Skocz do zawartości

Szukam blanku lepszego lub podobnego do Tetona cw 10g

Przemek_M

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście ze wybaczam! 

To jest tylko jeden z wielu absurdalnych wątków, W którym dzieci aliexpress mozolą się nad poszukiwaniem  lepszego zamiennika do dalekowschodniego wtórnika. Jak tu się nie śmiać? Dobre i tanie.. :D

Bóg zapłać.Bez tego wybaczenia nie mógłbym spokojnych Świąt odhaczyć.Najlepszego życzę,cokolwiek to nie znaczy.Oczywiście wszystko spod sztandaru DiT :ph34r:.Nawiasem mówiąc,właśnie kupiłem kolejna chińską fajna wędkę za 170 PLN,będę w casta przerabiał bo blank fajny... 

• Like 3

Tandeta podbiła i zdominowała świat. Ten drugi i trzeci.. :)

W powyższym pełna zgoda, a co do imitacji ... Część rzeczy to nie imitacje tylko to samo, ale bez napisu znanej marki. A tak ogólnie to lepszego blanku od tetona można i trzeba poszukać w FA ????

• 1 rok później...

Teton to perełka na torcie

Pewnie że tak. ???? Czochram bez dbania 3 sezon i za 350 zł to bardzo ok wędka. Nie idealnie wykonana, ale idealnie to nie za 350. Blank fajny, o to chyba chodzi. O co wogóle chodzi to nie wiem. SOB.. myślę że jeśli masz auto to jest to jeep. A wiesz co lepiej mieć niż jeepa w garażu ? No właśnie.. nie powiem, ale to prawda.

Znam przynajmniej kilka co najmniej lepszych użytkowo blanków. Ale nie startują one w kategorii najukochańszego w świecie #dużotaniotesco, przez co nie trzeba ich reklamować.. może raczej  krypto reklamować. Tak jak tą tajską podróbkę, chyba już klasycznego produktu - kopii z prowincji Weihai  :) Coś na kształt podróbki herbaty Oolong..

Co byście bez obertrolla zrobili  :)

Najstarsze to ul. Premiery z czasów kiedy kosztowały mw 20 dolarów - mam dwa. Amerykański Batson rx7 i Lamiglas xmg..

Pozostając przy wymądrzaniu - moim zdaniem, rozumniej jest kupować rzeczy trwalsze od jednorazówek - czyli o mniej korzystnym stosunku ceny do jakości  :) W polskiej szkole spinningu jest na odwrót, uwielbiamy tandetę tudzież wszelkie możliwe imitacje - takie jak np. słynne kultrednaczowe przybliżenie jej istoty - jest to jigowanie w technice opadu  :D   

Znam przynajmniej kilka co najmniej lepszych użytkowo blanków. Ale nie startują one w kategorii najukochańszego w świecie #dużotaniotesco, przez co nie trzeba ich reklamować.. może raczej krypto reklamować. Tak jak tą tajską podróbkę, chyba już klasycznego produktu - kopii z prowincji Weihai :) Coś na kształt podróbki herbaty Oolong..

Co byście bez obertrolla zrobili :)

Z pewnością są. Napisz jakie wnpodobnym budżecie. Poważnie..????

• Like 2

Znam przynajmniej kilka co najmniej lepszych użytkowo blanków. Ale nie startują one w kategorii najukochańszego w świecie #dużotaniotesco, przez co nie trzeba ich reklamować.. może raczej  krypto reklamować. Tak jak tą tajską podróbkę, chyba już klasycznego produktu - kopii z prowincji Weihai  :) Coś na kształt podróbki herbaty Oolong..

Co byście bez obertrolla zrobili  :)

Zastanawiam się Szanowny SOB czemu przeszkadzają Ci, jak twierdzisz, "tajskie podróbki", ale ordynarne radzieckie podróbki szwedzkich silników zaburtowych darzysz szacunkiem. Czy to sentyment? O Rusofilię nie śmiem posądzać. Wniosek z tego, że to chyba sentyment wynikający z metryki?

Edytowane przez radeqs
  • Like 1

Skąd ten pomysł - Tetony absolutnie mojej osobie nie przeszkadzają, wyrażam jedynie odrębną i obiektywna opinię, całkowicie zgodną z oczekiwaniami założyciela wątku..

Co do Saluta to sprawa jest niemniej prosta. Silnik ten był wierną kopią cokolwiek archaicznego, szwedzkiego Volvo Penta z lat 50-tych - a nie możliwie tanią podróbką- jednorazówką, przez co  jego trwałość jest wprost nieprawdopodobna. Zdarzyło nam się kiedyś wracać do miasta Łodzi na mieszance niebieskiej, nafty oświetleniowej i jakiegoś rozpuszczalnika. Cała jego obsługa to okresowa wymiana pierścieni, wirnika pompy wodnej no i filtra. Trzy klucze i śrubokręt - samodzielnie!! 

Nie jestem ślepo uprzedzony do Rosji, ale Związku Sowieckiego nienawidziłem - tak samo jak wszystkich starych i nowych totalitaryzmów  :)  

Z przesłaniem że świat jest pełem syfu technicznego teraz, nawet pod dobrymi markami (np.samochody) się z SOB zgodzę. Że ludzie w to brną.. bo nowsze, bo niby lepsze też pełna zgoda. Ale nie w każdym przypadku tak jest, i nie trzeba generalizować. Jedyny plus SOBa.. że jednak wpada niczym Braun do sejmu, i swoimi opiniami zmusza do dyskusji.. że teton w wędkarstwie to jak religia w szkole i sejmie. Albo gorzej????

Edytowane przez Bolesław