Skocz do zawartości

PUCHAR GŁOWATKI czy ktoś się wybiera...

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

jakiś czas temu widziałem wpis ze nieprzekraczalny czas wpłat za uczestnictwo to 23-24 sierpnia.. jesli tak to ja raczej (finansowo) nie dam rady. Gdy jednak udalo sie wkręcic na ostatnią chwilę to są spore szanse, że wpadniemy z mareckim... ale to nic super pewnego...

Przed chwilą rozmawiałem w sprawie terminu (sklep Głowatka), wpłaty są przyjmowane max do 5 września. Paprykarze uwijajcie się... :mellow: Szykuje się fajna impreza u stóp Pienin... :D

uwijanie to jedno... a kasa to drugie ;)

pozyjemy zobaczymy...

Tomek tu masz za ile i co reszta w podanym linku.

cytuję:

W cenie 350 zł od osoby zapewniamy:

- dwa noclegi oraz wyżywienie w superkomfortowym pięknie położonym nad Dunajcem hotelu „Nad Przełomem” w Sromowcach Niżnych.

- darmowe łowienie na OS Dunajec w sobotę i niedzielę podczas trwania Pucharu Głowatki

- w piątek odbędzie się góralska watra na której będziemy gościć uczestników „Hucho Sympozjum” oraz wielu przyjaciół i członków klubu z zagranicy. Na scenie wystąpią regionalne zespoły dziecięce oraz Koło Gospodyń Wiejskich z Łopusznej. Będzie można spróbować przygotowanych przez gospodynie potrawy ze Spisza, Podhala i Pienin. Znakomita hotelowa kuchnia zaserwuje nam prosiaki pieczone, szynki w kapuście, pierogi, gulasze szynki, kiszki itp.

- w sobotę rano certyfikowany instruktor FFF Piotr Talma pokaże nam jak prawidłowo posługiwać się muchówką. Będzie można skorygować własne błędy i poznać nowe techniki rzutowe.

- w sobotę wieczorem odbędzie się licytacja sprzętu wędkarskiego z której całkowity dochód przeznaczymy na zarybianie, nie tylko głowacicą. W tym roku 21 lipca zakupiliśmy 30 szt trzyletnich głowacic oraz 3000 szt dwuletnich lipieni z których 2000 szt wpuściliśmy do Dunajca na odcinku sromowieckim natomiast 1000 szt na OS Dunajec.

- firma Flyhouse zaprezentuje nam sprzęt min. firm Orvis, Scierra, Thomas&Thomas, Patagonia, Abel. Będzie można wypróbować wędki bezpośrednio nad wodą . Jest to wyjątkowa okazja.

- swoje muszki oraz sposoby wiązania zaprezentują nam Antoni Bogdan który zaopatruje w muchy naszą kadrę oraz Jaromir Malek jeden z najlepszych wiązaczy z Czech.

- Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy znaczek.

PS

Potwierdzam, hotel super, żarcie ekstra, trunki, browce do wyboru... :mellow:

Jadę na 100%. Będę chyba dwa dni wcześniej jak oficjalna impreza. Pieniny o tym czasie są piękne, można w spokoju pochodzić za rybą. Sprawdzałem ceny w hotelu przed imprezą - od osoby + śniadanie 65,00 zł. Obiad cena około 25,00 zł. W pobliskiej gospodzie gdzie dają sensowne wielkością i b. smaczne jedzonko zdecydowanie taniej. Pokoje dwuosobowe lub więcej. W przypadku jednej osoby wypada pokój dwuosobowy na Puchar dostaje kompana jako sąsiada chyba, że nie będzie obłożenia w co wątpię. Gdyby ktoś reflektował będzie miło razem połazić po rzece i pobliskich karczmach...

Byłem tylko na jednej, zeszły rok. Nie wiem czy w latach minionych był to wrzesień. Organizacyjnie - atmosfera i Towarzystwo pierwsza klasa. Większość znanych z świata spiningu i muchy jeśli chodzi o łososiowate i nie tylko. Tam trzeba być...

Kilka fotek z minionego i samej okolicy gdzie PG się odbywa.

Był Kuba były zloty, jak wyjechał jest dupa...

Teraz tylko paplanina w necie...

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=281169 &&srch=puchar+g%B3owatki#msg_281169

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=17965&am p;prevloaded=1&&start=180

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14975&am p;prevloaded=1&&start=240

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14975&am p;prevloaded=1&&start=160

Piekna sprawa! Cena organizacyjna do przelkniecia, gorzej z cena biletu na samolot :( no i wolnym czasem , ale kiedys, kto wie. Czy zawsze ta impreza organizowana w tym samym czasie?

generalnie zawsze jest to jesien.... najczesciej termin oscylje miedzy początkiem pażdziernika a max początkiem listopada.... wiecej pewne iStanderus moze napisac...

Klub Głowatka organizuje tą imprezę w płynnych terminach, ale zwykle okolice przełomu października-listopada, jak Mifek pisał.

Impreza jest rewelacyjna, polecam wpaść. Zeszły rok był trochę kryzysowy, ale w tym będzie pewnie duzo lepiej. Nowe miejsce - o wiele, wiele lepsze niż poprzednio. Jak dla mnie - wypas. Bardzo żałuję że nie dofrunę. Lady - jakiś zlocik trzeba będzie obczaić w przyszłym roku.

Przypominam o ostatecznym terminie przyjmowania wpłat na PG - 5 wrzesień br.

Mój przelew poszedł - JADĘ... :D

ja podjąłem decyzje - w tym roku mnie nie będzie... :( względy zdrowotne + $ skutecznie mnie uziemiły...

połamania kija...

• 2 tygodnie później...

Ja się już pakuję, ruszam w środę. Gdyby ktoś z Was miał dojechać będzie super. Fotka przynęt które zabieram, muchy w trakcie kręcenia...

Większość blaszek to Paweł Nadrowski, dwie Igora Olejnika @dzerwys + wobki Tomka. Najmniejsza blaszka ma 11 cm - regulaminowo.

http://imageshack.us/a/img171/34/blaszki.jpg

Wielka szkoda, że tak sprawy układają się na forum... Obecnie dużo pisaniny, zero integracji, jeszcze więcej nowych zarejestrowanych członków którzy nawet nie wiedzą co tracą, rezygnując z tego typu imprez... Szkoda. A tak od serca - dupiato się robi w tej kwestii. Ale co tam, damy radę... Ważne, że oglądalność dobra...