drag Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Jak czytam jaki zakres gatunków/łowisk ten kij obsługiwał to się za głowę łapię. Bo mój stos kijów mogę zamienić na ten jeden.Jak mawiali klasycy w podstawówce-"tu nie ma nic do śmiacia" Ja bym jeszcze dodał że tym kijem można bardzo fajnie obsłużyć twitche,typu na przykład moja ulubiona Cablista 90SP i mniejsze.Tak jakos było że rózne posiadane customy już gdzieś po ludziach a podły chinol cały czas na stanie i w użyciu.Dla mnie przynajmniej,coś to znaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Tak jakos było że rózne posiadane customy już gdzieś po ludziach a podły chinol cały czas na stanie i w użyciu.Dla mnie przynajmniej,coś to znaczy. Widzę, że się rozumiemy w temacie podłego chinola Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Bo tak to już jest, że niektóre seryjniaki są na tak genialnych blankach, że ze świecą szukać podobnych u producentów 'markowych' blanków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Bierz Qualie xpsj682L parametry podobne ogarnie pod 9 gr cw, charakterystyka podobna akcja szybka z płynnym ugięciem. zaznaczam że miałem tetony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Bierz Qualie xpsj682L parametry podobne ogarnie pod 9 gr cw, charakterystyka podobna akcja szybka z płynnym ugięciem. zaznaczam że miałem tetony Tylko mnie cały czas zastanawia-po co robic sporo droższego customa podobnego do Tetona skoro można mieć po prostu Tetona? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Tylko mnie cały czas zastanawia-po co robic sporo droższego customa podobnego do Tetona skoro można mieć po prostu Tetona? Bo po prostu chce.A dlaczego ludzie kupują blanki za miliony monet, wstawiają inserty z hiper-super drewna i uzbrajają w mega drogie przelotki, które tak naprawdę wcale nie są im potrzebne?Bo chcą, bo mogą, bo mają taką zachciewajkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Tylko mnie cały czas zastanawia-po co robic sporo droższego customa podobnego do Tetona skoro można mieć po prostu Tetona? Chce mieć kolega coś podobnego / lepszego ... a od Tetona da się zrobić coś lepszego? akurat ta Qualia będzie ciut szybsza bardziej precyzyjna w animacji przynętami...bardziej czuła.. zacina odrobinę wyżej, Tetony tez nie są jakoś rewelacyjnie uzbrojone, można to zrobić lepiej ostatnio widzę że często potrafią strzelać szczytowe sekcje, rozklejać się pierścionki środkowe przy uchwycie. Ogólnie kijki super a ich cena kiedyś była rewelacyjna a na naszym rynku ciężko było szukać takiego kija. Mhxy z serii spinning są zupełnie inne ( bardziej lejące mniej szybkie itp ) nie porównywałbym charakterystyki do Tetonów.No ale faktycznie zawsze można mieć po prostu Tetona i tez będzie łowił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Bierz Qualie xpsj682L parametry podobne ogarnie pod 9 gr cw, charakterystyka podobna akcja szybka z płynnym ugięciem. zaznaczam że miałem tetony Dziękuję Panowie za odpowiedz! Podejrzewam, że ten blank może być tym czego szukam. W międzyczasie zdążyłem kupić Tetona od kolegi Hade. Tylko mnie cały czas zastanawia-po co robic sporo droższego customa podobnego do Tetona skoro można mieć po prostu Tetona? Zawsze chciałem ukręcić kij dla siebie. Tylko pytanie czy to dobry temat na pierwszy customowy kij, ale to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Nie wiem czy budżetowo, miałem Tetona i wspominam go bardzo ciepło. Zastąpił go Suzuki RXF-4lb-681-Pro i jest miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 14 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Nie wiem czy budżetowo, miałem Tetona i wspominam go bardzo ciepło. Zastąpił go Suzuki RXF-4lb-681-Pro i jest miodzio Dziękuję za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Dodam swoje. Mam TETONA do 10g i to jest prawdziwe 10g powyżej już robi się gorzej. Bardzo udany kij. I nie kumam podważania jego właściwości bo to chińczyk (jak się okazuje Malezyjczyk )Zrobiłem sobie MHX S842 w jednoskładzie niby 9g, 8lb. Spokojnie obsługuje do 14g Jest wolniejszy od Tetona i ma więcej zapasu w dolniku. Łowie nim pstrągi w twitchu - dobry wybórTeraz składam MHX S781 do 6g 6lb. Ten zaś delikatniejszy od Tetona gnie się po rękojeść butelkę 0,5l wody podnosi z trudem. Robię go pod zimowe pstrągi na wormy.Wiec oba te blanki MHX odbiegają od właściwości TETONA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 A co za różnica - z PRC, Wietnamu czy Malezji? Jak to tylko dziesiąta woda po kisielu No owszem, robią furorę pośród poszukujących cenowej okazji, ale czy to jest dobry argument? