Pawgas Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Do domu Parkside styknie. Ja do roboty używam całego systemu niebieskiego Boscha 12 i 18v. W zasadzie jest to kopia Wuertha za pół ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Wiertło dobre sobie kup kolego kobaltowe 5%.Kobaltowych używam oczywiście ale do kwasu, nie wiercę dużo w metalu w domu tym bardziej większych grubości materiału. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 szlifierka hikoki taka super a na amazonie masa negatywównie zapomnijmy wspomniec ze sensowny model to 800 złinne sprzety pewnie podobniePytanie kto te opinie wystawił ... Masa fejków jest na świecie. Ba ... Co niektórzy w takie fejki wierzą ... Wystarczy wrzucić jakieś stare, nie publikowane zdjęcia z nowymi datami ... Ja używałem i używam tych narzędzi. Nie non stop, ale łatwo nie mają i dlatego je polecam. Faktem jest, że szczotki w tzw. diaksie padły po 4 latach ... Do użytku domowego polecam zdecydowanie. Polecam też profesjonalistom do użytkowania w granicach rozsądku. Z narzędziami jak z wędkami i niemal wszystkim. Wszystko da się zepsuć.PS. Jeśli wierzysz Amazonowi to twoja sprawa. Wiedz jednak, za każdy sklep ma mniejszy lub większy interes w tym którą markę wspiera bądź niszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Dokładnie tak. Skoro są takie dobre to dla czego dają 1rok gwarancji na fakturę a 2 lata na paragon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Nie wiem jak takie gwarancję mają się do ogólnych przepisów, ale oczywistym jest, że narzędzie używane czystko amatorsko powiedzmy 5 razy w tygodniu po 2 godziny przepracuje o wiele dłużej, aniżeli to samo w firmie gdzie zdarza się, że pracuje te 10 godzin, ale codziennie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Nie wiem jak takie gwarancję mają się do ogólnych przepisów, ale oczywistym jest, że narzędzie używane czystko amatorsko powiedzmy 5 razy w tygodniu po 2 godziny przepracuje o wiele dłużej, aniżeli to samo w firmie gdzie zdarza się, że pracuje te 10 godzin, ale codziennie ...Ja kupiłem co widziałem u monterów/ budowlańców itp nie po dziadbudach, nie nawalam prywaty w domu, sprzęt może uzywany raz w miesiącu i myśle ze wybór ok, można Festool albo Hilti sobie sprawić ale sensu żadnego. Wszystko zależy chyba ile kto chce wydać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Listopada 2021 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Dokładnie tak. Skoro są takie dobre to dla czego dają 1rok gwarancji na fakturę a 2 lata na paragon ?Z tego co kojarzę to każdy sprzęt brany na firmę ma rok gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Z tego co kojarzę to każdy sprzęt brany na firmę ma rok gwarancji.Tak właśnie napisałem wyżej. Dokładnie tak. Skoro są takie dobre to dla czego dają 1rok gwarancji na fakturę a 2 lata na paragon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 A Celma ma 3 lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Podepnę się pod temat. Potrzebuję urządzenia do zastosowań typowo wędkarskich. Mam świder do lodu firmy Nero. Dokupiłem adapter do wkrętarki. Ktoś kiedyś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Pytanie kto te opinie wystawił ... Masa fejków jest na świecie. Ba ... Co niektórzy w takie fejki wierzą ... Wystarczy wrzucić jakieś stare, nie publikowane zdjęcia z nowymi datami ... Ja używałem i używam tych narzędzi. Nie non stop, ale łatwo nie mają i dlatego je polecam. Faktem jest, że szczotki w tzw. diaksie padły po 4 latach ... Do użytku domowego polecam zdecydowanie. Polecam też profesjonalistom do użytkowania w granicach rozsądku. Z narzędziami jak z wędkami i niemal wszystkim. Wszystko da się zepsuć.PS. Jeśli wierzysz Amazonowi to twoja sprawa. Wiedz jednak, za każdy sklep ma mniejszy lub większy interes w tym którą markę wspiera bądź niszczy.Dziwne ze opinie sa na temat roznych sprzetow. Ale akurat uparli sie na te firme. I z cena tez sie uparli zeby byla wysoka. Jak kupie szlifierke na Amazon za 280zl. Np niebieskiego boscha czy ryobi taniej to jak padnie po 5 latach to jakos przezyje. Ale jak padnie sprzet za 800 zl to jednak bardziej boli. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Przepłacasz. Link baaardzo przykładowy bo taki był pierwszy. https://allegro.pl/oferta/hikoki-hitachi-g13sr4-szlifierka-katowa-tarcze-9737555359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Takie dość luźne uwagi.- udar ... nie nastawiaj się na wiercenie w betonie wkrętarką, do tego kup mocniejszą wiertarkę z udarem.- urządzeń akumulatorowych robi się zwykle w domu coraz więcej, co często oznacza, że zaczynamy mieć pierdylion ładowarek i akumulatorów pasujących tylko do jednego sprzętu. Warto zdecydować się na jedną firmę mającą całą linię produktów z tym samym zasilaniem, żeby mieć jeden rodzaj akumulatorów to wszystkich sprzętów. Czyli bardziej niż na samej wkrętarce lepiej skupić się na tym co oferuje cały system narzędzi akumulatorowych różnych firm. A jeśli chodzi o mój wybór firmy, to kiedyś byłem fanem Metabo, teraz jakoś łaskawszym okiem patrzę na Makitę.100% popieram. Niestety mam juz 3 systemy bo nie moglem sie na poczatku zdecydowac. Teraz poszedlbym w ryobi 24v i w niebieskiego bosha 12v do precyzyjnych robót. Jesli jestes przekonany ze nic poza 1-2 narzedziami nie potrzebujesz to kup co ci sie podoba. Jak chcesz rozwijac kolekcje to kup to co ma najwiecej sprzetow zasilanych baterią.Co do parkside. Idz do kogos wez do reki wkretarke parkside pouzywaj i idz nawet do marketu i sprawdz boscha , ryobi , makite . Zobacz kulture pracy. Nie mowie ze parkside to zly sprzet ale te numery z bateriami ktore nagle przestaly byc kompatybilne zle wrozą na przyszłość. Bo co zrobisz za 3 lata jak znow zmienia baterie na inny system Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Przepłacasz. Link baaardzo przykładowy bo taki był pierwszy. https://allegro.pl/oferta/hikoki-hitachi-g13sr4-szlifierka-katowa-tarcze-9737555359kup sensowną a nie prierwsza z brzegubezszczotkową z regulacją obrotów , lekką zeby można było jedną reka działac i mocna żeby nie trzeba było kiedyś kupic drugiej bo ta za słaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Dla mnie i dla moich słabowitych rąk w sam raz. Nie tylko zresztą dla moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Zakupiłem DeWALT i sprawdza się w boju bardzo dobrze ale zastanawiałem się czy nie lepszym jeszcze wyborem byłoby milwaukee . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek14 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Milwaukee, Festool i Hilti to jest Top of the Top. Wystarczy podpytac w powaznych firmach budowlanych czym ekipy ich pracują i czy ktoś narzeka. Jeszcze nie słyszałem. Dewalt, Makita, Bosch(niebieski) to tez bardzo dobry sprzęt, w domu- na dożywocie. Edytowane 21 Listopada 2021 przez Wojtek14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Hilti nie jest sprzętem topowym w zakresie swojej pracy, ale cenowo juz na pewno. Pracuje na sprzętach wielu marek, ale hilti to jest dno i metr mułu. Jest mnóstwo lepszego sprzętu. Hilti wyróżnia się jedynie możliwością wynajmu sprzętu na jakiś okres. Jak się w tym czasie zepsuje dostajesz nowy sprzęt od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek14 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Widocznie ktoś lubi płacic dziesiątki/ setki tysiecy złotych za ich wiertarki, młoty, wiertnice, piły ktore są dnem Dla mnie ten sprzet jest TOP. Predzej czerwona obudowa wypłowieje niz sprzęt zajadę. Edytowane 21 Listopada 2021 przez Wojtek14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek307 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) U siebie w pracy używam Hilti i Milwaukee sprzęt nie do zajechania. Edytowane 21 Listopada 2021 przez tomek307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Z tańszych niektóre Ryobi ma dobre elektronarzędzia to ten sam koncern co Milwaukee czy AEG tylko niżej pozycjonowany dla hobbystów. Mam zakrętarkę tej firmy i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 ja ze swojej strony moge polecic wiertarko wkretarke dewalt dcd795.Do tego zakretarka dcf887 i takim kompletem mozna naprawde duzo zdzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 U siebie w pracy korzystałem z wiertnic i pił ściennych hilti. Są to zabawki za grube pieniądze. Aktualnie używam sprzętu marki Dr Schulze i Cedima. Hilti w porównaniu do nich ma wiertnice dużo większe, ciezsze i słabsze. Rozwiązania takie jak plastikowe nakrętki mocujące wiertło oraz "nakladki" do koronek są po prostu bardzo kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) U siebie w pracy korzystałem z wiertnic i pił ściennych hilti. Są to zabawki za grube pieniądze. Aktualnie używam sprzętu marki Dr Schulze i Cedima. Hilti w porównaniu do nich ma wiertnice dużo większe, ciezsze i słabsze. Rozwiązania takie jak plastikowe nakrętki mocujące wiertło oraz "nakladki" do koronek są po prostu bardzo kiepskie.Ja trochę sprzętu przerzuciłem i współczesnego Hilti bym nie kupił . Milwakuee jak najbardziej . Cedimy nie znam za to wiertnice Dr Schulze palce lizać . Ale zejdźmy do wkrętarek . Do domowych półprofesjonalnych zastosowań w relacji cena/jakość nr.1 jak dla mnie jest obecnie Dewalt. Edytowane 21 Listopada 2021 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Dwa małe fleksy hilti przez okres 4 lat mi padły . W dużym młocie jak dioda się zapali na czerwono to trzeba do serwisu oddawać baterie od nowszych modeli nie pasują do starszych tak że nowego hilti już nie kupię Stare młotowiertarki na kablu mają u mnie dożywocie A wkrętarek używałem do zajechania baterii. Przeżuciłem się głównie na makite i nie narzekam a cenowo tak nie boli bo do każdego auta mam przypisany komplet podstawowych narzędzi żeby później szukania nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi