szpiegu Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 zastanawiam się czy taki ponton plus dwa kabany po 100 kilo plus kotwa 14kg , plus szpeju 2 duze pudla, echo, zbiornik z paliwem 12 litrow pojdzie w slizgu ps silnik honda 10hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Jak nie masz trymu hydraulicznego i nie możesz silnika odtrymować/dotrymować po wejściu w śilg, to zasada jest taka, że ta pozycja jest najlepsza, w której zestaw płynie najszybciej (pod warunkiem, że zależy ci na szybkim ślizgu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Krzysiek wyluszczyl to dokladnie. Trym hydrauliczny bedzie przede wszystkim w tych silnikach, ktorych nie da rady ruszyc z m-ca bo waza swoje.Takiego do naszych pontonow da rade jeszcze podnosic reka. No i tu wychodzi co kto rozumie przez slowo slizg. Do osiagniecia pewnej predkosci w duzej mierze obojetne jest na jakiej dziurze jest silnik osadzony. Z tym, ze tylko na 1nej z nich (z tego co slysze i widze najczesciej na 1szej) mozna poprawnie plywac wykorzystujac optymalnie moc silnika. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Mogę tylko potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 wlasnie pozycji 1szej jest najlepiej ale tak jak pisałem woda za bardzo chlapie. Nastepym razem wezme gpsa i bede porównywał szybkosci i zobacze jak to bedzie wygladac, i oczywiscie napisze Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Jeśli woda za bardzo chlapie to może rozwiązaniem są 'skrzydła' mocowane do płyty antykawitacyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 hmm a gdzie takie mozna nabyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Chlapie, nie chlapie pocisnij dluzej i zobaczysz, ze plynie.Antychlapaczy nie przerabialem a przydalyby sie bo mi sie nie chce wysiegnika od sondy odkrecac (mam taki fikusny) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Ja swój kupiłem w raksie, nie montowałem jeszcze bo muszę zmienić obudowe przekładni i dopiero do nowej założe.tu jest wątek z kilkoma wypowiedziami http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=105967 &Ale jak wklepiesz 'hydrostabilizator' w gugla to znajdziesz sporo informacji. Ja kupiłem ze wzgl. na spodziewane zmniejszenie fali i lepsze zachowanie pontonu. Czy się sprawdzi to napiszę jak przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 dzięki Panowie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Chlapie, nie chlapie pocisnij dluzej i zobaczysz, ze plynie.Antychlapaczy nie przerabialem a przydalyby sie bo mi sie nie chce wysiegnika od sondy odkrecac (mam taki fikusny) Gumo co do uchwytu sondy to tez z niego dobrze woda zapiernicza i antychlapacz przydał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam.Odswierze temat bo im wiecej czytam tym wiecej wody w mozgu.JAMAHA 9.9 JMHS to model z krotka stopa tak?Wiec dlaczego owa stopa ma 46cm wysokosci?Czytalem za powinna miec 37cm.Chce ja zalozyc do pontonu Hondy T35 i obawiam sie czy nie bedzie za dluga.Kto cos podpowie w prostym nie technicznym jezyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Grzesiek wiosną pływałem we Wrocławiu z koleżką na T38 i on miał założoną Hondę BF20 z krótką stopą, jak chcesz to mogę jutro wieczorem Ci zmierzyć ile ma ona w Hondzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wiele mi to nie pomoze.Moze ktos ma taka Yam.? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) A jak mierzysz tą stopę- do płyty antykawitacyjnej czy do śruby? Witam.Odswierze temat bo im wiecej czytam tym wiecej wody w mozgu.JAMAHA 9.9 JMHS to model z krotka stopa tak?Wiec dlaczego owa stopa ma 46cm wysokosci?Czytalem za powinna miec 37cm.Chce ja zalozyc do pontonu Hondy T35 i obawiam sie czy nie bedzie za dluga.Kto cos podpowie w prostym nie technicznym jezyku? Edytowane 16 Czerwca 2017 przez piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Od gornego oparcia o pawez do plyty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 No dobrze.Wiec po zolozeniu silnika do pontonu wyszlo ze odleglsc plyty kawitacyjnej od pawezy wynosi 8-10cm.Mierzylem tylko jednym okiem ;)Male jest moje doswiadczenie w plywaniu na spalinach bo bywalo 100KM w gore albo 6KM w dol.Nie miej odczucia mam pozytywne,a predkosc jaka osiagnalem we dwa chlopa na spokojnym morzu wyniosla 21km/h.Czy taki wynik jest zadowalajacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No dobrze.Wiec po zolozeniu silnika do pontonu wyszlo ze odleglsc plyty kawitacyjnej od pawezy wynosi 8-10cm.Miałeś na myśli dno łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No tak,dno czy stepke.W kazdym badz razie najnizszy punkt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 To na moje cztery oczy , 8-10cm za głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Hmm,czyli silniki Yamaha z 2014 roku nie nadaja sie do pontonow ponizej 4m dlugosci?Albo wogole?Ale predkosc 21 kilosow to chyba nie jes zle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Tak to wyglada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Hmm,czyli silniki Yamaha z 2014 roku nie nadaja sie do pontonow ponizej 4m dlugosci?Albo wogole?Ale predkosc 21 kilosow to chyba nie jes zle. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMoim zdaniem powinno być ciut więcej. Ponton Yamahy ma pewnie lepszą nautykę niż Kolibri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Mój Bush Crab 360 z Suzuki 9,9 KM idzie w 2 osoby 29 km/h. Więc 21 km/h to trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Silnik jest Yamahy a ponton Hondy.29/h?? Czyli moze to oznaczac ze jednak za dlugi jest shaft.Silnik ustawiony na pierwszej dziurze a pasazer siedziej na dziobie,moze cos zmienic? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drexler08 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Aby pływał optymalnie przydałoby się podnieść pawęż o ok 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
zastanawiam się czy taki ponton plus dwa kabany po 100 kilo plus kotwa 14kg , plus szpeju 2 duze pudla, echo, zbiornik z paliwem 12 litrow pojdzie w slizgu
ps silnik honda 10hp
Top użytkownicy dla tego pytania
9
9
8
4
Popularne dni
17 Sie
17
20 Cze
10
23 Sie