Skocz do zawartości

Skoki narciarskie 2021/22

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Trzy tygodnie przed Pekinem chyba można pokusić się o wstępne prognozy. Niemcy, poza Geigerem, sprawiają wrażenie robiących siłownię przed Igrzyskami. Z pewnością będą groźni. Oni nigdy nie odpuszczają tej imprezy. Austriacy sprawiają wrażenie gotowych do walki o medale. Pytanie, czy dowiozą formę i jak wytrzyma głowa u Hoerla i Hubera? Słoweńcy na fali wznoszącej. Norwegowie nierówni, ale jak Granerud ustabilizuje formę, może namieszać do spółki z Lindvikiem. Ryoyu sprawia wrażenie nieco wypalonego sezonem. Stracił powtarzalność, a to może źle dla niego wróżyć. W odrodzenie Polaków straciłem już całkowicie nadzieję i jest to dla mnie niezwykła sytuacja, bo od dawien dawna nie było tak źle. Przyczyny tego stanu rzeczy zna pewnie wąskie grono w kadrze i sztabie, bo nie jestem sobie w stanie wyobrazić, by taka degrengolada dotknęła całą kadrę przypadkowo. Posiadając w składzie trzech mistrzów świata i mistrza olimpijskiego, zwalanie przyczyn kryzysu na Doleżala, wygląda bardziej na szukanie kozła ofiarnego, niż szukanie prób poprawy wyników. Ci skoczkowie to starzy wyjadacze i są w stanie wygrywać, przy stworzeniu im minimum warunków, a nie słychać by miałoby im czegokolwiek brakować. Poza dyspozycją, formą i choćby przyzwoitymi wynikami. Może się nagle okazać, że z Azji przyjedziemy na tarczy, bo najbardziej medalodajna dyscyplina kompletnie leży.

• Like 5

@BOB wyrazy szacunku. Jesteś prawdziwym fanem tej dyscypliny. Podczas tego konkursu można było obejrzeć finały Mistrzostw Europy w piłce ręcznej lub powtórki meczy Australian Open. Ty wybrałeś meteo skoki. Chapeau bas.

• Like 2

Co za konkurs! Pierwsza dziesiątka, poza Ryoyu, całkowicie zaskakująca. Faworyzowani Niemcy i Norwegowie polegli. Austriaków uratował ten najmniej faworyzowany. Słoweńcy nie zachwycili. Nie wiem, czy z naszej strony to była przyczajka, czy ugraliśmy na słabości konkurentów. Dźwignęli nas rutyniarze. Brawa za medal. On jest dziś najważniejszy.

• Like 1

Nic nie pisałem wcześniej, ale byłem dobrej myśli. Dzisiaj dowiedziałem się, że jestem pozytywny C19 to i konkurs musiał być dla nas pozytywny! Pięknie, pozytywnie zakręcony konkurs. Pozytywne zaskoczenie i szczęście nas nie opuściło.

Brawo dla całej drużyny. Ukłony da Dawida  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

• Like 1

Test już jest pozytywny! Ze spokojem w zaciszu domowym, przez najbliższe 10 dni, będę oglądał igrzyska!!! Jestem w grze wraz z nasza całą reprezentacją :D  :D  :D  :good:

Robert Zdrowia życzę i pilnuj tematu, by w razie czego się nie rozwinęło :D  :D .

Ręka na pulsie.

• Like 1

Tylko jedna dodatkowa dyskwalifikacja i mamy 6te miejsce.

Co tam sie działo!!!??? Cztery dyskwalifikacje to największy sukces naszej sędziny, ale podobno jest to kobieta stanowcza, profesjonalna i zapewne sprawiedliwa. Mamy polski akcent.

Całkowicie innym tematem jest jakość sportowa naszych dziewczyn. Nawet szkoda płakać. To wstyd dla naszego związku narciarskiego, że są w stanie tylko na takim poziomie przygotować dziewczyny. To, że mają chęci, ambicję i parcie na skoki, wszystkiego nie załatwi. Żenada

• Like 1

Całkowicie innym tematem jest jakość sportowa naszych dziewczyn. Nawet szkoda płakać. To wstyd dla naszego związku narciarskiego, że są w stanie tylko na takim poziomie przygotować dziewczyny. To, że mają chęci, ambicję i parcie na skoki, wszystkiego nie załatwi. Żenada

100% racji....

• Like 1