Skocz do zawartości

Nudno !

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Czy ssanie oślich jaj ma znaczenie w umiejętnym operowaniu UL castingiem ?

Trudno powiedzieć - osobiście nie próbowałem ; aczkolwiek ryzykowna ta teza zdaje się stawiać w lepszej sytuacji kolegów zamieszkujących tereny wiejskie.

Kuba . Jeśli masz takie doświadczenia , ( Szkocja i Irlandia to dziwne i egzotyczne dla nas kraje ) to podziel się proszę swoją cenną wiedzą .

Gdzieś czytałem że w świetle badań antropologicznych każdy osobnik rasy kaukaskiej ma dość sporą domieszkę krwi żydowskiej. Ten temat możnaby rozwinąć , liczę tutaj na gruntowną wiedzę i błyskotliwe wnioski Sławka.

Muszkarze - pedały ?

Zdaje się że w naszym Kubusiu tkwią niezbadane pokłady exhibicjonizmu :huh:

Troling ? Nudne wleczenie woblera za łodzią i wpatrywanie się w koniec wędki ?

Można zczeznąć z bezczynności , ale można też poczytać sobie Superexpres albo zrobić pedicure. B) To mi trochę przypomina zasiadkę z zestawem gruntowym i czekanie na przypadkową głupią rybę.

Można zczeznąć z bezczynności , ale można też poczytać sobie Superexpres albo zrobić pedicure. B) To mi trochę przypomina zasiadkę z zestawem gruntowym i czekanie na przypadkową głupią rybę.

Piszesz serio czy robisz sobie jaja?

Piszesz serio czy robisz sobie jaja?

Chyba wątek jasno pokazuje dokąd to zmierza :mellow:

Ja mogę być i żydem pedałem, choć od casta ul trzymam się z daleka, jak i od podobnych wynaturzeń i aberracji <_<

A wiecie, że St.Croix podobno produkuje te avidy:

http://www.stcroixrods.com/product/avid-pearl

dla zasymilowanych Żydów - pedałów, mieszkających w Polsce B i łowiących na żywca z użyciem multi daiwy presso z korkowymi rączkami z japantackle?

Dlatego mają taki zapas mocy.

Ja jeszcze do niedawna uważałem że mucha to dla emerytów. No i chyba się nim stałem bo kupiłem i nawet coś tam udało mi się złowić. Castingiem rzucałem ale to nie dla mnie wolę korbę. Wszystkie metody szanuję ale trolling na rzece budzi we mnie mieszane uczucia.

Aby pogodzić wszystkich (może się uda) proponuję UL trolling za okoniem, glizdą lub inną padliną. Z downrigger'em (jeziora) lub planer boards (rzeki).

Jeśli ktoś ma opory w użyciu glizd to wszystkie przynęty wielkości 00 dadzą radę.

Na jeziorach możliwy przyłów - sielawa.

Na rzekach - jazgarz.

Trolling okoniowy rulez! <_<

Marcel. Masz rację ; połamcie wędki - do trolingu nie będą potrzebne.

Wystarczy sznurek do snopowiązałki , guma z expandera , i wyciągarka ala Adam Słodowy z korka po tanim winie i pokrywek od słoików.

Tak właśnie szlachetny sport gentelmenów , jakim było wędkarstwo ( castingowe :mellow: ) wpada w bagno egalitaryzmu.

Aby pogodzić wszystkich (może się uda) proponuję UL trolling za okoniem, glizdą lub inną padliną.

Nareszcie coś nowego.

Troling za glizdą i troling za padliną.

To musi być bardzo ekscytujące , nie tylko wciąż ryby i ryby.

Coś nudno na forum ostatnimi czasy.

Może ktoś zapoda jakiś kontrowersyjny temat który sprawi że bity w światłowodach popłyną szybciej ?

Aj tam popatrz na zdjecia na forum...tutaj mozesz zabłysnąc ostro, rozgrzebać jakieś gówienko. Dobrze sie przyjżyj....

Wędka jest potrzebna tylko po to żeby ją trzymać w zębach do zdjęcia ( ala Remigiusz Kopiej ) . Z kontrolą człowiek inteligentny zawsze sobie jakoś poradzi.

Mój św.pamięci Dziadziuś jak łowił na granaty i go strażnicy złapali , to wyjaśnił im że przynęta musiała trafić na jakiś niewybuch z 2WŚ i jeszcze dopytywał czy mu się należy odszkodowanie za utraconą blachę.

Trolling to był by dobry temat, na taki szybki, emocjonalny wątek. Tylko, że trolling, choć niezwykle skuteczny i pouczający, a zarazem poznawczy jeśli idzie o wodę, to jednak jest uskuteczniany w 99.9% przez no-kilowców. Zatem, choć metoda dopuszcza oczywiście zaje…e ryby to w praktyce jest to zaledwie 0.01%, praktykujących. Dlatego, to jednak bicie prądem, lub ładunkami ogłuszającymi byłoby zdecydowanie lepszym tematem. :D

Wędka jest potrzebna tylko po to żeby ją trzymać w zębach do zdjęcia ( ala Remigiusz Kopiej ) . Z kontrolą człowiek inteligentny zawsze sobie jakoś poradzi.

Mój św.pamięci Dziadziuś jak łowił na granaty i go strażnicy złapali , to wyjaśnił im że przynęta musiała trafić na jakiś niewybuch z 2WŚ i jeszcze dopytywał czy mu się należy odszkodowanie za utraconą blachę.

...mało nie udławiłem się ze smiechu poranną kawą :lol: ...