Skocz do zawartości

Wędki Corona Fishing

włóczy kij

Rekomendowane odpowiedzi

Zostaje w takim razie tylko lowic ryby :)

Cos podobnego mam, super sie sprawdza, ugiecie praktycznie takie same, jak tylko zaczelem tym lowic to na prawde duze zaskoczenie. Ta wedka to Mikado Inazuma Perch 2.60 do 20 gram :) :) :)

Ale jak kto woli jej wersje jaka widac za 3.5 tysia to nie tak ze go nie stac, ot po prostu albo zarobil ta kase '' bardzo latwo" albo daje sie poniesc reklamie :)

Na tej wedce z filmu jest plaster korka niedoklejony w dolniku :) :) :)

Michael

Twoja wędka to wklejka? Bo tu podobno jest jednolity blank a nie wklejka.

Dyskusje tego typu widać nigdy się nie skończą..

Niezalenie czy to o wędkach typu mikado/dragon vs lamiglas czy stradic vs TP czy Stella.

Naprawdę nie ma sensu tego ciągnąć bo nie ma sensu przekonywać zadowolonego wędkarza ze swojego dragona ze lepszy będzie dla niego lamiglas czy inny graphiteleader ani odwrotnie.

Idzcie juz lepiej na ryby, każdy z tym co uważa za słuszne ????

• Like 4

Skoro nie ma znaczenia to po co kupować Talony, Lamiglasy, Batsony skoro można mieć Mikado i Dragony ????

Kiedys nie bylo dobrych seryjniakow to custom byl jedyna droga by miec dobra wedke, jesli pamietasz starszy swiat to takie CD-ki u Irka po 1100 zl za blank 20 lat temu to byla dobrze wydana kasa, Inna liga w stosunku do wszystkiego dookola.

Dlatego moge wydac ile potrzeba np na CTS ale na zajebista wersje Inazumy Perch juz nie ma to sensu, dla mnie oczywiscie :)

• Like 1

Zawsze będą tacy, którzy powiedzą- po co mi Vacheron Constantin, przecież zegarek mam w komórce Samsunga.

Dokladnie, po co mi taki zegarek skoro mam w Huaweju, kraze po warszawskiej wersji Pragi polnoc czyli londynskim Tottenhamie od wieli lat. Chociaz nikt nie chce mi go zaj...c :)

A jak jestes wolny jak ja to dla nikogo nie pracujesz, wstajesz jak sie obudzisz, nigdzie sie nie spieszysz bo po co, do pracy sie nie spoznisz bo ogarniasz ja z Huaweja itd. Ale to swiat jakiego nie znacie i raczej nie poznacie :)

W tym wszystkim ostatnia rzecza jaka potrzebuje jest swiecacy sie zegarek z diamentami jak Hublot Spirit of Big Bang, Koenigsegg Jesko Absolut co mi sie podoba i na co moge nawet miec kase :) Chyba tylko po to zeby kazda psiuta liczaca na latwe zycie zapierd....a za mna szybciej niz Jesko i jak juz dorwie sie wiadomo do czego to bedzie ssala z sila czarnej dziury :) :) :) a mnie takie laski po prostu nie kreca :)

Michael

Edytowane przez Bujo

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Po dłuższym namyśle zdecydowałem się na zakup i moja kolekcja lekkich kijków zyskała na "Uroku". Niestety jeszcze nie testowałem nowego nabytku nad wodą ale pierwsze wrażenia są pozytywne. Wstawiam kilka zdjęć porównawczych z Avidem i Phenixem. Jeśli ktoś miałby pytania to chętnie podzielę się spostrzeżeniami.

Możesz opisać ten kijek?

• 4 miesiące temu...

Potrzebuje rady, czy ktoś może się wypowiedzieć z doświadczenia lub doradzić który kij wybrać z tych obu i wskazać znaczące różńice, oczywista różnica to długość potrzebował bym oceny która bardziej odpowie potrzebom ciężkiego boleniowania jak i łowienia z opadu i wobka w nocy sandaczy, zdaje sobie sprawe ze jigowanie to nie jest najmocniejsza strona tych kijków.

- St. Croix Avid 96mhf 10 - 28 

-Dzika rzeka 274 mhf 10-45 

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

W opisie nowych wędek z CF ,,AURUM X,,podany jest materiał z jakiego zostały zbudowane blanki w nowych modelach wędek, niby to materiał ,,LR Carbon 58msi, tak samo są oznaczane blanki Blass slim

Ciekawie się robi...i ta cena, przeskakuje już wędki boronowe

Można się domyślać, że w Dzikiej Rzece to była sciema z tymi blankami salmon & steelhead z USA

• Like 1