szpiegu Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 zastanawiam się czy taki ponton plus dwa kabany po 100 kilo plus kotwa 14kg , plus szpeju 2 duze pudla, echo, zbiornik z paliwem 12 litrow pojdzie w slizgu ps silnik honda 10hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Silnik jest Yamahy a ponton Hondy.29/h??Czyli moze to oznaczac ze jednak za dlugi jest shaft.Silnik ustawiony na pierwszej dziurze a pasazer siedziej na dziobie,moze cos zmienic?Podnieść pawęż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dziekuje za wszystkie sugestie.Musze popatrzec jak to zrobic.Gdzies widzialem jakies zdjecia.Da sie bez dziurawienia pawezy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ktoś pływał mawericiem 370 na 10 koniach ? Chce przesiąść się z pontonu 320 na coś większego rozważam busha craba 360 albo mawerica 370. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gammbler Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) ja plywam 370 mawercikiem na 8 km w 2 osoby po 100 kg 26-7km/h z zona 29km/h , jak chcesz zobaczyc jak to plywa mozemy sie umowic i sobie zobaczycwczesniej plywalem na pro marine 320 forsage szybciej plynal ale wolniej wchodzil w slizg Edytowane 21 Czerwca 2017 przez gammbler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dzięki za info Chyba rozmawialiśmy w poniedziałek popołudniu na wodzie. Byłem w aluminiowej łódce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gammbler Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 tak to ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 @gammbler - jak chcesz płynąć szybciej dobij powietrza do kila , przy chłodnej wodzie nie ma w nim 0,25 bar , tyle to ma jak pompujesz na brzegu ( w wodzie spada ciśnienie ) . Przy takim obciążeniu i 8 powinien płynąć ponad 32, z żoną więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 A ile trzeba więcej dmuchnąć w kil? No i żeby sopel z niego się nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gammbler Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dzięki Maweric nie sadzilem że to dobicie powietrza jest tak istotne , myślałem ze jesli jest w miarę twardy będzie ok tymbardziej że trzymam go na przyczepce i nie zawsze chcialo mi się go dopompowywac ,więc mój pomiar był trochę niedoszacowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Janusz , wszystko zależy od temperatury wody , ja daję 0,3 bara jak woda tak do 15 , latem jak woda ma +/- 20 , pompuje normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
zastanawiam się czy taki ponton plus dwa kabany po 100 kilo plus kotwa 14kg , plus szpeju 2 duze pudla, echo, zbiornik z paliwem 12 litrow pojdzie w slizgu
ps silnik honda 10hp
Top użytkownicy dla tego pytania
9
9
8
4
Popularne dni
17 Sie
17
20 Cze
10
23 Sie