bony20 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 11 TP 4000 ciężki do namierzenia w dobrym stanie i w rozsądnych cenach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 A co powiecie o Daiwie Caldi A 3000. Cena dość dobra i podobno wytrzymala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Rarenium jest wieksze i sprawia wrazenie mocniejszego w tym znaczeniu, ze po prostu lzej zwija te sama przynete.Natomiast czym innym trwalosc, tu za Rarenium nie dam sobie nic uciac.Wg mnie do srednio-ciezkiego lowienia szkoda TP2500/C3000. Na dluzsza mete nie da rady. Rarenium byc moze tez nie, ale po pierwsze kosztuje okolo 1/3 Twinka, tak wiec mniej go szkoda, po drugie jak wspomnialem, lzej pracuje, bo jest po prostu wiekszy.Pogodzic moze Stelka czy Vaniek 4000 Nowy Stradic rzekomo tez chwalony, mialem w reku i przegral z Raremium FB jakoscia wykonania...knob, srubki i takie tam.Wg mnie mocniejszym kołowrotkiem bedzie TP 2500 '11 od Vanka 4000 i na pewno dłużej wytrzyma przeciążanie. Do ciężkiego (jak na mnie, 35-38g główka + guma 4") sandaczowania w pomorskiej Wisle uzywałem TP 4000 '11. Tu dochodzi mocny nurt, kamienie, częste zawady. Taki kreciol ma swoje wady, głownie w postaci masy - 325g. Do łowienia gramatura główek do 30g na spokojnej wodzie (zaporówka, jezioro) bez najmniejszych oporów używałbym rozmiaru 2500. To naprawdę bardzo wytrzymały i mocny kreciol, który wg mnie wytrzymałością przebije wiele kołowrotków w rozmiarze 4000. Edytowane 21 Maja 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Wg mnie mocniejszym kołowrotkiem bedzie TP 2500 '11 od Vanka 4000 i na pewno dłużej wytrzyma przeciążanie. Nie jestem specem , ale Vanquish to odchudzony/odświeżony TwinPower 2011 więc złamanego kija bym nie postawił, że 2500 TP wytrzyma dłużej niż Vaniek 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Coz, trzeba by bylo jednego poswiecic i przez sezon pokatowac, ale swojego bym nie wypozyczyl do badan ???? Zostajemy przy swoich zdaniach, po czesci nawet zbieznych - nie bede sie upieral, ze jedynie wielkosc ma znaczenie, 11TP to przemyslana konstrukcja i slusznie ma dobra prase. Pozdro ???? P.S. Z tym Vankiem 4000, co padnie szybciej od 11TP2500, to odwazna hipoteza ???? Ale konfrontacja zapowiada sie ciekawie! Edytowane 21 Maja 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Nie jestem specem , ale Vanquish to odchudzony/odświeżony TwinPower 2011 więc złamanego kija bym nie postawił, że 2500 TP wytrzyma dłużej niż Vaniek 4000.Miałem to napisać bo w Vańku przekładnia od TP'11...... Żbiku z twoim doświadczeniem to mały Tp wystarczy ale nie znasz/nie wiesz jak kolega będzie się z nim obchodził? jak bardzo emocjonalnie/nerwowo/siłowo......A później jest płacz na forum że TP'11 się rozpadł.......Doradzać w wyborze to można koledze z którym łowisz bo widzisz jak łowi...tak w skrócie :-) Edytowane 21 Maja 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 No i jak przy rozmiarze 2500 jesteśmy to na giełdzie jest Turek ZiT do przygarnięcia - tak tylko szeptem podpowiadam - nie miałem , więc nie mogę polecić.Mądrzy ludzie na forum mówią , że to solidna maszyna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Kolega czyli ja☺ dba o swój sprzęt. Szukam kolowrotka do łowienia kogutami i gumami w gramaturze ok 30g. Lowiska to Wisła i wody stojące. Nie mam zamiaru łowić w silnym nurcie. Jak dla mnie wydać ok tyś. na kolowrotek to troche dużo pieniędzy. Jednak wolę raz zapłacić i mieć spokojną głowę na kilka lat. Więc szukam kołowrotka z zapasem mocy.Dlatego tu poprosiłem o pomoc. Jest tu wielu doświadczonych kolegów mających szeroką wiedze. Wszystkie pospowiedzi wezme pod uwagę. Myslę że nie ma co sie spierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Bardzo solidna. Ale nie kazdy wyznawca Shimano przelamie sie, Turek to jednak inna para kaloszy...no i puszcza sie mu czasami oporowka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Bardzo solidna. Ale nie kazdy wyznawca Shimano przelamie sie, Turek to jednak inna para kaloszy...no i puszcza sie mu czasami oporowka W ZiT nie - ma oporówkę i zapadkę ... Jeszcze nie tak dawno się o nie zabijali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Bardzo solidna. Ale nie kazdy wyznawca Shimano przelamie sie, Turek to jednak inna para kaloszy...no i puszcza sie mu czasami oporowka Oj tam oj tam :-).Tylko czasami . Potrzebująca jest to ''se'' popuszcza.....na forum jest rozwiązanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Fajny i za fajną kase Biomek FB był na giełdzie :-) Wbrew pozorom nie jest tak łatwo wybrać młynek mimo że półki sklepowe i internetowe uginają się od młynków...Ps. Nie mogę się powstrzymać...Bierz z giełdy wściekle śmigającego Zaubera :-) one podobno wytrzymują .....przepraszam he he he 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 A co powiecie o Daiwie Caldi A 3000. Cena dość dobra i podobno wytrzymala. Zależy jaka to dobra cena, generalnie teraz caldia jest na takiej granicy pomiędzy exceleropodobnymi a certatopodobnymi, nie jest to zły kołowrotek ale to wszystko kwestia ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Zależy jaka to dobra cena, generalnie teraz caldia jest na takiej granicy pomiędzy exceleropodobnymi a certatopodobnymi, nie jest to zły kołowrotek ale to wszystko kwestia ceny. Ok 700-800zł można dostać w Wawie Fajny i za fajną kase Biomek FB był na giełdzie :-) Wbrew pozorom nie jest tak łatwo wybrać młynek mimo że półki sklepowe i internetowe uginają się od młynków...Ps. Nie mogę się powstrzymać...Bierz z giełdy wściekle śmigającego Zaubera :-) one podobno wytrzymują .....przepraszam he he he Biomek był ale przegapiłem. No bardzo ciężko coś wybrać. Właśnie Zaubera znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Ok 700-800zł można dostać w Wawie Biomek był ale przegapiłem. No bardzo ciężko coś wybrać. Właśnie Zaubera znam no to tu jest ten dylemat, caldia bedzis zawsze caldia a za tyle można mieć biomka albo uzywana certate granatowa / 2010 czy 2013 , w ostatecznosci infinity, bradie czy inne certatopodobne stojące nad caldia półkę wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 No masakra normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 No masakra normalnie teraz w sklepie we Francji obok mnie caldia a kosztuje 150 euro , gdzie nawet rarenium / stradic wychodzi drożej, w fishing mart tez były promocje na caldie z tegomco pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Moj blad, mialem oczywiscie na mysli Turka ZiA ???? Sorry, ZiT jest zapewne dla wielu idealem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam. Poszukiwania kręciołka pod sandacza do gum (5-20 gramów) nadal trwają. Dzisiaj wpadł mi w ręce taki model w rozmiarze 20. Czy te kołowrotki abu garcia revo premier się sprawdzają , czy to już tylko legenda starych dobrych produktów Abu Garci. Czy ten model sprawdzi się w tym zestawie. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robiciu Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Witam czy te wątek umarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nie ma sandaczy to i kolowrotki juz nie potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ruszy się koło kwietnia - maja ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ja osobiscie wole konstrukcje starsze niz te nowe. Mam na mysli lata 98 do '11. Mimo ze stare to trwale i pancerne. Przezyja nie jednego zaubera , reda i inne wynalazki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ja osobiscie do takiego lowienia staram sie miec mlynek o sprawnym hamulcu ale nie przekraczajacy 150zl , bo lubie orac ciezko i mocno nie szanowac sprzetu przy takim lowieniu , a jak cos kleknie to nastepny i z glowy , choc nie zdarzylo mi sie to wlasnie z budrzetowkami tylko od abu i shimano. w trybie expresso , gdzie jakis tam dragonowski viper za 100ke oral pole ciagal beton na dach i nie plakal po 2uch sezonach. Do lowienia na wobler owszem wole cos co ma jakis tam poziom nawoju i pracy i w ogole .... ale pewnie jak bym mial tyle kasy ze moglbym zabijac mlynki po 1000zl i wiecej robilbym to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ja chociazby ostatnio mialem kupic slammera za 300 zlotych niby nowy niby mocny ale jakos srednio mi pasowal dołożyłem 150 zlotych i kupilem ultegre 98' w wielkosci 4000 i uwazam ze mimo iz ma 17 lat to byla to lepsza decyzja niz zakup nowego kolowrotka z polki sredniej/niskiej. Ponad wyglad przekladam walory uzytkowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi