coś się dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 ... wiem, wczoraj to tak rozpoznawczo-turystycznie z obiadem w plenerze. Teraz Kanał, Netta w Białobrzegach.... Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Siemanko, rzeczka na T? Jak tak, jak tam wyniki?PozdrawiamMateusz, to nie rzeczka na T, ale też nic się nie działo.W T to co nie wytrute, to autochtoni wybili do ostatniego palczaka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 ...po wodach górskich, dziś grane były klimaty nizinne, industrialne, z założeń XIX w...miejsce znane jako ,,szumy," lub szybki kanał Rzeka jest częścią Równiny w części południowej Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Dzisiejsza wycieczka z grochówką w tle. Ryb nie było, ochota spędzona... IMG_20220409_132204_01.jpg IMG_20220409_142216.jpg IMG_20220409_142223.jpg IMG_20220409_143741.jpg IMG_20220409_150214.jpg Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalkanawet nie spojrzałem na lokalizacje, ale od razu poznałem rzeczkę, byłem niedawno, też na zero, ale rzeczka cud i bardzo charakterystyczna, pozdrowienia Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez GroPerch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 ... warunki nie pozwalały na wiele, wiatr ,, duje", na powrocie więcej obrazów z dokonań Korpusu Inżynieryjnego Królestwa Polskiego. Oryginalnym położeniem było pod DK8. Za przesunięciem stały względy militarne... Już w czasach współczesnych...... I takie coś się trafiło... Ab ovo... Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 nawet nie spojrzałem na lokalizacje, ale od razu poznałem rzeczkę, byłem niedawno, też na zero, ale rzeczka cud i bardzo charakterystyczna, pozdrowienia... wizyta z cyklu ,, wilk syty i owca cala''. Ja ze swoim zestawem castingowym brodzikiem lub spacerowałem przybrzeżne, brat szukał ,,wczorajszego dnia" w lesie. Wiem, gdzie szukać, od wczesnych 90 pojawiałem się z kumplami,z dłuższymi przerwami, takie życie. Poprzedni rok/sezon rozpoczęliśmy 1.01, 2 były ryby, lecz w innym położeniu geograficznym. Po prawdzie to było dopiero otwarcie... Niedługo nadrobię...[emoji3] Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Wiosenne obrazki znad ciurków, siurków, źródełek i mokradełek Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez Zielony 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Mateusz, to nie rzeczka na T, ale też nic się nie działo.W T to co nie wytrute, to autochtoni wybili do ostatniego palczaka.Rozumiem, chciałem się wybrać nad T, bo lubiłem kiedyś tam łapać, ale skoro tak to chyba odpuszczę. Jak chciałbyś, można kiedyś razem się wybrać, mam parę miejsc gdzie coś tam jeszcze pływa.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi