Skocz do zawartości
  • 0

czy ponton 360 pojdzie na 10hp w slizg

szpiegu

Pytanie

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krzysiek wyluszczyl to dokladnie. Trym hydrauliczny bedzie przede wszystkim w tych silnikach, ktorych nie da rady ruszyc z m-ca bo waza swoje.

Takiego do naszych pontonow da rade jeszcze podnosic reka.

No i tu wychodzi co kto rozumie przez slowo slizg. Do osiagniecia pewnej predkosci w duzej mierze obojetne jest na jakiej dziurze jest silnik osadzony. Z tym, ze tylko na 1nej z nich (z tego co slysze i widze najczesciej na 1szej) mozna poprawnie plywac wykorzystujac optymalnie moc silnika.

Gumo

• 0

Ja swój kupiłem w raksie, nie montowałem jeszcze bo muszę zmienić obudowe przekładni i dopiero do nowej założe.

tu jest wątek z kilkoma wypowiedziami

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=105967 &

Ale jak wklepiesz 'hydrostabilizator' w gugla to znajdziesz sporo informacji. Ja kupiłem ze wzgl. na spodziewane zmniejszenie fali i lepsze zachowanie pontonu. Czy się sprawdzi to napiszę jak przetestuje :D

• 0

Chlapie, nie chlapie pocisnij dluzej i zobaczysz, ze plynie.

Antychlapaczy nie przerabialem a przydalyby sie bo mi sie nie chce wysiegnika od sondy odkrecac (mam taki fikusny)

Gumo

co do uchwytu sondy to tez z niego dobrze woda zapiernicza :D i antychlapacz przydał :/

• 0

Witam.Odswierze temat bo im wiecej czytam tym wiecej wody w mozgu.

JAMAHA  9.9 JMHS to model z krotka stopa tak?Wiec dlaczego owa stopa ma 46cm wysokosci?Czytalem za powinna miec 37cm.Chce ja zalozyc do pontonu Hondy T35 i obawiam sie czy nie bedzie za dluga.

Kto cos podpowie w prostym nie technicznym jezyku?

• 0

A jak mierzysz tą stopę- do płyty antykawitacyjnej czy do śruby?

Witam.Odswierze temat bo im wiecej czytam tym wiecej wody w mozgu.

JAMAHA  9.9 JMHS to model z krotka stopa tak?Wiec dlaczego owa stopa ma 46cm wysokosci?Czytalem za powinna miec 37cm.Chce ja zalozyc do pontonu Hondy T35 i obawiam sie czy nie bedzie za dluga.

Kto cos podpowie w prostym nie technicznym jezyku?

Edytowane przez piernik

• 0

No dobrze.Wiec po zolozeniu silnika do pontonu wyszlo ze odleglsc plyty kawitacyjnej od pawezy wynosi 8-10cm.Mierzylem tylko jednym okiem ;)Male jest moje doswiadczenie w plywaniu na spalinach bo bywalo 100KM w gore albo 6KM w dol.Nie miej  odczucia mam pozytywne,a predkosc jaka osiagnalem we dwa chlopa na spokojnym morzu wyniosla 21km/h.Czy taki wynik jest zadowalajacy?

• 0

Hmm,czyli silniki Yamaha z 2014 roku nie nadaja sie do pontonow ponizej 4m dlugosci?Albo wogole?Ale predkosc 21 kilosow to chyba nie jes zle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moim zdaniem powinno być ciut więcej. Ponton Yamahy ma pewnie lepszą nautykę niż Kolibri.