Skocz do zawartości

Konger Templar HDC 7-28 2.70

Menek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zwracam się do was Panowie czy ktokolwiek miał do czynienia z tą konstrukcją i może podzielić się spostrzeżeniami.

W internecine jest mało informacji dostępnych o tej wędce. 

Potrzebuje spinningu na warszawską Wisełkę, łowię wyłącznie z brzegu głownie weberami i czasami gumami na główce 15-20 g.

Na ryby jakie się trafią bo nie chce wybrzydzać szczególnie po tym sezonie :) 

To nowe wydanie serii palladin. To te same blanki wg mnie po liftingu. Hej ktoś ma dokładniejsze informacje niech mnie poprawi. Więc szukaj info o palladinach.

Generalnie bardzo dobre kije. Wysoka jakość wykonania, dobre komponenty. Dzięki zastosowaniu odpowiednich technologi blanki dość cienkie ale wytrzymałe. Co mi osobiście bardzo odpowiada. Mam 3 palladiny i jestem mega zadowolony.

Poszukaj starszego wydania bo można sporo zaoszczędzić [emoji3][emoji6]

To nie jest ten kij o który pytasz ale może za tą cenę będzie ci odpowiadał:

https://centrumwedkarskie.pl/Konger-W%C4%99dka-Paladin-CX-Full-Contact-255cm-28g?gclid=Cj0KCQiA-K2MBhC-ARIsAMtLKRuBZYzJUtfivCbMTdDDg_DTGNSvOTW2wZ7aiucEqLcX4Xq4d4W70fEaAvsdEALw_wcB

https://centrumwedkarskie.pl/Konger-W%C4%99dka-Paladin-CX-Nano-Carbon-Hard-Blade-305cm-10-35g?search=Paladin

https://centrumwedkarskie.pl/Konger-W%C4%99dka-Paladin-Steel-Arm-Spin-244cm-28g?search=Paladin

Ja mam Templara TNSC 2742 , pod wobki na Wislane przelewy to najlepszy kij jaki kiedykolwiek miałem, a miałem dużo droższe kije , chociaż ten do najtańszych też nie należał (około 1800zl).0b99ec7cfa1d42bbcd1dabaa9f40718a.jpg

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez phantom72
  • Like 2

kolego poczytaj dokładnie templar to technologia NCS i grafit 88mlnPSI oraz zewnętrzny płaszcz z plecionego wegla TORAY a paladin to tfchnologia HDC.Inne przflotki i uchwyt kołowrotka. To zupełnie różne kije i różna półka cenowa i jakość.

• Like 1

kolego poczytaj dokładnie templar to technologia NCS i grafit 88mlnPSI oraz zewnętrzny płaszcz z plecionego wegla TORAY a paladin to tfchnologia HDC.Inne przflotki i uchwyt kołowrotka. To zupełnie różne kije i różna półka cenowa i jakość

Jeżeli to odpowiedź na mojego posta to chyba nie zrozumiałeś mojej intencji. Chodzi mianowicie o to, że czasem to nowe wcale nie jest lepsze, przekładając na parametry użytkowe 88 mln wcale nie musi być lepsze od 44mln czy 58mlnPSI.

Do plecionki jak dla mnie wystarcza podstawowy uczciwy grafit IM6 stosownie nawinięty na mandrelu z odpowiednią żywicą.

Wcale nie podnieca mnie już ilość PSI w mojej wędce, mam w qualiach 43/58 i spokojnie z plecionką wystarcza do połowu.

No ale nikt bogatemu nie zabroni gonić króliczka :)  :)  :) .

• Like 1

Za waszą radą udało mi się kupić nowego Paladina HDC 2,74 7-28 za bardzo rozsądną cenę :)

Na razie nic nie mogę napisać bo jeszcze nie byłem z nim nad wodą.

To nie ma na co czekać tylko siup nad wodę, [emoji16] testować i opisać wrażenia [emoji3][emoji106][emoji106][emoji106]

Ps. Oby służył i dawał piękne ryby