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Jeśli blank ma dobre właściwości użytkowe, jest trwały? To czego potrzeba więcej. Markowej naklejki? Moim zdaniem Nie. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez gucio2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Gucio, zgadzam się z Tobą. Zresztą kilku kolegów potwierdziło, że kijek bardzo udana konstrukcją. Mi nawet wygląd dolnika nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 A co za różnica - z PRC, Wietnamu czy Malezji? Jak to tylko dziesiąta woda po kisielu No owszem, robią furorę pośród poszukujących cenowej okazji, ale czy to jest dobry argument? Nie, nie jest.Arumentem jest to że to jest dobry i świetny użytkowo kij.Ale to wiedzą Ci którzy użytkują a nie Ci którzy piszą farmazony o PRC,Malezjach itp.Zlituj się człowieku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Na świecie jest całe mnóstwo przedmiotów typu jednorazówka, całe gigantycznie wielkie wysypisko rzeczy bardzo niskiej jakości które w ogóle nie powinny zaistnieć. Ale jak wiemy albo i nie wiemy, popyt na tandetę rośnie wprost proporcjonalnie do jej ilości.Sądząc po ilości złamań i jęków, nie można nie stwierdzić, że jakość Tetona idealnie odpowiada jego wartości.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Przepraszam, ja swojego złamałem przez moja nieuwagę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cub# Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Bo stc się nie łamią, podobnie jak wszystkie inne talony, czy phenixy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Wszystko można złamać. Imitację zdecydowanie łatwiej.. A tak nawiasem - te "dobre i tanie" nie są objęte żadną formą gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Na świecie jest całe mnóstwo przedmiotów typu jednorazówka, całe gigantycznie wielkie wysypisko rzeczy bardzo niskiej jakości które w ogóle nie powinny zaistnieć. Ale jak wiemy albo i nie wiemy, popyt na tandetę rośnie wprost proporcjonalnie do jej ilości.Sądząc po ilości złamań i jęków, nie można nie stwierdzić, że jakość Tetona idealnie odpowiada jego wartości.. Większej bzdury dawno nie słyszałem. Widać i słychać jęki o połamanych kijach różnej maści... U mnie dwa tetony czochrane po łodzi już chyba 4 sezon i mają się dobrze. Na marginesie tym do 4LB jednego dnia wyjechały dwa bolki 80+ jako przyłów A odpowiadając na kolejne pytanie, serwis gwarancyjny działa dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cub# Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Pewnie lepiej niż ten zza oceanu, który po roku proszenia sie wysyła element skladowy od zupełnie innej wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Tandeta podbiła i zdominowała świat. Ten drugi i trzeci.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Tandeta podbiła i zdominowała świat. Ten drugi i trzeci.. Trochę już tu jestem,punktów brak...co mi tam.Pierdolisz Pan jak potłuczony .Jesteś Pan człowiek światowy i o szerokich horyzontach,jako taki na pewno wybaczysz użytkownikowi tandety słabośc umysłową. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Oczywiście ze wybaczam! To jest tylko jeden z wielu absurdalnych wątków, W którym dzieci aliexpress mozolą się nad poszukiwaniem lepszego zamiennika do dalekowschodniego wtórnika. Jak tu się nie śmiać? Dobre i tanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 23 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Dyskusja poszła w złym kierunku Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Przemek_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi