Skocz do zawartości

Wędki Corona Fishing

włóczy kij

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym by na tym jedynym i najlepszym forum wędkarskim pisane było choćby w 25 % procentach tyle o łowiskach, wodach, przyrodzie, rybach.. co o sprzęcie. Jak czytam giełdę.. Kanada rybostan naszych wód. Co ukręcę, to zaraz sprzedaję... jednak nie to trzymanie ryby..

Co do rybostanu odcinka Wisły na jakim łowię, wolę się nie wypowiadać gdyż byłyby to same niecenzuralne słowa, ale jeszcze jakieś 10 lat temu szło trochę połowić.

• Like 2

Nie masz gdzieś blisko pracowni? Art-rod w Poznaniu np... może coś bliżej się znajdzie ... lub pomoc kolegów... sam czasem wysyłałem wędki do "pomacania " kolegom z jerka...do CF też masz kawalek drogi ( o ile poprawna jest miejscowość podana w Twoim profilu)

Tak miejscowość jest jak najbardziej poprawna, I faktycznie jest to jedyna sensowna pracownia najbliżej mojego miejsca zamieszkania, swego czasu miałem nawet kontakt z nimi, wyselekcjonowałem kilka blanków niestety na obiecane fotki z ugięciem czekam do dziś, a minęło dobre kilka lat. a zwyczajnie jestem zbyt leniwy by chciało mi się jechać 150 km, ba nawet nad Wisłę czasami nie chce mi się iść a mam do niej jakieś niecałe 5 minut spacerkiem (nawet widzę ja z okna) Edytowane przez phantom72

Poczytałem trochę o tym blanku i myślę że sprawdziłby sie w moim przypadku, jednak jeśli już miałbym się zdecydować na jakas pracownie to byłoby to FA i coś na boronie.

Na tą chwilę o ile Remigiusz nie przekona mnie na filmiku co do genialności swojej wędki, mam na oku Morethana Shad Attak 2,40 od 8-35gr (obawiam się jedynie czy nie zdubluje mi się z Diaflexem który jest do 42gr) swego czasu posiadałem o ile dobrze pamiętam 3 Morethany, przy pierwszym Branzinio spotkało mnie wielkie rozczarowanie gdyż co bym na nim nie zawiesił to leciał tak na"pysk" że odechciewało się łapać,drugi tańszy "boleniowiec" 275 do bodajrze 21 gr.spisywal sie rewelacyjnie szczególnie z wobkami na przelewach, z kolei w ostatnim bałem sie o przelotki ASG (jakieś takie delikatne jak na mój gust a wiadomo przedzierając się przez nadwiślańskie chaszcze różnie bywa) muszę jednak przyznać że kije bardzo ładnie wykonane, opisane, lekkie, szybkie i doskonale oddające to co dzieje się z przynęta na drugim koncu.

Jest jeszcze czarny Xtrem tyle że aktualnie nie mają go na stanie (a chciałbym mieć już) a po drugie troszeczkę brak mu do długości jakiej oczekuje.

Ja bym jeszcze rozważył blanki talona VI+ hot shot.Porozmawiaj z Krzyśkiem Zielińskim to coś powinien poradzić z borona.

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jozi

Tak miejscowość jest jak najbardziej poprawna, I faktycznie jest to jedyna sensowna pracownia najbliżej mojego miejsca zamieszkania, swego czasu miałem nawet kontakt z nimi, wyselekcjonowałem kilka blanków niestety na obiecane fotki z ugięciem czekam do dziś, a minęło dobre kilka lat. a zwyczajnie jestem zbyt leniwy by chciało mi się jechać 150 km, ba nawet nad Wisłę czasami nie chce mi się iść a mam do niej jakieś niecałe 5 minut spacerkiem (nawet widzę ja z okna)

Ja tu czegoś nie rozumiem...chcesz żeby ktoś polecił ci kij który spełni twoje preferencje zadając pytanie na forum-rozczaruje cie...dla jednego jakiś tani Mikado będzie super fajnym spełniającym jego wymagania kijem a dla innego ten sam kij bedzie totalną pomyłką...musisz jednak ruszyć swoje cztery litery,pojechać tu i tam pomacać,pogadać napewno coś wybierzesz ... jesteś na tyle leniwy ze nie chce ci sie pojechać 150 km do pracowni i pomacać kilku blanków ...nie chcesz już kija z pracowni-o.k nawet nie chce ci się spacerkiem pojść nad wode... to po co szukasz kolejnej wędki? moja rada jak ci pasuje diaflex którego posiadasz a jest troszke za mocny to kup o oczko słabszego i bedziesz zadowolony ...

Ja bym jeszcze rozważył blanki talona VI+ hot shot.Porozmawiaj z Krzyśkiem Zielińskim to coś powinien poradzić z borona.

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalk

Swego czasu juz miałem z nim wszystko ustalone ( blank , przelotki , grip itd ), niestety niespodzewana zmiana w firmie i przez okres okolo 2 lata nie miałem czasu na wedkowanie

. to po co szukasz kolejnej wędki? moja rada jak ci pasuje diaflex którego posiadasz a jest troszke za mocny to kup o oczko słabszego i bedziesz zadowolony ...

taki kaprys se mam,lubie pobawic sie dobrym sprzetem w pokoju , a co nie wolno mi ;) ten ATUT jest w/g mnie oczko niżej i dlatego o niego wypytuje i chialbym zauwazyc ze ten Diaflex to nie jest jedyny kij jaki posiadam , podałem go jedynie jako przykład ze kij za smieszne pieniadze potrafił czasami spełnic czyjes ( w tym przypadku moje ) oczekiwania jakich nie byl w stanie spelnic kij z pracowni.

I jeszcze jedno , gdybys kolego przesledził watek od poczatku to wiedziałbyś ze  ja wcale nie liczyłem ze ktos zaproponuje mi jakis patyk tylko pytałem konkretnie o ATUTa

Edytowane przez phantom72

taki kaprys se mam,lubie pobawic sie dobrym sprzetem w pokoju , a co nie wolno mi ;) ten ATUT jest w/g mnie oczko niżej i dlatego o niego wypytuje i chialbym zauwazyc ze ten Diaflex to nie jest jedyny kij jaki posiadam , podałem go jedynie jako przykład ze kij za smieszne pieniadze potrafił czasami spełnic czyjes ( w tym przypadku moje ) oczekiwania jakich nie byl w stanie spelnic kij z pracowni.

I jeszcze jedno , gdybys kolego przesledził watek od poczatku to wiedziałbyś ze  ja wcale nie liczyłem ze ktos zaproponuje mi jakis patyk tylko pytałem konkretnie o ATUTa

Ok.ok. myślisz że ktoś z forum posiada już ten kijek z CF? gdyby tak było pewnie by coś napisał...pomacanie wędki w sklepie to nie to samo co połowienie nią chociaż raz...swoja drogą znam ludzi z corony ...ale ja osobiście nie opierał bym się na ich opisach...logiczne że skoro wyprodukowali swój kijek to bedą go chwalić pod niebiosa jaki to on jest zajebiaszczy i żadna firma do tej pory takiego nie wyprodukowała ani nie posiada...(jeszcze nie tak dawno przekonywali ze elitki to są najlepsze kije na świecie oczywiście dodając że według nich) fakt pytałeś o ten konkretny kij...zawsze możesz go zamówić przez internet a potem go odesłać jak ci nie przypasi ...i to jest najrozsądniejsze wyjście no chyba że wyznajesz zasade -Król sie bawi złotem płaci 

• Like 2

A tak  technicznie : jak  wygląda współpraca   plecionki  z zamontowanymi   na  omawianych   kijach  przelotkami   ..?  Domyślam się   , że  są  one  lekkie   ale   co poza  tym  ? Jeśli ktoś  umiał okazję  praktycznie

się  z nimi   zapoznać   pod kątem   sandacz / plecionka  na innych  kijach  , poproszę o kilka  zdań  .

Ok.ok. myślisz że ktoś z forum posiada już ten kijek z CF? gdyby tak było pewnie by coś napisał...pomacanie wędki w sklepie to nie to samo co połowienie nią chociaż raz...swoja drogą znam ludzi z corony ...ale ja osobiście nie opierał bym się na ich opisach...logiczne że skoro wyprodukowali swój kijek to bedą go chwalić pod niebiosa jaki to on jest zajebiaszczy i żadna firma do tej pory takiego nie wyprodukowała ani nie posiada...(jeszcze nie tak dawno przekonywali ze elitki to są najlepsze kije na świecie oczywiście dodając że według nich) fakt pytałeś o ten konkretny kij...zawsze możesz go zamówić przez internet a potem go odesłać jak ci nie przypasi ...i to jest najrozsądniejsze wyjście no chyba że wyznajesz zasade -Król sie bawi złotem płaci 

Tak głownie chodziło mi o ten konkretny patyk , licze na to ze skoro przez ich rece przeszła naprawde cała masa kiji to może cos tam wartosciowego stworzyli , a koledzy ktorzy maja doswiadczenie z kijami z pracowni podzielili sie jedynie opinia ze w tych pieniadzach mozna zrobic praktycznie co sie chce.

Na razie niecierpliwie czekam na filmik obiecany przez Remigiusza a później sie zobaczy, może faktycznie go kupie lub  zdecyduje  na wymarzonego wcześniej borona z FA

Jak kasa za bardzo nie gra roli to nie widzę przeciwskazań na zakup w CF, tym bardziej jak spełni Twoje oczekiwania.

Nie wiem jak z ich udarnością, na bieganie nad Wisłą to talon VI+ byłby najbardziej odpowiedni np. 80MXF2 albo 79MHF2.

Wyboru masz dużo, może coś spełni oczekiwania.

To wobec tego rozważ CDEXN-792MH lub CDEXN-862MH

Jeden 2,35m drugi 2,60m, no chyba że masz przedział 2,4m/2,5m.

Te CD byłyby pewnie dobrym wyborem pod sandacza, 20lb w dolniku to żaden smok nie ma szans.

Blue Rapid 10-35 2.52 20 lb

A tak w ogóle to najlepsza była LXS76MF2. Łowiło wszystko, na 5-25 plus guma, wobler, wirówka 1, jak trzeba było 30 i gumkę to spokojnie.

To se ne vrati

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Tak głownie chodziło mi o ten konkretny patyk , licze na to ze skoro przez ich rece przeszła naprawde cała masa kiji to może cos tam wartosciowego stworzyli , a koledzy ktorzy maja doswiadczenie z kijami z pracowni podzielili sie jedynie opinia ze w tych pieniadzach mozna zrobic praktycznie co sie chce.

Na razie niecierpliwie czekam na filmik obiecany przez Remigiusza a później sie zobaczy, może faktycznie go kupie lub  zdecyduje  na wymarzonego wcześniej borona z FA

Hmmm... a czego się spodziewasz po takim filmiku? myslisz że Remigiusz powie że to taki przeciętny kijek ? Pewnie powie że to najlepszy kij jaki do tej pory miał,jakim łowił...itp...Uważasz że jego opinia będzie obiektywna? 

• Like 2

Hmmm... a czego się spodziewasz po takim filmiku? myslisz że Remigiusz powie że to taki przeciętny kijek ? Pewnie powie że to najlepszy kij jaki do tej pory miał,jakim łowił...itp...Uważasz że jego opinia będzie obiektywna? 

Jestem ciekaw co powie , akurat on potrafi opowiadac o wedkach jak mało kto.

Nooo...fakt potrafi ;) szczególnie o tych którymi handluje....

Skoro z tego żyje to chyba dobrze, ja bardzo lubię jak opowiada o wedkach i owszem w moim przypadku od jego gadanie będzie miało wplyw na decyzję o ewentualnym zakupie.No chyba że zanim ten film się pojawi, zdecyduje się na coś innego.

Panowie wędka jak wędka. Cudownych właściwości nie ma.

Napewno kilka osób kupi będzie je chwaliło i będą zadowoleni wolny rynek.

Jedno jest pewne nikt dzięki tej wędce nie będzie łowił więcej ryb.

Czy wędka jest warta tej kasy? Moim zdaniem nie.

Polecam kupić za cenę tej wędki 2 lub 3 kije które są wam potrzebne i których będziecie używali. Bez znaczenia jaką ma naklejkę na blanku. Wam ma pasować.

Lub

Za podobną kasę pojechać na jakieś dobre łowisko wyłowić się za wszystkie czasy i mieć co wspominać.

Edytowane przez DP Fishing
  • Like 1

Czy wędka jest warta tej kasy? Moim zdaniem nie.

Ciężko stwierdzić , ale trzeba przyznać ze cena powala. Czy kij jest jej wart zweryfikuje woda i jej przyszli użytkownicy.  Na chwile obecna zamówiłem inny kij i coraz poważniej rozważam budowę wędki w FA na boronowym blanku , konkretnie 

SBO8117-2N

8'1”

9-17lb

6-26g

ale nadal nie wykluczam zakupu  kijka z Corony, wszystko zależy na ile mój projekt wyceni Pan Zieliński po powrocie z urlopu.

Na początku stycznia  stuknie mi 50tka i chciałbym na tą okoliczność naprawde cos wyjątkowego.

@phantom72 własnie bardzo łatwo to stwierdzić wędka to wędka nie jest warta 3 500 zł. Zwykły przedmiot użytkowy.

Jaki by ten blank niebył na rynku jest bardzo dużo odpowiedników.

Żadna logika w tym przypadku nie uzasadnia ceny produktu gotowego. Komponety wykorzystane w tej wędce są ogólnie dostępne a ich ceny łatwe do zweryfikowania.

Edytowane przez DP Fishing

@phantom72 własnie bardzo łatwo to stwierdzić wędka to wędka nie jest warta 3 500 zł. Zwykły przedmiot użytkowy.

Jaki by ten blank niebył na rynku jest bardzo dużo odpowiedników.

Żadna logika w tym przypadku nie uzasadnia ceny produktu gotowego. Te komponety są dostępne dla każdego producenta.

Mam już wycenę kija z FA , i chyba ostatecznie zdecyduje sie na kij z tej pracowni . Swoja droga jestem pod wrażeniem jak szybko udzielono mi odpowiedzi, bardzo doceniam takie profesjonalne do klienta.

• Like 3