Mariusz54 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Robert Ty to jednak troszkę złośliwy jesteś .Ale mądrze prawisz. A to ważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 ..."Robert Ty to jednak troszkę złośliwy jesteś ."...Wiem..."Ale mądrze prawisz. A to ważne"...Staram się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Marku, prościutki statywik z uchwytem na telefon. Polecam takie z "giętkimi" nogami. Możesz postawić, przymocować do wiosła, knagi, relingu lub gałęzi. Samowyzwalacz na 10s abyś miał czas na spokojne wyjęcie ryby z podbieraka, uśmiech i wyprostowanie rąk na max (żart, bo ci którzy mnie nie znają to wezmą na poważnie )Dzięki Robert . Mam starego Canona powershot taki fajny model bo można obrócić ekran i widzisz jak masz się ustawić do obiektywu. Samowyzwalacz też ma ,którego można sobie dowolnie ustawić. Patent z giętkimi nogami zapewne się sprawdzi więc muszę sobie to kupić. Ale jak nie zabiorę aparatu i mam telefon a chciałbym cyknąć fotę takiego olbrzyma na łódce to jak to zrobić ?Jedno co mi przychodzi to miarkę położyć na podłodze i stanąć na fotelu /ławce na łódce chyba mi pozostaje. Tylko taka akrobatyka może się źle skończyć Edytowane 13 Listopada 2021 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Marku, statyw ten sam i uchwyt do telefonu. Każdy telefon obecnie ma samowyzwalacz, ale fajnie aby miał obiektyw szerokokątny. Każda ryba się mieści i bez wyciągania rąk wygląda imponująco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Daniel, kurs geometrii, fotografii? Najważniejszy jest umiar i odpowiednie proporcje. A coraz częściej byle karaś wygląda jak potwór z ery dinozaurów. To raczej groteska a nie zdjęcia tematyczne. A co do zdjęcia na miarce, no cóż, może nie zawsze najładniejsze ale przynajmniej realistyczne.Wiesz, nie odsyłam nikogo obligatoryjnie, ale skoro czytam że ryba jest większa od wędkarza, to ewidentnie coś nie gra ze zrozumieniem problematyki.Ok, też z niesmakiem przyjmuję zdjęcia skrajnie wepchnietych w obiektyw ryb, które w mojej ocenie nie nadają się do fotki. Ot pstraga 30cm, okonia dwudziestaka czy szczupaka 50 czy 60cm. Natomiast efektowne zdjęcie przynajmniej średniej ryby ma walory estetyczne i przynosi emocje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Dzięki Robert . Mam starego Canona powershot taki fajny model bo można obrócić ekran i widzisz jak masz się ustawić do obiektywu. Samowyzwalacz też ma ,którego można sobie dowolnie ustawić. Patent z giętkimi nogami zapewne się sprawdzi więc muszę sobie to kupić. Ale jak nie zabiorę aparatu i mam telefon a chciałbym cyknąć fotę takiego olbrzyma na łódce to jak to zrobić ?Jedno co mi przychodzi to miarkę położyć na podłodze i stanąć na fotelu /ławce na łódce chyba mi pozostaje. Tylko taka akrobatyka może się źle skończyć Zdjęcia robić telefonem, kamerą po stronie wyświetlacza. Do tego w dłoni pilot do selfie, jakiś uchwyt i jazda z fotkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Wiesz, nie odsyłam nikogo obligatoryjnie, ale skoro czytam że ryba jest większa od wędkarza, to ewidentnie coś nie gra ze zrozumieniem problematyki.Ok, też z niesmakiem przyjmuję zdjęcia skrajnie wepchnietych w obiektyw ryb, które w mojej ocenie nie nadają się do fotki. Ot pstraga 30cm, okonia dwudziestaka czy szczupaka 50 czy 60cm. Natomiast efektowne zdjęcie przynajmniej średniej ryby ma walory estetyczne i przynosi emocje.Daniel, wyolbrzymiłem to celowo, wiem również że przesadziłem z proporcjami. Celem jest żeby dotarło przesłanie. Pozdrawiam!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Wystarczy mieć możliwość głosowego wydawania komend telefonowi. Przynajmniej ja tak robię. To zdjęcie z dzisiaj. Ryba i zdjęcie nieszczególne, ale dla dyskusji wystarczy.Co do pięknego i emocjonującego zdjęcia mamy w wątku pt. Piekne widoki. Ostatnie z żaglicą. Edytowane 13 Listopada 2021 przez DanekM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) Mnie za to drażnią zdjęcia z ukrytymi palcami, które wyglądają, jakby ryba była na nie nadziana.Z prostej przyczyny, trzymanie silnej, dużej zdobyczy na koniuszkach palców jest dla niej ryzykowne.Gwałtownie się szarpnie i poleci gdzieś na ziemie, na kamienie. Wysokie prawdopodobieństwo, że została podduszona, aby grzeczniej pozować.Z doświadczenia wiem, że czym większy okaz, tym bardziej trzeba obejmować Edytowane 14 Listopada 2021 przez korol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Z zakładaniem nelsona rybie jeszcze się nie spotkałem Zastanówcie się po co w ogóle robi się zdjęcia. Po to, żeby uwiecznić ważny dla nas moment. Siłą rzeczy eksponuje się różne elementy na fotografii, wschód/zachód słońca nad Bugiem z kłusowniczą krypą w kadrze, niedźwiedzia na Krupówkach, nie inaczej ze zdjęciami złowionych ryb. Ja osobiście lubię oglądać zdjęcia metrówek wielkości aligatorów albo bolenie spod znaku "przeciwpancernym ładuj!", bo są najzwyczajniej w świecie interesujące i estetyczne. Miara to narzędzie dedykowane okazom, ewentualnie wyposażenie łazienkowe tych kolegów, kórzy innym lubią wyliczać centymetry na zdjęciach. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Summa summarum, lepsze wyciągnięte dłonie od wyciągniętych nóg. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Dzięki Robert . Mam starego Canona powershot taki fajny model bo można obrócić ekran i widzisz jak masz się ustawić do obiektywu. Samowyzwalacz też ma ,którego można sobie dowolnie ustawić. Patent z giętkimi nogami zapewne się sprawdzi więc muszę sobie to kupić. Ale jak nie zabiorę aparatu i mam telefon a chciałbym cyknąć fotę takiego olbrzyma na łódce to jak to zrobić ?Jedno co mi przychodzi to miarkę położyć na podłodze i stanąć na fotelu /ławce na łódce chyba mi pozostaje. Tylko taka akrobatyka może się źle skończyć Ja uzywam selfie stick Huawei af15. Selfiestick z mozliwością zrobienia z niego niedużego statywu. Uchwyt do telefonu regulowany i w zestawie pilot na bluetooth . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 A ja używam samowyzwalacza na palec. Wcześniej ustawiałem aparat przodem i robiłem zdjęcia aparatem do selfie. Teraz ustawiam tyłem, tym ładniejsze zdjęcia wychodzą tylko ciężej się dobrze w kadr wstrzelić. W starym telefonie mogłem wywoływać głosem w nowym tej opcji nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Polecam wam galaxy note 9, telefon ustawiam w uchwycie zdjęcia robię przednim aparatem bo mam podgląd. Piórko od note 9 działa jak pilot, naciskam na nim przycisk i robi fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Witam można na allegro kupić za pare złł pilota na bluetooth , który łączy się z aparatem w tel. Przyciski do zdjęć i ma, możNa wtedy ustawić samowyzwalacz , ewentualnie przed łowieniem sobie zrobić próbę gdzie najlepiej trzasnąć fotkę tak żeby to jak najmniej czasu zabralo Zobacz ofertę:https://allegro.pl/oferta/pilot-bluetooth-zdalne-wyzwalanie-aparatu-telefonu-10865799622 Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi