grzegorz59 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Koledzy potrzebujemy pomocy. Mamy problem z dojazdem do jeziora, ponieważ aby dojechać do miejsca w którym możemy zwodować łódkę, musimy wjechać do lasu. Straż leśna nie pozwala nam jednak tam wjeżdżać, a jest to jedyne miejsce na tym jeziorze gdzie można zwodować łódkę. Parę miesięcy temu w jednym z pism wędkarskich czytałem artykuł, gdzie była podana podstawa prawna na mocy której musi być udostępniony dojazd do jeziora. Czy ktoś byłby w stanie pomóc mi w tym temacie tj. podać odpowiedni artykuł prawny i jego źródło, aby przy kolejnym spotkaniu ze strażnikami miał jakieś argumenty w ręku. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 U mnie wystarczy podjechać do nadleśnictwa i nie robią problemów - jest wydawane specjalne pozwolenie na wjazd do lasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Wydaje mnie się, że dojazd do jeziora a dojazd do konkretnego miejsca na jeziorze to dwie różne sprawy. Polecam - jak kolega wyżej - schowanie szabelki i pogadanie w nadleśnictwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz59 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 zapewniam kolegów próbowaliśmy jako koło pzw rozmawiać w m nadleśnictwie ale odpowiedz jest nie bo nie a co do dojazdu jest t ylko jeden my nie chcemy zostawiać auta w lesie tylko zwodować i odstawiamy auto 4 km na parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To nie musi być koniecznie odpowiedź, nie bo nie, tylko w 99% przypadków, do lasów w okresie letnim jest całkowity zakaz wstępu, zw względu na zagrożenie pożarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Panowie,to nie jest tak do końca,że " nie bo nie ".Polecam art.29 ustawy z 28 września 1991r. o lasach.Osobiście też nie podoba mi się,że nie można wjechać swobodnie do lasu,ale co zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi