maroni26 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Stradic chyba nigdy nie miał być do katowania na ciężko. Ultegre miałem 4000 i 5000 i nie narzekałem tyle że koncepcje się zmieniły i mam 1000. W kwotach do 500 to chyba tylko Ultegra, Prorex/BG, Slammer czy jakieś Ryobi/Spro i dużo czytałem na temat udanego Jaxona chyba Machine ale osobiście bym nie ryzykował. Ultegre brał bym te szybszą nawet 5000 która od 4000 różni się tylko szpulą.Stradic FL jest reklamowany jako mocna solidna maszyna do zadań specjalnych :rolleyes:w odróżnieniu od poprzednich modeli Edytowane 19 Czerwca 2020 przez maroni26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 No tak zapomniałem o FL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Stradic chyba nigdy nie miał być do katowania na ciężko."Chyba", były i do ciężkich zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Mialem na myśli ci4+ proszę już się nie pastwić nade mną. Edytowane 22 Czerwca 2020 przez hvast87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Panowie jaki brać pod sandacza do opadu? Ultegra 4000 fb czy 4000xg fb? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Weź FB, dłużej wytrzyma przekładnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Weź FB, dłużej wytrzyma przekładnia.Czemu w HG ma nie wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ok dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Bardziej chyba chodzi o przełożenie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Kołowrotki z mniejszym przełożeniem z zasady lżej kręcą pod obciążeniem. Mają więcej pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Witam, Zastanawiam się nad kupnem kołowrotka do sandaczówki.Przynety to główka maks 17,5g plus gumy do 12,5cm. (Najczęściej to gumy 12cm i główka 10g)Myślę o Stradicu 3000 lub PENN clash(ale nie wiem jaki rozmiar).Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Penna nie miałem. Stradic FL 4000 będzie odpowiedni pod takie łowienie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Stradic Ci4 2500 u mnie ciora takimi gramaturami od 3 lat. Bierz 3000 i będziesz Pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) wybacz Dawid, bez urazy......posiadałem tego Stradica (a nawet wersję C3000), to kołowrotek do dość lekkiego łowienia, góra lekko-średniego......główka 17 gramów, guma 12 cm, nurt......Stradic FL 4000 będzie w sam raz Edytowane 23 Listopada 2021 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 clash 3000 moim zdaniem odpada to maleństwo przynajmniej rozmiar 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) <<edit>> to nie jest giełda Edytowane 24 Listopada 2021 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ja bym wybrał ultegrę zamiast stradica w tych pieniądzach . Ps . Mam oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Poproszę o definicję "kołowrotek do sandaczówki" i czym się różni od "kołowrotka do szczupakówki" to może wtedy będę mógł coś zaproponować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Do sandaczowki przełożenie większe chyba do podbijania .i zwijania luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Moim zdaniem to mit, ale wolałbym nie zaczynać burzy bo będzie zaraz ,, moja racja jest najmojsza ". Tak kupiłem daiwę BG do sandaczówki do 40gr. Leży w szafie raz używana, a łowi stradic i tak już zostanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Kurde... to u mnie zauber na Wiśle ogarnia bolki, szczupaki, sandacze i wszystko co się uwiesi. Chyba robię coś źle???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Kurde... to u mnie zauber na Wiśle ogarnia bolki, szczupaki, sandacze i wszystko co się uwiesi. Chyba robię coś źleWidocznie masz wyjątkowo głupie bolki na swoim odcinku Wisły i nie poznały że kołowrotek ma za małe przełożenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Poproszę o definicję "kołowrotek do sandaczówki" i czym się różni od "kołowrotka do szczupakówki" to może wtedy będę mógł coś zaproponować.Do sandaczówki czyli przełożenie około 5:1, a nie np.6:1.To miałem na myśli. Do ciężkiego łowienia mam inny kij z kołowrotkiem 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Do sandaczówki czyli przełożenie około 5:1, a nie np.6:1.I błąd bo na wyższym przełożeniu i guma wyżej staje i dłuższy opad :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Shimano w rozmiarze C3000 (czyli tak na prawdę 2500) to mały kołowrotek, świetny pod okonia, Polskiego pstrąga lub klenia.Do twoich zastosowań zdecydowanie lepszym wyborem będzie rozmiar 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi