kamildarbanski Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Witam. Chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów w sprawie wyboru wiertarko- wkretarki. Szukam czegoś do domu. Prace typowe tj skręcanie szafek , drobne prace warsztatowe, wiercenie w cegłe etc.. Wytypowalem 2 marki i nie wiem co było by lepsze Metabo 18 v czy Ryobi 18 v? Bardziej skłaniam się do Metabo wydaje mi się bardziej profesjonalne pewniejsze No ale może się mylę co do ryobi. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Siema. Mam taki zestaw https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/wkretarki/wkretarki-akumulatorowe/wkretarka-007815?gclid=Cj0KCQjw8p2MBhCiARIsADDUFVHp5gx2_1Utlr3bF9F-pva-huqIGepLidJt9GXohg3N17bDyg2EVkQaAm_LEALw_wcB&gclsrc=aw.ds I do takich prac jak w domu to aż nadto ???? 2 baterie w zestawie i dużo przydatnych akcesoriów. Serdecznie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Czy na taki amatorski użytek jest sens brać wkrętarkę z udarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 metabo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Czy na taki amatorski użytek jest sens brać wkrętarkę z udarem?Tylko i wyłącznie z udarem jak ma być wiercone w ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Z tym wierceniem w ścianie to bym nie przesadzał Mam dokładnie taka sama wkrętarkę dobry sprzęt, ale z wiertarka udarowa tego nie mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Do domu to każda markowa się sprawdzi również 12v. W cegle wywiercisz nawet bez udaru o betonie zapomnij taka zabawką. Jeśli planujesz powieszenie kolekcji w rozsądnych pieniądzach to bierz ryobi 18v , baterie będziesz już miał A następne urządzenia solo będą dużo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 A ja polecę Ci Parkside z Lidla Za swoją zapłaciłem 259/279 zł. Mam taką od 4 lat. Załatwiła sporo domowych tematów i cały czas ma się dobrze:) https://allegro.pl/oferta/akumulatorowa-udarowa-wiertarko-wkretarka-parkside-11234611485 Na początku też brałem pod uwagę Metabo, Ryobi itp , ale teraz nie żałuję zakupu i ponownie wybrałbym ten sam model (zaznaczam, że na użytek domowy). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 A ja polecę Ci Parkside z Lidla Za swoją zapłaciłem 259/279 zł. Mam taką od 4 lat. Załatwiła sporo domowych tematów i cały czas ma się dobrze:) https://allegro.pl/oferta/akumulatorowa-udarowa-wiertarko-wkretarka-parkside-11234611485 Na początku też brałem pod uwagę Metabo, Ryobi itp , ale teraz nie żałuję zakupu i ponownie wybrałbym ten sam model (zaznaczam, że na użytek domowy).Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Celma też jest ok. Miałem 10,8V, teraz mam 18V. Obie robią solidne wrażenie. Mniejszą używałem ok. 10 lat, aż padł silnik. Większa jest nowa, ale sądzę, że będzie trwała. Może produkcja nie w Polsce, ale przynajmniej firma jest polska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Jest podobny wątek i ja niezmiennie polecam hitachi. Aktualnie hikoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W pracy niedawno zajechałem Hitachi, a przed były jeszcze Makita, Bosch i Celma. Celma możne nie tyle zajechana, ale padła ładowarka i całość poszła do utylizacji. Obecnie od kilku miesięcy mam DeWalt i zobaczymy jak długo wytrzyma. A w domu mam baardzo starego Parkside i w zupełności mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Jak na domowy użytek to śmiało mogę polecić sprzęt Parkside 18V. Wkrętarką 14V poskręcałem wszystkie meble, które wykonałem, a w profilach metalowych wierciłem otwory fi 10mm wiercąc na dwa razy. Na początku myślałem, że jedna bateria o małej pojemności będzie problematyczna, ale okazuje się, że bardzo szybko się ładuje i można pracować dalej.Z bardziej profesjonalnych marek polecam Makitę lub Hikoki (Hitachi). Do makity kupisz każdą część i są w rozsądnych cenach! Edytowane 7 Listopada 2021 przez Przemek_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W kwestii wiercenia w cegłach, płytkach ceramicznych, betonie itp., ja używam wierteł Irwin Cordless i wchodzą, jak w masło, bez użycia udaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 A ja polecę Ci Parkside z Lidla Za swoją zapłaciłem 259/279 zł. Mam taką od 4 lat. Załatwiła sporo domowych tematów i cały czas ma się dobrze:) https://allegro.pl/oferta/akumulatorowa-udarowa-wiertarko-wkretarka-parkside-11234611485 Na początku też brałem pod uwagę Metabo, Ryobi itp , ale teraz nie żałuję zakupu i ponownie wybrałbym ten sam model (zaznaczam, że na użytek domowy).ja jednak polecam RyobiParkside bierze sprzęt od róznych dostawców i co pewien czas zmienia system mocowania bateriiRyobi konmsekwentnie wspiera od wielu lat ten sam systempoza tym w ryobi jest masa sprzetów działajacych na te same baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Jest podobny wątek i ja niezmiennie polecam hitachi. Aktualnie hikoki.szlifierka hikoki taka super a na amazonie masa negatywównie zapomnijmy wspomniec ze sensowny model to 800 złinne sprzety pewnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Takie dość luźne uwagi.- udar ... nie nastawiaj się na wiercenie w betonie wkrętarką, do tego kup mocniejszą wiertarkę z udarem.- urządzeń akumulatorowych robi się zwykle w domu coraz więcej, co często oznacza, że zaczynamy mieć pierdylion ładowarek i akumulatorów pasujących tylko do jednego sprzętu. Warto zdecydować się na jedną firmę mającą całą linię produktów z tym samym zasilaniem, żeby mieć jeden rodzaj akumulatorów to wszystkich sprzętów. Czyli bardziej niż na samej wkrętarce lepiej skupić się na tym co oferuje cały system narzędzi akumulatorowych różnych firm. A jeśli chodzi o mój wybór firmy, to kiedyś byłem fanem Metabo, teraz jakoś łaskawszym okiem patrzę na Makitę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ja kupiłem w sierpniu do domowego użytku taką i na razie jestem zadowolony:https://www.pepper.pl/promocje/wiertarka-udarowa-bezszczotkowa-20-v-422766?page=19#comment-7650215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Mam taką Makitę: https://www.mall.pl/wiertarko-wkretarki-akumulatorowe/makita-wiertarko-wkretarka-aku-df330dwe i współpracujący z tymi samymi akumulatorami klucz udarowy. Obie działają super już gdzieś z 10 lat. Tylko, że te, które ja kupowałem mają jeszcze napis Made in Japan, a teraz są made in China. Jakbym miał teraz wybierać to raczej wziąłbym DeWalta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Jak do domu i bez wyjazdów w teren to polecam zastanowić się nad wiertarko-wkrętarką sieciową (na kabel). Brak zabawy z akumulatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Przerabiałem mnóstwo producentów.Od wkrętarek,wiertarek,flexów,młotów itp...Wg mojej oceny Metabo gra najpiękniej...Jestem szczęśliwym posiadaczem wielu ich elektronarzędzi...Nie zawodzą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Od kilku lat używam wiertarko-wkrętarki DeWalt, coś takiego:https://www.dewalt.pl/powertools/productdetails/catno/DCD796P2/Wkrętarka nie ma lekko, służy do mieszania wielu kg nawilżonej gliny i nie stęka z wysiłku. Podobny sprzęt używa wielu znajomych spławikowców i nie słyszałem by mieli z nimi jakieś problemy. Do ciężkiej pracy polecam jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Mam dwie wkrętarki Parksida jedna ta zielona a druga czarna performace, która ma bezszczotkowy silnik i złego słowa nie powiem.Do tego jeszcze kilkanaście innych zabawek od Makity, boscha, i innych. Parkside działa, robi robotę a jak polegnie to na 99% wymienią Ci na nowy bez zadawania głupich pytań Nawet jak już nie masz paragaonu ,podajesz nr EAN . Wiadomym jest ,że jak ktoś zarabia tymi narzędziami to zakupi pewnie najdroższe ale jak do okazjonalnego lub jakiegoś tam stałego majsterkowania to w zupełności takie narzędzia wystarczą. Edytowane 8 Listopada 2021 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ja sprawiłem sobie HIKOKI 18 V model DS18DJLWCZ , sprzęt do końca życia mi posłuży w domu. Jedynie wymieniłem baterie na 5mAh, wcześniej przerabiałem makite i black decker 14V i czasami był problem z mocą zwłaszcza przy wierceniu w metalu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Wiertło dobre sobie kup kolego kobaltowe 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi